Ako si udržať teplo v byte?
Celkom by ma zaujímalo, akoby ste riešili kúrenie, teda udržanie tepla v byte. Bývame na treťom, je to rohový byt, takže z jednej streny voľný - zo severu, vedľa nás v byte umrel pán, tam sa nekúri a pod nami je prázdny byt, nad nami kúria.
Radiátory sú horúce, v byte sotva 20 stupňov. Mám malé dieťa, posledné dni je to o krk. Koberce máme, tento rok sme ich kúpili. Nejaké nápady?
@anonym_autor je zakázané aby za v bytoch vôbec nekúrilo aj keď tam nikto nebýva. Rieš to cez domovníka alebo cez správcu.
@anonym_autor je zakázané aby za v bytoch vôbec nekúrilo aj keď tam nikto nebýva. Rieš to cez domovníka alebo cez správcu.
@esmey kto to zakázal?
@esmey je to zahraničie, nie SR
@esmey dva a pol roka bol byt neobyvany, nekurilo sa tam, platby boli nastavene na minimum, energie ofstavene. Vsetci o tom vedeli… aj spravca, domovnik.
mate na plastovych oknach nastaveny zimny rezim?
ake mate radiatory? stare liatinove, ci nove ?
treba riesit, ze byty okolo maju byt temperovane. Mate zateplenu bytovku? Ak nie, my sme (ale z ineho dovodu teda) "zateplovali" z vnutra, akutalne, ked uz je zateplenie aj z vonku ten rohovy byt drzi teplo tak, ze sa tam ani nemusi kurit :DDD (jasne kuri sa, ale slabo.. inak je tam sauna...). Takze aj to je riesenie, ak je byt vas, do buducna.. ale inak je to financne narocnejsie.
@esmey never tomu, poznám ľudí, ktorí, keď im vykurujú zhora zdola, tak majú také teplo, že nekúria vôbec, za minulý rok im vrátili 400e.
Hlavne napíš,ako kúriš. Ja si kúrim sama - plynový kotol. Stredný byť, pod nami aj nad nami prázdny byť, radiátor na proti námrazu, možno na 10-12 °C.
Paradoxne najlepšie vykúrim vetraním - najprv vyvetrám ostatné izby, potom otvorím okno v izbe,kde je termostat, čo rozbehne kúrenie a kým vykúri na požadovaných 22 v tej izbe, tak je teplúčko všade.
@esmey Ja zijem v AT. Kazdy ma svoje kurenie a nikto ti nemoze nakazat, aby si kurila.
Vetrať aspoň 3x do dňa, aby bol byt suchý (suchý vzduch) a potom rýchlejšie byt vykúriš + klíma je aj na kúrenie. Prípadne infra panely. U nás doma kúria 2 radiátory (80m2) a máme príjemne teplo.
@anonym_autor Však nerieš, o 2 dni bude už teplejšie a bude to ok... Takéto mrazy ako teraz niektoré zimy nebývajú vôbec a niektoré ak chcú tak 2-3 dni, tento január je fakt výnimka. Zbytočne na to míňať energiu, do budúcna ak prídu takéto 2-3 dni tak do miestnosti kde sa dieťa zdržuje kúpiť nejaký prenosný ohrievač za pár eur, zatvoriť dvere a dokurovať tým...
mate na plastovych oknach nastaveny zimny rezim?
@anonym_d784e8 máme
ake mate radiatory? stare liatinove, ci nove ?
@anonym_d784e8 liatinové. Je to ústredné kúrenie, ale s vlastnými meračmi.
@anonym_d784e8 liatinové. Je to ústredné kúrenie, ale s vlastnými meračmi.
@anonym_autor
V ktorej krajine byvate?
@anonym_autor pravdepodobne máte vysoké stropy a teplý vzduch sa drží hore. Doporučujem pridať elektrické podlahové kúrenie infrafóliami.
@esmey a čo je to trestný čin? Príde ku mne kontrola a keď nekurim VO SVOJOM byte, budem platiť pokutu, alebo pôjdem do basy?

Klimatizaciu, vyuzijes v lete aj v zime.