icon

Kedy prestane susedove dieťa toľko kričať?

31. aug 2025

Nad nami byvala kedysi starsia pani, tak 90+. Nepocula som ju. Ked zomrela, prisiel tu byvat mladsi par. Pocula som ich sem tam vecer rozpravat ale nic viac. Odkedy maju decko, tak je to hroza. Ked neplace, tak nieco hadze o zen, krici, dupe, vrieska, trepe so vsetkym. Kedze mam teraz dovolenku tam viem presne co robia. Asi o 7 vstavaju, najprv decko zjape asi mu umyva zuby, potom s niecim bucha v kuchyni, beha…okolo 9:00 idu von, tak je pokoj. Pridu cca o 11:00 asi ho uspava lebo zase place a potom je asi 2 h ticho. Vstane a zase nieco robi v kuchyni, maly krici, dupe… tak idu zase von od 13:30-16:30 cca. Znova ich pocujem, bud ide pracka alebo mycka, potom ho asi kupe, umyva zuby a zase vrieska. O 19;00 je pokoj asi spi. V noci ho tiez pocujem. To je neskutocne. Kedy prestane to decko tolko vrieskat? Mna ide porazit. Ked som v robote tak to menej pocut, no cez vikend to iste. Niekedy su asi aj oni mimo cez vikend a je pokoj. Minule som ju zastavila, ci nemozu byt tichsie, ona ze je ma syna sama, muz robi mimo sr. Ale to je vyhovorka? Volat policiu? Ona nanho sice nekrici a je kludna ale to decko je ako nepricetne.

Strana
z8
gribka1
31. aug 2025

Preboha, a čo má akože robiť? Daj si hlukovú izoláciu na strop, keď už je to tak zle postavené. V živote som nepočula nikoho práčku ani umývačku.

amonet
31. aug 2025

kup si sluchatka alebo xanax🤦‍♀️

hiro
31. aug 2025

"Ked som v robote tak to menej pocut" neviem ako ďaleko od bytu je tvoja práca ale to musí byť fakt strašné keď to až tam počuť 😊

janai1
31. aug 2025
@hiro

"Ked som v robote tak to menej pocut" neviem ako ďaleko od bytu je tvoja práca ale to musí byť fakt strašné keď to až tam počuť 😊

anonym_c19023
31. aug 2025

@anonym_autor no a potom si predstav mať susedov dôchodcov, ktorý po sebe o 2-3 ráno vykrikujú “zabijem ťa ty ku.va sku.vená” a trieskajú dvermi, že sa strhneš zo spánku, nie raz ale každý deň tak 3x za noc 😅🙈. Vždy môže byť aj horšie. Tak preži to, kým decko vyrastie.

janai1
31. aug 2025

Vieš čo? Volaj políciu, aj oni sa potrebujú niekedy zasmiať ako my tu 😎

pribinak
31. aug 2025

Teba by som za susedu nechcela. Ja že vrieska od 5.20 a reve celu noc.
Že sa tam biju 24 hod

anonym_24e816
31. aug 2025
@hiro

@hiro asi odpočúva svoj vlastný byt

sticker
anonym_1ee679
31. aug 2025

@anonym_autor bezny den s dietatom a to mas este stastie, ze s nim chodi na tak dlho von. Stale si mohla mat aj susedu, co je s dietatom cely den doma. Odporucam nabuduce kupit byt v lepsie odizolovanom bytovom dome, dat si dorobit izolaciu, alebo si najst byt na najvyssom poschodi, alebo si postavit dom. A ked budes mat vlastne dieta, ak budes, tak si na toto spomen, co si tu pisala🤣

autor
31. aug 2025
@anonym_1ee679

@anonym_autor bezny den s dietatom a to mas este stastie, ze s nim chodi na tak dlho von. Stale si mohla mat aj susedu, co je s dietatom cely den doma. Odporucam nabuduce kupit byt v lepsie odizolovanom bytovom dome, dat si dorobit izolaciu, alebo si najst byt na najvyssom poschodi, alebo si postavit dom. A ked budes mat vlastne dieta, ak budes, tak si na toto spomen, co si tu pisala🤣

@anonym_1ee679 ja nemam deti, mam 57

ivik4
31. aug 2025

My mame nad nami cirkus
Dieta nevinim, ono fakt nemoze za to ze ho rodicia nijak nevychovavaju alebo za to ze place ked ho nieco trapi, boli. Som nasrata na dvoch dospelich ludi kt. Nemaju tolko slusnosti voci susedom naookolo, aby aspon do 8;00 a vecer po 20tej nedovolili dietatu trieskat s vecami o zem, do stien, bachat vchodovymi dverami atd.
Rozumiem ze ticho dieta neudrzis ale hranice mu vies davat od mala . Autorka s jeho placom maju spravit co akoze ? Zalepit mu usta alebo ake riesenie si predstavujes ?

