Bude garsónka 20 m² dosť malá pre mňa a dve mačky?
Ahojte. Myslíte že garsónka 20 metrov štvorcových bude malo pre mna a dve macky ? Pýtam sa len tých ktorí majú zvierata. Ďakujem.
pre teba urcite pre macky neviem
Aké máš mačičky?
Mojím maine coon by to bolo málinko, potrebujú behať, ale niektorým by to mohlo stačiť.
podľa toho aké mačky, britské skoro stále spia
@anonym_autor kamarat v takej zil niekolko rokov, so zenou a troma detmi. Preco by ti bola mala
@anonym_autor boli sme dvaja dospeli s mackou v garzonke 8 rokov, zvykli sme si, macka tam bola spokojna
@anonym_autor podľa mna mačkám to je jedno. Naša vôbec nepotrebovala nejaký priestor najradšej bola v izbe alebo na kresle a teda aby tam mala nejaký ten svoj kútik a okno prístupné, na balkón veľmi nechodila.
Ale tak skôr ako rozloha bytu by má skôr zaujimalo ako bude riešený aj malé byty sa dajú dobre zariadiť- šikovne vyriešený napríklad úložný priestor. Lebo máš maly byt kde je ledva posteľ, kuchyňa a stolik a potom máš aj dosť premakane malé byty kde máš prakticky všetko.
Teraz ma tu asi ukameňujete, ale podľa mňa chovať mačky v interiéri bez toho, aby mali možnosť chodiť von, je týranie zvierat. Predstavte si seba, že by ste museli celý život prežiť zatvorení v byte. Kto z vás by s tým súhlasil? Mačička by mala mať možnosť chodiť von na slniečko, pobehať si po tráve, vyšplhať sa na strom...proste žiť normálny život ako každý živý tvor, a nie byť zatvorená 24 hodín denne medzi 4 stenami ako taký väzeň.
moja by tam nevydrzala a to je len jedna.. aj ked je uz starena miluje pohyb ..a pre mna to nieje vhodne prostredie pre 2 macky ..kazdopadne ak nemas inu moznost lepsie ako nic ...
Teraz ma tu asi ukameňujete, ale podľa mňa chovať mačky v interiéri bez toho, aby mali možnosť chodiť von, je týranie zvierat. Predstavte si seba, že by ste museli celý život prežiť zatvorení v byte. Kto z vás by s tým súhlasil? Mačička by mala mať možnosť chodiť von na slniečko, pobehať si po tráve, vyšplhať sa na strom...proste žiť normálny život ako každý živý tvor, a nie byť zatvorená 24 hodín denne medzi 4 stenami ako taký väzeň.
@marci9 Sú mačky, ktoré von nedostaneš, mali sme takú.
Ak nemáš inú možnosť, bude stačiť. Vždy lepšie, ako ich niekomu darovať. Obetuješ stenu - namontuješ drevené preliezky na stenu, za pár eur kúpiš na temu, tam sa môžu preháňať. Mačka sa všade zmestí, hlavne, že je s majiteľom 🙂
@anonym_autor za mňa by 200 m2 s mačkami bolo malo....mačky nemusím.neporadim
My máme obývačku 20m2. Práve sa po nej rozhliadám a predstavujem si, že ako by som sa tu cítila keby som bola sama. Myslím, že by sa to dalo zvládnuť. Také malé, ale útulné a moje. Ale určite by som musela mať balkón, bez neho by som sa cítila ako v klietke (a to platí aj o 5 izbovom byte, aj ten by musel mať balkón). A čo sa mačiek týka, tak to neviem, to si neviem predstaviť. Nemám rada mačky, takže tie si neviem nikde predstaviť, ani v 10 izbovom paláci
žila som v garsonke 24m² skoro 5rokov.. najprv sama, neskôr s priateľom.. síce sme nemali zvieratá, ale žilo sa nám dobre.. kúpila ju odomna pani ktorá bola sama a dúfam že sa jej tam žilo dobre.. (neviem či tam ešte žije).. vôbec nevidím problém v takejto veľkosti bytu pre jedného človeka a dve mačky..
Pokial máš mačky bežnej veľkosti a upravis im interiér, tak v pohode stačí. Ak máš (veľkosťou) niečo medzi leopardom a levom (Maine Coony, bengalky), tak asi radšej nie.
Ja ti poviem takto. Žila som jeden čas v byte 27m2 a zavadzala som sama sebe.
@anonym_autor Keď jeden kút obetuješ na umiestnenie vysokého škrabadla s lôžkami a na steny dookola namontuješ rôzne poličky na lezenie, mačkám to bude stačiť a budú spokojné. Ony aj tak najradšej trávia čas vo výškach.
mala som v garzónke na pár dní mačku,ale ten smrad...
@anonym_autor pokiaľ budú mať mačací strom a prístup k oknu aby mohli sledovať okolie tak urcite ano.
@anonym_autor kamarat v takej zil niekolko rokov, so zenou a troma detmi. Preco by ti bola mala
@anonym_daa863 🤔 to musel byť des
@marci9 neukamenujem,len rovno ti poviem že našu poulicku niekto pred rokom vyhodil z auta .malé zablchavene maca plačúce behajuce na ceste pomedzi auta sme vzali,spravili z nej ,,človeka,,za ten1.5r ju 2x vzali von..2x sa sprajcla o zem ani na krok a plzla a plzla od stresov .skrátka má paniku ísť von ledva raz za rok pretrpime veta..nie je mačka ako mačka niektoré chcú žiť a užívať von niektoré svoj pokoj ,teplo a kľud v byte...nie je mačka ako mačka.
ja mam sama salon 27m a neviem si to predatavit
Mame dve macky, ale teda v garzone si to a nimi neviem predstavit, ma aspon Balkon ta garsonka? Nase tiez von nechcu, boja sa, zrejme kvoli minulosti ktori si vonku prezili, ale na balkon chodia ready spavat od jari do jesene. V zime max kym ideme dat nieco na balkon a hned sa pracu dovnutra
Nie je to vela priestoru, ale ak im ho trochu prisposobis, aby bol pre ne zaujimavy, tak by to nemuselo prekazat. S nasou sme prve 2 roky boli v jednoizbaku, ale zvladli sme aj my, aj ona. Hlavne sme zabezpecili okna a balkon, aby tam v bezpeci mohla travit cas a minimalne 1-1,5 hodiny denne som si vyhradila iba pre nu, ze sme sa venovali roznym hram, aby mala aj pohyb, aj mentalny stimul.
@anonym_autor
Nasa nevesta mala "garzonku" v Parizi 6 poschodie bez vytahu pod strechou 10m2 nastastie na macky je alergicka ale stale bola u nich nasteva byvala na Champ Elysee
@marci9 Veď môže, aj mačka sa dá naučiť na obojok a vodítko, takže nemusí byť nonstop zavretá.
Pred rokmi sme mali mačku, ktorá bola len v byte. Pár razy som ju vzala von, držala sa ako kliešť, ledva som ju od seba odtrhla a postavila na trávu. V sekunde som ju mala späť v náručí. Tak som ju vzala domov a hádam hodinu sa umývala, aby sa zbavila pachu z vonku.
Takže nie je mačka ako mačka.

@anonym_autor budu mat moznost chodit von? Alebo vobec?