icon

Ako riešiť dlhodobé ubytovanie kamarátky so synom?

2. sep 2025

Ahojte... mám taký problém. Moja dobrá kamarátka sa ku mne pred časom prisťahovala, má aj 3r synčeka. Jej manžel či skôr partner sa k nej nesprával dobre, bol závislý a nakoniec skončili bez bývania. Ja bývam sama a teda som sa jej ujala. Obe máme 26r, ja som bezdetná, ale mám priateľa. Poskytla som jej aj so synom jednu izbu, boli sme dohodnuté na 3 mesiace, kým sa nevzchopí, a malý nezačne škôlku, aby mohla pracovať a hľadať podnájom. Nechcela som od nej žiadne peniaze za byt, len za vodu a elektriku, čo mi prišlo fér. Ibaže už ubehlo pol roka a ono sa nezdá, žeby niečo hľadala, mne príde samozrejme hlúpe dobiedzať a chápem, že je v neľahkej situácií, len už aj na mňa toho začína byť dosť. Malý zatiaľ v škôlke je len hodinu denne, pretože ona nechce aby tam bol dlhšie a bojí sa, čo tiež chápem... iba no... do škôlky som mu nakupovala ja, pretože ona má iba rodičovský, ak sa nemýlim... ako by ste jej naznačili, že to už začína byť priveľa?

anonym_8c9e5f
2. sep 2025
@anonym_autor

@gribka1 popravde tohto sa bojím, plus všade chcú aj kauciu... má aj nejaké zvieratká, ale tých by som sa ujala, to nie je problém pre mňa. Iba tú kauciu z rodičáku, ja ani neviem dokedy jej bude chodiť rodičák popravde, nikdy som sa nezaujímala

@anonym_autor Pekné od teba, že si pomohla kamarátke. Ona však tvoju pomoc zneužíva. Ja ťa chápem, že ti je blbé poslať ju preč keď má malé dieťa ale bohužiaľ musíš jej dať termín do akého si ona musí vyriešiť svoju situáciu. Myslím, že si už urobila pre ňu dosť. To ešte aj o zvieratá sa jej staráš? Dievča zlaté, pokiaľ nepritvrdíš, ostane ti v byte navždy. V prvom rade jej matka by jej mala podať pomocnú ruku. Ak nie, krízové centrum pre matky.

anonym_2dd225
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_2cf860 prišli asi s dvoma taškami, takže niečo mala... ale nič moc... napriklad malý nemal vôbec tenisky, bundičku a podobne, takže toto som nakúpila ja. Výživné na syna nemá a ani nerieši, lebo jej priateľ je prote drogovo závislý a ona ho nechce udávať, prečo ju nechce jej matka neviem... ale jej matka má sama ešte mladé deti, akože tínedžerov, tak možno preto? Do tohto nevidím

@anonym_autor ale to teba nemusi zaujimat, aky je otec. Ona mala podat na sude ziadost o zverenie do jej starostlivosti a ziadat vyzivne od geroja. Ak geroj nema na zaplatenie a neplati ziada o nahradne a tam je potom aj trestny postih za neplatenie. Ma sa kontaktovat na nejake krizove centrum kde by jej poradili ako ma postupovat a ake kroky dat aby bola schopna sa osamostatnit. Ona sa proste uz 7m spolieha na teba a hovno robi. A z teba sa stala jej matka/rodic jej dietata a ona si vala sunky. Predpokladam, ze zaciatkom skoly jej rodicak konci a potom bude robit co???

autor
2. sep 2025

No hej... mala mačku a dvoch psov, takže tých dvoch psov som vzala k našim na dom a o mačku sa teda starám... tie zvieratká mne nevadia vôbec, to je to najmenej, len už je pre mňa náročné, že nemám byť ani kedy sama s priateľom a podobne

zic
2. sep 2025

@anonym_autor Nechce udavat priatela, nechce nechavat maleho v skolke, nechce maly jest v skolke... nechce nechce nechce, len teba vyzierat chce...
V tomto to ber tak, ze "ona ti chce zle" (vyuziva ta)... ty si spravila pre nu tolko, ze mas vylestenu karmu na 20 rokov vopred... Kludne jej povedz, pozri, povodne sme sa bavili o 3 mesiacoch, si tu 6 (7 na konci septembra), zacni sa spravat ako dospela, vezmi svoju zodpovednost do hrsti a vyries to tak, ako keby si nemala kde byvat... nic ine nepomoze

anonym_2dd225
2. sep 2025
@anonym_autor

No hej... mala mačku a dvoch psov, takže tých dvoch psov som vzala k našim na dom a o mačku sa teda starám... tie zvieratká mne nevadia vôbec, to je to najmenej, len už je pre mňa náročné, že nemám byť ani kedy sama s priateľom a podobne

