Bojím sa, že sa noví susedia budú sťažovať na hluk detí
Byvame v rodinnom dome, zahrada po celej dlhej strane susedi so susedmi. Byvala tu mlada rodina s detmi v nasom veku, tak som to neriesila. No odstahovali sa a od jesene tu byvaju novi, mlady par okolo 40 deti nemaju, moc sa neprihovaraju len sme ruky podali, nemali zaujem o zoznamenie...no ale ide o to ze mam dve veeelmi zive deti. Na jar a v lete budu lietat po vonku, jasit sa, smiat sa, kricat no proste deti. A uz teraz sa obavam, aby to susedom neprekazalo. Predsa sa stahovali do domu, aby mali klud a moje deti teraz im ten klud budu narusat 😪 plus nase grilovanie a vona z toho...mam sa snazit s nimi.skamosit alebo co.robit?
Teba to predsa nemusí trápiť ty si ich tam nenastahovala.Isli tam dobrovoľne.Nechces sa odsťahovat aj ty aby mali susedia pokoj od tvojich detí ???🤦
Ked sa tu niekto stazuje na stekajuceho psa - co chces na dedine?
Ked niekoho terorizuje suseda ze jej dupu deti nad hlavami - chodte do domu.
Nepredpokladam, ze deti autorky sa rano 7:30 postavia pod okna susedom a vrestia ako skuska siren so 21:59. Sama pise “budu lietat po vonku, jasit sa, smiat sa, kricat no proste deti”. Bavime sa hadam o “normalnych” detoch, ktore hraju nahanacky, mozno pistia v bazene atd. Susedia snad nie su tak sprosti, aby sa pred kupou neinformovali, kto byva vedla. Ale aby som ja deti nahnala dovnutra lebo robia na dvore hluk? Nech idu susedia na lazy ak chcu hrobove ticho.
Max som ochotna ich cez vikend pustit von az okolo 9-10, nech si susedia mozu dlhsie pospat.
Akože ja by som šťastná nebola. Bývali sme v byte nad ihriskom a cely bozi deň nonstop vkuse tam vrieskali deti. Keď sme pracovali z domu alebo boli chorí tak to fakt nonstop počúvať človek nechce a chce mat aj kúsok pokoja pri otvorenom okne. Nechcela by som mat ani v susedstve deti, čo by nonstop vrieskali. My sme sa tiež celé leto hrali von ale keď to rušilo ostatných, tak nás rodičia spacifikovali, že bud budeme tichšie alebo sa ide domov a bolo. Ono to chce ohľaduplnosť na oboch stranách. Ja by som sa nestazovala keby je to občas alebo aj denne hodinku-dve dajme tomu, ale počúvať to hodíny, tak to nie 🫤
Ked sa tu niekto stazuje na stekajuceho psa - co chces na dedine?
Ked niekoho terorizuje suseda ze jej dupu deti nad hlavami - chodte do domu.
Nepredpokladam, ze deti autorky sa rano 7:30 postavia pod okna susedom a vrestia ako skuska siren so 21:59. Sama pise “budu lietat po vonku, jasit sa, smiat sa, kricat no proste deti”. Bavime sa hadam o “normalnych” detoch, ktore hraju nahanacky, mozno pistia v bazene atd. Susedia snad nie su tak sprosti, aby sa pred kupou neinformovali, kto byva vedla. Ale aby som ja deti nahnala dovnutra lebo robia na dvore hluk? Nech idu susedia na lazy ak chcu hrobove ticho.
Max som ochotna ich cez vikend pustit von az okolo 9-10, nech si susedia mozu dlhsie pospat.
@anonym_d08ce2 pred kupou sa môžeš pýtať koľko chces keď raz chce niekto dom predať nepovie ti o susedoch nikdy pravdu 😄
@anonym_autor
pokial sa niekto stahuje do domu, lebo chce mat klud od susedov a ich deti - treba podla toho ten dom aj vyberať. Pokial je blizko suses, rusit moze vzdy.