katka533
31. aug 2025
@anonym_1ee679

@anonym_1ee679 presne to som si povedala, ze ma stastie, ze tolko chodi von s nim

gribka1
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak to s tebou bude už len horšie. Nie si zvyknutá.

anonym_1ee679
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor deti maju jednoducho iste vyvojove obdobia a tej matke to takisto vadi, ze je take hlucne a najma, ked si ju s tym konfrontovala, robi co moze a je s nim casto vonku, ale uz viac sa neda podla mna. Niektore deti maju taky temperament, ze revu, ked idu spat, aj ked im cistia zuby atd. Ked bude vacsie uz od takych cca 3 rokov si myslim, ze to bude lepsie. Bude chodit do skolky, potom do skoly, poobede von a tak. Ja som mala vselijakych susedov a vzdy sa najde nejaky problem, ale pokial si tak citliva na hluk, tak jedine najvyssie poschodie, nejaka lepsie odizolovana novostavba, alebo dom. Daju sa urobit aj izolacie bytu, udajne to nie je az take efektivne, najma ak je to byt v panelaku kde je len panel a beton a nic ine, ale za skusku to mozno stoji.

anonym_7616b6
31. aug 2025

Odsťahuj sa.

autor
31. aug 2025
@anonym_1ee679

@anonym_autor deti maju jednoducho iste vyvojove obdobia a tej matke to takisto vadi, ze je take hlucne a najma, ked si ju s tym konfrontovala, robi co moze a je s nim casto vonku, ale uz viac sa neda podla mna. Niektore deti maju taky temperament, ze revu, ked idu spat, aj ked im cistia zuby atd. Ked bude vacsie uz od takych cca 3 rokov si myslim, ze to bude lepsie. Bude chodit do skolky, potom do skoly, poobede von a tak. Ja som mala vselijakych susedov a vzdy sa najde nejaky problem, ale pokial si tak citliva na hluk, tak jedine najvyssie poschodie, nejaka lepsie odizolovana novostavba, alebo dom. Daju sa urobit aj izolacie bytu, udajne to nie je az take efektivne, najma ak je to byt v panelaku kde je len panel a beton a nic ine, ale za skusku to mozno stoji.

@anonym_1ee679 jasne, mozno som si myslela, ze decka sa len usmievaju a spia. Chapem ze to ma tazke, nikdy som to nezazila.
On moze mat tak 1-1,5roka lebo uz chodi.

anonym_1ee679
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_1ee679 jasne, mozno som si myslela, ze decka sa len usmievaju a spia. Chapem ze to ma tazke, nikdy som to nezazila.
On moze mat tak 1-1,5roka lebo uz chodi.

@anonym_autor tak teraz je to hrot takeho spravania za mna, okolo tych 2-3 rokov sa to stabilizuje. V kazdom pripade policia s tym nic neurobi urcite, moze si suseda dat nejake koberce ak nema, ale aj tak to je minimalna izolacia, v panelaku vsetko pocut ak je blbo postaveny. Ja som byvala v byte, kde nado mnou byvala suseda s 2 malymi detmi, ktore boli ako opice a ona s nimi von nechodila, cely den vkuse len po nich vulgarne skriekala atd., dohovor mozny nebol a to uz boli vacsie deti. Ak je to nad tvoju unosnu mieru a moznosti to dovoluju, tak aj stahovanie je riesenie. Ale myslim, ze este v ramci moznosti sa suseda snazi uz len tym, ze je dost vonku.

anonym_5596bb
31. aug 2025

@anonym_autor No volaj,volaj ty decko.

viestta
31. aug 2025

@anonym_autor staci vydrzat este par rokov, na stare kolena ohluchnes a bude pokoj. Aj susedine "decko" vyrastie a zmeni zivotne navyky. Nebude plakat pri umyvani zubov, bude si pustat hudbu na plne pecky, kto vie aku...

autor
31. aug 2025
@anonym_1ee679

@anonym_autor tak teraz je to hrot takeho spravania za mna, okolo tych 2-3 rokov sa to stabilizuje. V kazdom pripade policia s tym nic neurobi urcite, moze si suseda dat nejake koberce ak nema, ale aj tak to je minimalna izolacia, v panelaku vsetko pocut ak je blbo postaveny. Ja som byvala v byte, kde nado mnou byvala suseda s 2 malymi detmi, ktore boli ako opice a ona s nimi von nechodila, cely den vkuse len po nich vulgarne skriekala atd., dohovor mozny nebol a to uz boli vacsie deti. Ak je to nad tvoju unosnu mieru a moznosti to dovoluju, tak aj stahovanie je riesenie. Ale myslim, ze este v ramci moznosti sa suseda snazi uz len tym, ze je dost vonku.