@anonym_autor toto si robis prdel. Toto nemoze byt pravda

belllinka
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor rodicak ma do 3 rokov dietata. A neverim, ze sa staras este aj o jej psov a macku 🤦‍♀️ Sa spamataj! Povedz jej, ze sa k tebe ide stahovat priatel a vybavene.

eleanor2510
2. sep 2025

Kokos, niektori ludia by fakt nemali mat deti. Je mi luto toho dietata a je mi luto teba, ale ty fakt musis byt razna. Jedna dospela osoba sa musi vediet o seba a svoje dieta postarat. Inak nie je lepsia od toho drogovo zavisleho fotra. Rozculena som neskutocne, takito ludia ma vytacaju. A este zvieratka, no to je uz gol. Aspon nejaku brigadu mala?

autor
2. sep 2025

Tak tie psy sú už také staršie, tie sú na dvore u mojej mamy, tam už asi aj dožijú, síce sú to malé psy... ale viem ako je to nájsť podnájom so zvieratami. Brigádu mala, ale teda to bolo nejaký čas dozadu, ich vlastne živil ten jej partner, ono to celé začalo tými zvieratami. Ja som navrhla najprv, že sa postarám o tie, ibaže potom sa to celé zhoršilo a prišla aj ona s malým

mamina7070
2. sep 2025

autorka ty jej ublizujes touto tzv pomocou

ty navstiv krizovy dom porozpravaj sa tam s nimi aby ti poradili a kamaratke daj plan donkonca septembra bude odstahovana a ty neries co a ako daj jej link na krizove domy a hotovo

ivik4
2. sep 2025

Pane boze toto je fakt strasna situacia. Dala by som jej nejaky termin, mozno do konca Novembra max nech to nieje zo dna na den kvazi a URCITE nech si vybavi vyzivne od otca dietata 😡. Pracu si moze najst, len to by chcelo aby dieta bolo v skolke a samozrejme ked tam uz bude dlhsie, aby nebolo stale chore. Uff
Nezavidim jej absolutne a ani Tebe

anonym_a14aba
2. sep 2025

@anonym_autor úprimne jej povedz že už to nedávaš, že ti už chýba tvoje súkromie a potrebuješ, aby dodržala na čom ste sa dohodli. Pomohla si jej viac ako dosť a z tvojich príspevkov je bohužiaľ jasné že sa jej to zapáčilo a zneužíva ťa ako dojnú kravu...

annamalaga
2. sep 2025

No v dnešnej dobe je mať dieťa bez riadnej prace vzdelania a patričného bývania proste luxus. Hold.

annamalaga
2. sep 2025

Povedz jej, nech sa nekontaktuje na krízové centrum, že tam spolu zavoláte, žiaľ. Rozhodla sa mať dieťa, mala čakať, že bez peňazí to nepojde. Aj ja chcem 4 deti krásny dom, pekného psa. No peniaze niesu, tak nemám.

viera012345
2. sep 2025

@anonym_autor Verím, že kamarátke je tento životný štýl príjemný,ale všetko raz skončí.V prípade,ze na to "zabudla,, otvorene jej povedzte, že čas,na ktorom ste sa dohodli, uplynul.Nevykopnete ju zo dňa na deň,ale spolu si stanovte nejaký reálny čas na odstahovanie ...

anonym_dbbe3a
2. sep 2025

A kam by ona vlastne chodila? Nie je hlupa, Ty sa o nich staras, zadarminko si ziju a Ty "hlupucka" to platis.
Oznam jej, ze sa k Tebe stahuje priatel od oktobra, potrebujes izbu. Ma matku, nech jej pomaha ona. Pripadne, nech sa riesi, ako vie.

vilma7
2. sep 2025

A to jej nevieš povedať že dohoda bola na 3 mesiace a uz je to dvojnásobok a že teda nech si už hľadá podnájom že už potrebuješ opäť svoj kľud. Kľudne aj do azyloveho domu. Nie je tvoja povinnosť sa o ňu zadarmo starať a poskytovať jej bývanie.

namornicka
2. sep 2025

Rodicak bude mat do 3 rokov veku dietata a potom uz iba pridavky 60€.

sevrin
2. sep 2025

Povedz jej, že tvoj priateľ sa chce s tebou rozísť, lebo si myslí, že vy dve udržiavate lesbický vzťah. A nechceš o neho prísť, tak kamarátka nekamarátka, ale proste musí odísť. A neustupuj jej furt!

