icon

Ako ste zvládli opustenie starého bytu?

26. nov 2025

Mali ste zmiesane pocity ked ste sa stahovali do druheho bytu? Nasli sme po velmi dlhej dobe stvorizbovy byt hned vo vedlajsom vchode. Pred 10r sme kupovali trojizbak na vyvysenom prizemi. Mala som z toho zmiesane pocity lebo som nechcela byvat tak dole. Stale sme si hovorili ze casom ho vymenime za vacsi na vyssom poschodi ale v tom bytovom dome, nechcem ist inam. Medzitym sa nam narodili 2deti a teraz sme nasli 4izbak vo vedlajsom vchode. Ten novy byt vyzaduje komplet rekonstrukciu. My sme si stary prerobili podla seba a teraz mi je luto odist z neho. Aj ked som bola nestastna ze tam nemam sukromie, je to dost tmavy byt lebo na jednej strane su stromy . Ale mal aj vyhody, ziadny vytah. Stale si hovorim ze v novom bude viac svetla a nikto ma tam nebude vidiet, nemusim si zastierat. Je tam viac vyhod ako nevyhod ale luto mi je tohto bytu. Citim tam domov. A tu momentalne vidim ako vela sa tam narobime aby to bolo podla nasich predstav.

Strana
z2
natalka13
26. nov 2025

Ja nie, nemam vztah k nehnutelnostiam.
Byvame s muzom vo stvrtom byvani.
Kazdy vravi ake mame pekne byvanie, ja by som sa hned vedela prestahovat.
Ame ked sa nato necitis nerob to.

marca12
26. nov 2025

@anonym_autor Kazdemu je luto opustit domov a ist do noveho. Opustas spomienky,mas citovu vazbu k bytu a aj ked ides do lepsieho,neuvedomujes si to. Ale domov je tam,kde mas svojich blizkych. Domov sa da vytvorit kdekolvek. Skus si to v sebe spracovat tak,ze tvoje pocity su normalne,ale nemozu ta ovplyvnovat v rozhodnutiach. Je to vyzva. Mozte si znova prerobit podla svojich predstav,budete mat na co spominat a nakoniec budete na seba hrdi,ze ste sa posunuli dalej.

johanka21
28. nov 2025

@anonym_autor Ja som sa sťahovala viackrát a vždy som sa tešila, pretože vždy to bolo do väčšieho a to znamená, že do lepšieho. Kedysi som totiž čítala, že treba sa naučiť rozlúčiť so starým a tešiť sa na nové. Nechceš predsa, aby sa Ti stalo, že si do nového bytu prinesieš ten smútok za tým predošlým bytom a stane sa Ti tam nejaké nešťastie. Ja tomu verím a preto sa snažím myslieť vždy pozitívne a je to na mojom živote aj poznať. Skús sa nastaviť inak a bude Ti lepšie, uvidíš. 🙂

marusiao
Včera o 18:14

Budem sa sťahovať. Nie je mi ľúto opustiť tento byt a nemám žiadnu citovú väzbu. Teším sa do nového a na nové výzvy. 🙂

Strana
z2