@anonym_1ee679 ked on akoby zobral varechu a trieskal o hrnce a potom o zem, ona mu to asi vezme ale potom zoberie zase nieco ine co hadze, alebo tym bucha. A ked nebucha, tak krici, beha, dupe. Alebo place, niekedy sa aj rehoce a potom place, zase sa rehoce. Mne deti nevadia, ale vzdy som bola v tom, ze je to ticho a spi v kociku. On este aj na chodbe krici ked idu von, lebo sa to ozyva a jemu sa to asi paci. Ked sa stazujem susede tak ona, ze jej to nevadi, ze to je male dieta a vsetky su take.

autor
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_1ee679 ked on akoby zobral varechu a trieskal o hrnce a potom o zem, ona mu to asi vezme ale potom zoberie zase nieco ine co hadze, alebo tym bucha. A ked nebucha, tak krici, beha, dupe. Alebo place, niekedy sa aj rehoce a potom place, zase sa rehoce. Mne deti nevadia, ale vzdy som bola v tom, ze je to ticho a spi v kociku. On este aj na chodbe krici ked idu von, lebo sa to ozyva a jemu sa to asi paci. Ked sa stazujem susede tak ona, ze jej to nevadi, ze to je male dieta a vsetky su take.

@anonym_autor druhej susede, nie tejto nadomnou*

anonym_5596bb
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Jaj to preto si taka zatprknuta.

autor
31. aug 2025
@anonym_5596bb

@anonym_autor Jaj to preto si taka zatprknuta.

@anonym_5596bb mozno som, priznavam. Roky som mala ticho a teraz mam hluk.

nin12345
31. aug 2025

Preboha to je naozaj strašné. Volaj políciu a ihneď! Možno aj hasičov? Pokiaľ by ťa bolo náhodou pre ten hluk treba evakuovať. Snáď pošlú všetky zásahové jednotky keďže toto je naozaj delikátna a ohrozujúca situácia. Divím sa že tá bytovka ešte nie je prázdna...

anonym_5596bb
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor No tak si zvyknes asi,to je take obdobie ale nebude to vecne trvat,rychlo vyrastie a bude mozno kludnejsie,v 3 r pojde do skolky a bude prec pol dna aj viac.Ako sa hovori,zvyk je zelezna kosela.

tenerifka
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor male deti (a najma chlapci) zvyknu byt velmi akcni a hlucni, ja si pamatam, ako som lutovala segru, co jej syn stvaral (ja mam dcerky). Vyrastie z toho, skludni sa, okolo 2,5 - 3 rokov by to uz malo byt lepsie, pojde do skolky, vybije energiu, bude lepsie spat.Vo veku 1,5 roka je to este babatko, len vydrzat.....

jaskolka
31. aug 2025

Autorka,ty si v živote nemala v rodine nijaké dieťa? Lebo názor "to len spí a usmieva sa v kočíku"mi príde,že snáď ani si živé dieťa nevidela.
A nie,to čo opisujes, nie je nič hrozné,veď to je úplne bežný život v paneláku. Vstávajú o siedmej,o deviatej idú na dve hodiny von, potom dieťa spí a zase idú von. O siedmej spí...keby s ním nechodila vôbec von ,a ono by ziapalo 24/7,tam by som chápala,že ti to vadí ...ale toto je úplne v poriadku. Nemôžeš s tým vôbec nič robiť,to vážne si kvôli tomu chcela volať políciu? 🙈🤣🤣🤣
Problém je v tom,že ty si roky mala nad sebou "hrobové ticho"a teraz je tam bežný život.To je všetko .No nič s tým neurobíš,len si zvyknúť. A áno, suseda má pravdu,také sú deti

nika_23
31. aug 2025

Zavolaj Políciu,nech sa majú na kom zasmiať a len dúfam že ľudia ako ty nebudú mať deti.🤦

anonym_1ee679
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale je to fakt, vacsina deti robi hluk a ano je to obtazujuce, sama mam syna 1,5rocneho a niekedy mi to samej lezie na nervy, no bohuzial neda sa s tym nic robit, vzdy tam ista miera hluku bude. Samozrejme tiez chodime von na dlho, aby sa vyblaznil a doma mu nedovolim hadzat veci o zem naschval atd., nastastie byt pod nami je momentalne prazdny a si sem-tam aj poviem, ze chvalabohu, ale keby sa niekto stazoval, tak neviem co mam viac urobit, aby sa hluk minimalizoval.. s takym malym dietatom je to este take, ze nevie ovladat emocie, place, krici, beha, nechape uplne, ze to nemoze robit atd. Este pokial je temperamentne, lebo niektore kamosky co maju deti, tak cumim, ake dokazu byt deti kludne niektore. Ale chapem aj druhu stranu, ze ti to vadi, ale bohuzial si myslim, ze v momentalnej situacii sa toho moc urobit neda. Este mozno sa tak prihovorit susede, ze ci maju doma nejake podlozky na hranie alebo cosi take, aby to ten hluk aspon trosku tlmilo, aj ked to dieta beha po celom byte a vsade sa to mat neda no.

ukgirls
31. aug 2025

neviem ci je horsie mat za susedu zenu s dietatom,ktore raz vyrastie alebo harpiu jak ty,kt rozum nedostane nikdy ...

Strana
z8