prasiatko30
2. sep 2025

Ja len jedno nechapem preco jej matka nechce aby sa jej tam nastahovala draha dcera aj s vnukom. Este aj tie psy a macky si musela ty dat k tvojim rodicom do domu - vsak ona ma zazemie, nie je odkazana na teba. Tak ale ked sa najde niekto blby kto ju zadara ubytuje a aj dieta osati a povartuje tak by bola sprosta vzdat sa takeho pohodlia. U matky by musela pocuvat cermony kazdy den a takto sa jej kamoska este boji aj povedat, ze by uz mala nieco robit

anonym_11dfb5
2. sep 2025

obávam sa, že keď malý dovŕši tri roky, ona do práce nepôjde, ale hodí sa ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, aspoň zdravotku bude mať zaplatenú plus prídavky 60 Eur - to jej bude stačiť, veď u teba býva de facto zadarmo..... možno si privyrobí nejakými jednorazovými brigádami, aby mala nejaké peniaze na ruku ako vreckové....bude sa vyhovárať, že nemôže pracovať, lebo malý je chorľavý, nevie sa adaptovať, nemá jej ho kto postrážiť a podobná klasika....u teba bude bývať zadarmo a o chvíľu ti prestane prispievať aj na vodu a energie, lebo veď nemá peniaze, ty budeš malému kupovať oblečenie atď....dávaj si pozor, aby ti takto nezostala visieť na krku minimálne ďalšie tri roky...už si jej predsa pomohla a ona zistila, že si mäkká a začína to zneužívať - utni to

anonym_d12212
2. sep 2025

Toto si musela vedieť na začiatku, že to takto dopadne.

anonym_ef4876
2. sep 2025

Sama neodide. To budes mat este velky problem. My sme poskytli ubytovanie zadarmo Ukrajinke s dieatom, malo to byt na 2 tyzdne, boli z toho 3 mesiace. Surovo sme jej povedali, ze k tomu a tomu datumu musi byt prec a odisla. Na tvojom mieste si daco vymyslim byt sa ide predavat atd

anonym_ef4876
2. sep 2025

A inak nezda sa, ze sa chce vzchopi, ma si daco hladat a nie ze dieta na hodinu do skolky ale na cely den

mandarinka555
2. sep 2025

@anonym_autor Normálne ma zaujíma, ako táto "pomoc" skončí🙈

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
palicka
2. sep 2025
@anonym_autor

@eleanor2510 obávam sa, že takto to dopadne, len som sa tomu chcela vyhnúť, pretože sme mali super vzťah a malého mám moc rada...

@anonym_autor prepáč, ale trpíš spasitwlskym syndrómom. Jej život nedokážeš napraviť! A ani ho nemôžeš umelo udržiavať. Povedala by SIM, že sa vo vzťahu s priateľom plánujeme posúvať a radi by sme mali svoje súkromie. Nebudeš predsa svoju budúcnosť ovplyvňovať jej životom. Už si pomohla až až, momentálne tá len zneužíva

mamutka
2. sep 2025

@anonym_autor mňa by vôbec neprekvapilo, ak by ti nechala aj to dieťa na krku, keď sa ozves. Je to len lenivá hnida, vyspí sa s fetakom, lebo je to veľký frajer a ostatni ľudia majú riešiť jej problémy. Ona je presne ten typ, čo si narazí časom druhého kretena a dôjde ti do bytu nabuchana, že ju mláti ďalší pako. Ty a to dieťa na to len doplácate. Normálne jej povedz, že držis palce aby mala prácu čo najskôr, dieťa do škôlky teraz na pol dna, od októbra na celý. Moje deti boli na toto dosť citlivé a dalo sa to zvládnuť, lebo majú pracujúcich rodičov, nie lenivu mater.

kvietok2012
2. sep 2025

Daj jej ultimatum do konca mesiaca...ak neodide, vymeň zámok.

autor
2. sep 2025

Ja som sa o tom s ňou rozprávala, nebola som ticho, ale očividne musím byť nekompromisnejšia. Vždy keď som si s ňou sadla, tak sa vyhovárala a ja som nechcela byť za hovado, tak som ju chápala. Iba teraz keď mi začala hovoriť, že ona chcd prácu len na 4h aby malý nebol dlho v škôlke a podobne, tak mi to už prišlo ako využívanie. Lebo tak z prácou na pár hodín asi nezaplatí podnájom...

anonym_ab4ce8
2. sep 2025
@anonym_autor

Jej ocino žije v garsónkr s babkou a jej bratom, jej mama má rodinný dom, ale nechce ju tam. No čo ss týka vzdealnia, tak ona má strednú školu. Ja mám teda jej syna moc rada, len oni prišli bez ničoho... takže aj do toho som už vrazila dosť peňazí, aby mal slušné oblečenie a všetko čo treba no

@anonym_autor týmto štýlom bude u teba roky.Si v tom už citovo zaangažovana a to je zle.Pomohla si viac než dosť už je rada aj nej sa posunúť