@anonym_autor bývame v dome, vedľajši dom bol prázdny desať rokov. Pred 2,5r sa predal. Nová majiteľka tu bola pár krát, vždy došla s kamarátkou alebo iba kamarátka s nejakým chlapom alebo dospelou dcérou.
Tiež som mala kadejaké obavy ako ty. Nuž viem ty napísať že je všetko naopak.
A veri skúsali sme zavolať aj na grilovanie, bezúspešne. Im, vlastne tej kamarátke vadí všetko.
Doslova všetky zvieratá z okolia, psi, mačky, kurence, kohút, u susedov myši, potkany čo im po pozemku behajú v bordelu. A lezú mi poriadne.na nervy vlani prvý krát poškodili až koncom októbra keď som už písala dopis. Namiesto toho aby zaplatili odvoz oni ten bordel polievajú benzínom a pália, niekedy ani nepockajú nesúhlasia a idú domov. Keď je tu tá kamoška s chlapom tak si vypijú a hádajú o druhej v noci.
Pôvodne som bola rada že dom nekúpili spoluobčania, chcela som si pohovoriť s majiteľom ale nebola tu 3/4r, alebo ak aj bola nebola som doma ja
@anonym_autor ty si svojpravna? co toto riesis?
@anonym_autor no, to zakezi na decibeloch, ktore vedia tvoje deti zo seba dostat, ak je to narmalny detsky frmol na dvore tak ok, ale napriklad nasi susedia maju tak hlucne deti, ze aj nas pes odide na druhu stranu dvora a najradsej je ked moze byt vnutri pod stolom, niejedy mam pocit, ze ani na silvestra nie je tak vystresovany ako jed sa oni nahanaju po dvore
ale krik dajme tomu od susedov pri dome nikdy nie je taký ako v byte.Aspoň pre mňa nie. Masaker to bol v bytovke ale pri dome je to pohoda ja neviem aspoň ja to tak nevnímam.Ved nie sú na dvore nonstop my sme najprv bývali v klasickej uličke v prvom dome teraz sme tak viac na samotke a boli tam decká aj oproti cez dvor ale aj niečo vyše za prvým aj druhým domom a ja som to nikdy nevnímala aj cez leto sa kupali v bazene ale zato v byte tam neujdeš ozaj nikde tam sa to všetko nesie cez steny z hora,z boku zo spodu to je ten pravý masaker 😃 tu ak ozaj niečo moc otravuje zajde človek do domu a má pokoj sväty a prinajhoršom keby ozaj je to hrozne upozornila by som ich sama
90% matiek hrdiniek, ktoré sa zastávajú detí, ktoré nonstop vreštia, ako zmyslov zbavené (lebo ich sú také isté) sa bude sťažovať na susedovho psa, ktorý stále breše a ich vreštiace deti nemôžu spať a nemôžu v lete v noci vetrať, budú sa sťažovat, že sused má mačky, ktoré im chodia na pozemok, kosí v nedelu, keď chcú oni relaxovat na terase a v tichu piť kávu, ked sused pili drevo v sobotu ráno, ked oni chcu dlhšie spať. Tu plati pravidlo dieťa je Boh a ty čuš a toleruj, ale nedovol si to decko rušit! Obaja naši susedia maju malé deti a vnučatá. Behajú, smejú sa, sem tam kričia, pištia, ale rodičia /starí rodičia ich vždy upozornia, až je to už príliš. Tak isto ďalši sused zatvára na noc psa do pivnice, aby nerušil v noci tie deti. Volá sa to tolerancia. A tá, dnešnym matkám chýba.

Inak ja teda neviem, ale ak moje deti robia neprimerane velky a zbytocny hluk, tak otvorim okno alebo ich napomeniem priamo na dvore, ved to je uplne normalna vec.