Ako často prebiehajú kontroly v nájomnom byte?
Ahojte zienky, tie, co prenajimate byty alebo zijete v podnajmoch, ako casto chodite/chodia k vam na kontrolu, ci je vsetko v byte ok? Ja mam v zmluve po dohode, minimalne dva dni vpred oznamit.
Ako to mate vy?
Vdaka za vase skusenosti
Za 6r som nebola ani raz. Otec býva vedľa, keď je nejaký problém (naposledy tiekla batéria) tak to ide on vymeniť, opýta sa hocikedy či je všetko v poriadku. Mám normálnu rodinu, nemám potrebu im tam chodiť na kontroly. Ale v zmluve sme to mali uvedené rovnako.
Keď som žila v prenájme, tak za 5 rokov prišiel tuším 2x.
Neviem agentura to riesi .
@anonym_autor za 7 rokov čo sme v podnájme prišla len do chodby žiadna kontrola nič
Pre nájomné príde 1x za 3 mesiace len sa spýta či všetko v poriadku a ide preč
Sme v podnajme 5 a pol roka, neprisli ani raz. Vsetky drobne opravy (pretekajuce wc, vymena vodovodnej baterie, pokazene zaluzie a pod.) si riesime sami.
Zase? Táto téma sa tu pravidelne objavuje minimálne raz za dva týždne.
Kontroly? Ako ja som bývala v podnájme 8 rokov a ani raz mi žiadna kontrola neprišla. A čo akože kontrolujú?
@anonym_autor nechodili sme nikdy, len keď sa vyskytol nejaký problém, niečo sa pokazilo, alebo nás pozvali
chodíme len vtedy, ak im niečo nefunguje a popritom si jedným okom obzriem, ako to tam vypadá 😀 inak cielene, že dobrý deň o dva dni prídeme , tak nechodíme
Našťastie mávame dobrých nájomníkov, preto nemáme potrebu

v zmluve, po dohode s podnájomníkmi, neboli sme 2 roky, komunikujeme cez watsup, oni sami nám pošlú foto zakaždým keď niečo spravia v byte, napr, vymaľovali, kúpili spotrebič po dohode pošlú foto atď.