Je opätovná kaucia v byte po rozchode nevyhnutná?
Ahojte, prosim, chcem sa poradit.
Byvala som v podnajme s partnerom spolu (teraz uz ex) niekolko rokov, zaplatili sme kauciu na zaciatku.
Po rozchode som ostala v byte zit sama a najomnicka mi dava zaplatit opatovne kauciu za byt, nakolko nova zmluva, kde figurujem uz iba ja.
Je to v poriadku?
Dakujem za odpovede (nevyznam sa)
A bola ti vrátená stará kaucia? Ak nie aký bol dôvod že ju nevrátila? A áno pri podpise novej zmluvy môže požadovať novú kauciu. Ale pokiaľ nevrátila starú žiadaj odôvodnenie prečo
no zatial sa vravelo, ze bude treba s novou zmluvou novu kauciu. Ze to moze vykryt tou starou kauciou. Len teda, toto som nepochopila, ze ak ja ostavam ako rovnaky najomnik, ze je potrebne z mojej strany platit kauciu akoby "na novo" 🙂
asi som v tom iba ja logiku nevidela, dakujem 🙂
@zuzzzka8 Ona nie je najomnicka. Jasne povedala, ze nova sa vykryje starou.
Ved ked povedala, ze sa to moze vykryt starou tak co riesis… comu nechapes 🤣🫣
nepises ci ste sa na kauciu obaja skladali, alebo si vsetko uhradila ty, alebo on. pokial je to verzia ze ste sa skladali, tak predpokladam ze on od nej pozadoval svoju cast a tympadom to ona chce doplatit z tvojej strany
nepises ci ste sa na kauciu obaja skladali, alebo si vsetko uhradila ty, alebo on. pokial je to verzia ze ste sa skladali, tak predpokladam ze on od nej pozadoval svoju cast a tympadom to ona chce doplatit z tvojej strany
@lauruska_sumienka zaplatila som ju vtedy iba ja,nejak normalne to vyplynulo, on platil zas ine veci, cize to bolo vtedy okej. len som skratka nevedela, ze to takto funguje, preto som mala potrebu sa opytat 🙂 ale uz rozumiem
@zuzzzka8 Ona nie je najomnicka. Jasne povedala, ze nova sa vykryje starou.
@spongebob1 jo, "prenajimatelka"

Ak vám pôvodnú kauciu vrátila, tak áno, môže žiadať opätovne. Ak nie, najprv musí vrátiť pôvodnú kauciu, keďže stará zmluva končí a následne môže požadovať novú na novú zmluvu.