icon

Aká je priemerná ročná spotreba elektriny v trojizbovom byte?

28. nov 2025

prosim vas, aku mate spotrebu rocnu cca na 3izbak

-elektrina ( mam indukciu, zevraj ta zerie najviac, varim len doma, ziadna restika ani inde obedy) rekupiracia
-kurenie ( mame podlahovku) , nepouzivam mycku, viem ze rucne umyvanie asi viac zerie.

(mame 10rocna stavba, tehla)

dakujem

tamtamka26
28. nov 2025

Dôležité je hlavne to, koľko ľudí tam býva...

autor
28. nov 2025

3

parvinka0001
28. nov 2025

Vyjadrim sa len k elektrine. Každý deň zapnutá indukcia,sušička ,práčka a tri telky a preto sme si dali platbu 90€ ale mali by sme platiť 60 .lebo vždy príde veľký preplatok . Plus v lete klíma a občas aj v zime,sme doma 4 . Mama si vymenila plyn za indukciu a vôbec sa im nezmenili platby . Takže indukcia až taký zrac nieje podľa mňa .

anonym_28a9a8
28. nov 2025

@anonym_autor podlahovku mate z coho vykurovanu... aky je zdroj tepla - elektrina alebo plyn alebo ustredne kurenie?
Zalezi ani nie na pocte ludi ale na spotrebicoch (a trosku na spravani ludi)... kolko periete, kolko nechavate zazate, ake mate ziarovky, kolko televizorov a ako dlho bezia...
Teda od poctu izieb to zalezi mininalne.
Najviac stoji podla mna kurenie / klima, potom asi mrazak, chladnicka, pracka, susicka, indukcia / rura... potom svetla, televiza a dalsie spotrebice (podla toho, ako dlho cez den bezia, aky maju odber)...
Proste co bezi 24h denne a ma relativne vysoku spotrebu, tak zerie najviac...

tamtamka26
28. nov 2025

no tak neviem, či ti pomôže môj prípad... my sme štyria v 40roč. panelovom byte (ale dcéra na intráku a syn teraz viac u exa), ale elektrinu vo veľkom 3izb platíme 35€ (varím na plyne), kúrenie máme z teplárne.

anonym_540c25
28. nov 2025

Zavisi aj od energetickej triedy spotrebicov, od ziaroviek, od hustoty prania, vysavania, pecenia v el trube. My sme 2ja v dome, bezne spotrebice, varim a peciem na elektrike, mycku a susicku nemam, svietime normalne, kosacka el, plynovy kotol musi byt zapojeny do el, zaloha 35e.

anonym_9d7cdc
28. nov 2025

ona sa pyta na rocnu spotrebu a vy jej pisete zalohove platby za mesiac, dako ste nepochopili otazku

parvinka0001
28. nov 2025

Naše ,tento rok bol preplatok 313€

autor
28. nov 2025
@parvinka0001

Naše ,tento rok bol preplatok 313€

@parvinka0001 elektrina ci kurenie

autor
28. nov 2025
@anonym_540c25

Zavisi aj od energetickej triedy spotrebicov, od ziaroviek, od hustoty prania, vysavania, pecenia v el trube. My sme 2ja v dome, bezne spotrebice, varim a peciem na elektrike, mycku a susicku nemam, svietime normalne, kosacka el, plynovy kotol musi byt zapojeny do el, zaloha 35e.

