Šváb záhradný v byte
Ahoojte prosim vas chcem sa spytat ci aj u vas sa vyskytujú tie šváby? A ci su fakt neškodne ? Vcera vecer som nasla jedného svaba a potom v noci …porad mi bolo zle a celu noc som oka nezazmurila všelijaké scenáre v hlave kde môžu byt som mala … rano som hned volala správcovi a potom deratizatorovi a tomu som poslala fotku a povedal ze to je šváb záhradný ze prišiel z vonka ( lebo sme spodný byt s predzahradkou) ze teraz ich je vela a ze sa nemusím báť ked len dva som nasla ze ked nájdem viac budeme to riesit …ze tieto niesu take jak klasicky šváb …dnes som aj tak celu kuchyňu vydrhla povysavala aj pod chladničkou vsade…ale nic som nenašla….prero sa vas chcem spytat ci aj vy sa stretávate stymi stvoreniami alebo? Lebo som z toho taka znepokojená :(

úprimne? ani neviem že existuje záhradný šváb.. ide to vygoogliť.. panikárila by som ako ty🙂 biolitom by mi smrdel celý byt🙂 a po ňom by ostal iba mastný fľak 😝
@mimaapeto ani ja som nevedela, ale dnes mi povedal tak deratizer tak preto sa pytam aj tu 🤷🏼♀️
ja som toto leto nasla asi troch doma, jedneho som videla ako normalne naletel zo záhrady cez otvoreny balkon. takze som ich proste zabila a nezapodievam sa tym. terza je ich vela co pozeram
Nam sa tlacia zvonku dovnutra popod dvere, najdu si tu uplne najmensiu strbinu. Vnutri ale nepreziju, ak je vonku horko/calima a vecer vbehne nejaky dnu, vacsinou ho rano najdem kaput….a uz vobec sa vnutri nedokazu rozmnozit.
Ale ja pisem o 7-10 cm svaboch.
@miriam7979 tak keď máš predzáhradku je veľmi pravdepodobné že sa ti hmyz dnu dostane. Absolútne by som z toho stres nemala, ako sa poznám chytila by som ho do pohára a vyniesla von (samozrejme za plot 😁). My sme v bytovke na vyššom poschodí a akurát cez víkend som takto vyhadzovala ucholaka 😆 ja okrem komára nezabijam nič. Ak sa niečo vyskytne chytím, vyhodím a viac neriešim 🙂
@miriam7979 tak keď máš predzáhradku je veľmi pravdepodobné že sa ti hmyz dnu dostane. Absolútne by som z toho stres nemala, ako sa poznám chytila by som ho do pohára a vyniesla von (samozrejme za plot 😁). My sme v bytovke na vyššom poschodí a akurát cez víkend som takto vyhadzovala ucholaka 😆 ja okrem komára nezabijam nič. Ak sa niečo vyskytne chytím, vyhodím a viac neriešim 🙂
@tianna hej len som si myslela ze je to normalny klasicky šváb nevedela som ze nejaky záhradný neškodní existuje 🤷🏼♀️
@miriam7979 aj u nas su, mame pred domom ihlicnate stromy, je to tak posledne 3 roky, nikdy pred tym neboli. Likvidujem prilepenim na pasku a vyhodim, mam sietky.
@tianna hej len som si myslela ze je to normalny klasicky šváb nevedela som ze nejaky záhradný neškodní existuje 🤷🏼♀️
@miriam7979 jasné, tomu rozumiem 🙂
@miriam7979 Áno panikárili sme aj my a riadne a pár noci aj nespala Našli sme u starkej v byte okolo jadra.Ma staré neprerobené.Zatial dva tri, ale hneď volali domovníka a už bol aj deratizátor.Musim povedat, že starkej pomahame všetci s väčším upratovaním je čistotná. Išli stupackou a vystriekali všetko. No všetci sne boli s toho na prášky.
@miriam7979 Presne taký, ale na hygiene povedali, že šváb.Tak asi bytový a to je najväčšia pliaga.Takže strachu a obáv je.Dufam to pomôže. A platili sme 70€.

úprimne? ani neviem že existuje záhradný šváb.. ide to vygoogliť.. panikárila by som ako ty🙂 biolitom by mi smrdel celý byt🙂 a po ňom by ostal iba mastný fľak 😝