icon

Ako si ľudia v minulosti mohli dovoliť vlastné bývanie?

28. sep 2025

V podstate nadpis...
Nechcem, aby to pôsobilo nejako uražajúco, ale ako si bežne zarábajúci človek dovolil v minulosti vlastný byt, vlastný dom?
Mám okolo seba 40+ ročných ľudí, ktorí celý život pracujú napríklad v domove dôchodcov, v školskej jedálni, vo fabrike. Nepotrebovali na to vysokú školu, nevedia jazyky a xy ďalších schopností a zručností, ktoré sú vyžadované dnes.
Idem po dedine alebo menšom meste a priznám sa, že závidím ľuďom domy, ktoré v dnešnej dobe majú hodnotu niekoľko stotisíc eur.
Mám pocit, že aj keď človek dnes pracuje od nevidím do nevidím, tak jednoducho nedosiahne ani na to, aby mu dali hypotéku...
Môj najväčší sen je mať vlastné bývanie, malú záhradku a psíka, ale asi sa mi to nikdy nesplní.

Strana
z11
romino
16. okt 2025
@anonym_c45c92

@romino nemám dôvod klamat, stavali sme my, po rokoch staval syn, tak môžem porovnať

@anonym_c45c92 No vseobecne ale clovek musi byt opatrny. Na internete ludia tvrdia krizom krazom kadeco. Ale v tomto pripade vyjasnene. Troska inak som si vysvetlil ten povodny koment 🙂 Ale po prefrazovani ok 🙂

anonym_c45c92
18. okt 2025
@romino

@anonym_c45c92 No vseobecne ale clovek musi byt opatrny. Na internete ludia tvrdia krizom krazom kadeco. Ale v tomto pripade vyjasnene. Troska inak som si vysvetlil ten povodny koment 🙂 Ale po prefrazovani ok 🙂

@romino chápem, ja som si tiež vyhľadala článok, lebo som si nebola istá výškou tej nenávratnej pôžičky a boli tam popísané veci, ktoré nezodpovedali skutočnosti. A prispievateľka, ktorá stavala v približne ten istej dobe a uviedla tu sumy, ma len utvrdila v tom, údaje v článku neboli správne

Strana
z11