@anonym_540c25 mam vacsinou tie kvalitnejsie triedy. ako chapem ze to zavisi ako velmi pouzivame spotrebice varime perieme svietime, len ma zaujima, ci ozaj viem u nas doma hospodarit.

parvinka0001
28. nov 2025
@anonym_autor

@parvinka0001 elektrina ci kurenie

@anonym_autor elektrina

autor
28. nov 2025
@anonym_28a9a8

@anonym_autor podlahovku mate z coho vykurovanu... aky je zdroj tepla - elektrina alebo plyn alebo ustredne kurenie?
Zalezi ani nie na pocte ludi ale na spotrebicoch (a trosku na spravani ludi)... kolko periete, kolko nechavate zazate, ake mate ziarovky, kolko televizorov a ako dlho bezia...
Teda od poctu izieb to zalezi mininalne.
Najviac stoji podla mna kurenie / klima, potom asi mrazak, chladnicka, pracka, susicka, indukcia / rura... potom svetla, televiza a dalsie spotrebice (podla toho, ako dlho cez den bezia, aky maju odber)...
Proste co bezi 24h denne a ma relativne vysoku spotrebu, tak zerie najviac...

@anonym_28a9a8 no hej chladnicku mame tej najvyssej triedy preto. ale zevraj indukcia vela zerie. varim kazdy den.

autor
28. nov 2025
@parvinka0001

@anonym_autor elektrina

@parvinka0001 kurenie mate plynove? ci ake

parvinka0001
28. nov 2025
@anonym_autor

@parvinka0001 kurenie mate plynove? ci ake

@anonym_autor kúrenie máme v nájomnom

autor
28. nov 2025
@parvinka0001

@anonym_autor kúrenie máme v nájomnom

aha tak ok. dakujem

anonym_28a9a8
28. nov 2025

@anonym_autor inac este ma napadlo, napriklad ZSE ma na portali pod mojim uctom (a mozno aj vo vyuctovacej fakture) taky grafik, kolko spotrebovavame voci priemeru v danej kategorii (neviem, ako to meraju, ale vyzeralo to vcelku vierohodne)... tak skus pozriet, ci take nieco nemas a ci ste pod alebo nad priemer...
Ale teda nenapisala si, kolko mate vy spotrebu a ci kurite elektrinou (alebo som si to nevsimol)... takze tazko povedat...
Pokial niekto vyslovene neplytva svietenim a pod a ma relativne setrne spotrebice, velmi s elektrinou nenavymysla (ak kuris, mozes stiahnut teplotu o pol / jeden stupen a uvidis, ci diskomfort stoji za usetrene peniaze)...

autor
28. nov 2025
@anonym_28a9a8

@anonym_autor inac este ma napadlo, napriklad ZSE ma na portali pod mojim uctom (a mozno aj vo vyuctovacej fakture) taky grafik, kolko spotrebovavame voci priemeru v danej kategorii (neviem, ako to meraju, ale vyzeralo to vcelku vierohodne)... tak skus pozriet, ci take nieco nemas a ci ste pod alebo nad priemer...
Ale teda nenapisala si, kolko mate vy spotrebu a ci kurite elektrinou (alebo som si to nevsimol)... takze tazko povedat...
Pokial niekto vyslovene neplytva svietenim a pod a ma relativne setrne spotrebice, velmi s elektrinou nenavymysla (ak kuris, mozes stiahnut teplotu o pol / jeden stupen a uvidis, ci diskomfort stoji za usetrene peniaze)...

@anonym_28a9a8 pocitam do 2000kwh

anonym_28a9a8
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_28a9a8 pocitam do 2000kwh

@anonym_autor na jednom 2.5 izbovom byte s 2 najomnikmi asi 1384 za rok... takze podla mna tych 2000 je asi ok (normalne)... not great, not terrible 🙂 🙂

autor
28. nov 2025
@anonym_28a9a8

@anonym_autor na jednom 2.5 izbovom byte s 2 najomnikmi asi 1384 za rok... takze podla mna tych 2000 je asi ok (normalne)... not great, not terrible 🙂 🙂

@anonym_28a9a8 no jo.

anonym_40de64
28. nov 2025

Mam klasicke spotrebice, umyvacku riadu, pracka perie velmi casto (pri detoch),velku americku chladnicku a klimu, v lete ide cele dni (byvame na najvyssom poschodi) platime 55€, zvacsa je preplatok. Varim kazdy druhy den. Niekedy aj kazdy, kedze nemame v robote jedalen.