icon

Komu nevadí život na dedine?

markusko232
Včera o 21:50

Kto je skôr za mesto a kto skôr za dedinu ?

Strana
z2
t1nusa
Dnes o 06:28

väčšinu života som žila a žijem na dedine - páči sa mi pokoj, súkromie a priestor, ktorý si môžeme prispôsobiť podľa seba ako je záhrada, terasa… letné grilovačky či rodinne oslavy sú krajšie na vonkajšej terase, pestovanie vlastnej zeleniny a ovocia je tiež veľké plus… ALE som mestský typ a aj odkedy mám dcérku vidím, že sa viac zabavíme v meste ako na dedine

anonym_856b28
Dnes o 06:38

@markusko232 žijem na dedine 15 km od mesta..nič mi tu nevadí skôr si neviem predstaviť byť v byte 😅

anonym_4f44b7
Dnes o 06:42

Nemam nejaky 100% nazor. Vyrastla som na dedine, ale vybavenost ako na sidliskach (skola, skolka, posta, zdravotne stredisko, obchody). Do mesta autom 15 minut. Momentalne to mam k najblizsiemu Lidlu 5 minut autom (samozrejme bez spicky). A zila som aj roky vo velko-meste v zahranici, odvtedy mam pocit, ze nase mesta su len velke dediny (bez akejkolvek urazky). Ak by som sa nevratila na dedinu, nemala by som problem ist zit ani do mesta - ale rovno centrum, ziadne sidlisko.
Nesla by som zit, ale do dediny, ktora je daleko od vsetkeho a nic tam neni - to uz fakt radsej sidlisko.

vilma7
Dnes o 06:44

Ideal pre mna malé mestečko, ca 10 000 obyvateľov. Všetko po ruke a na bicykli ;)

anonym_67911b
Dnes o 07:06

@markusko232 ja od temy, ze Markusko. Mam mamzimomriavky, takto zhovadit zahranicne meno slovenskou zdrobneniou 😉

anonym_3e7a06
Dnes o 07:23

Cely život som žila vo veľkom dome na dedine 7 minút od krajského mesta. Po škole som sa presťahovala do tohto mesta, bývam v centre vo veľkom byte so super výhľadom a máme chatu 10 minút od mesta v krásnej prírode. Ideálna kombinácia za mňa, život na dedine už nikdy. S deckom sa vláčiť vkuse hore dole, škôlka, škola, krúžky, práca. S naším životným štýlom je toto pre nás idealne riešenie, nevymenila by som za nič. Chcela by som len časom mezonet, inak dom už ani vo sne.

anonym_c8f824
Dnes o 07:29

My byvame v satelite Ba (ked som sa sem v 96 z rodicmi stahovala z Petrzalky, obec bola este definovana ako Bratislava-vidiek). A za mna je to fajn. Mame tu v podstate vsetko, skolka,skola,billa, lidl, dm,kraj,benu lekaren atd… my byvame v starej casti obce. Dostupnost je dobra, odkedy je obchvat, velmi dobra. Jedine co ma teraz nahnevalo, ze odkedy tu jazdi Arriva, tak stale meskaju busy a strasne to preriedili… ale autom/boltom sme v ba za par minut…
Aj ked ja tvrdim, ze ja som stale doma v Petrzalke 😄

renesance80
Dnes o 08:11

@markusko232 mesto ,kvoli mhd , vsetko po ruke a hlavne moznosti kulturneho vyzitia

anonym_67c572
Dnes o 08:13

Bývame v dedine 10km od mesta. Máme komplet vybavenosť, všetko mám pešo dostupné škôlku školu doktorov keď treba, aj pracujem u nás v dedine. Máme tu všetko dobrá lokalita aj prírodu. Do mesta idem len na veľký nákup ako Lidl Kaufland.

anonym_ccbee6
Dnes o 08:20

Bývala som na dedine (cca 600 obyvateľov) 5km od mesta. Detstvo a mladosť ok. Ale už by som tam nešla bývať. Teraz bývam v meste. Ale nie veľkom, rozumej do 10k obyvateľov. Je nám tu fajn aj keď veľa veci tu chyba.

biba_18
Dnes o 08:30

zážitok zo včera, mali sme stretko ja z mesta, jedna osoba z jednej obce mimo mesta a ďalšia osoba z inej obce - tie obce sú od mesta cca 10 km ale každá iným smerom - proste problém sa stretnúť a posedieť - bo chýba spojenie. bolt stál spolu 50€ 😏

anonym_c8f824
Dnes o 08:32
@biba_18

zážitok zo včera, mali sme stretko ja z mesta, jedna osoba z jednej obce mimo mesta a ďalšia osoba z inej obce - tie obce sú od mesta cca 10 km ale každá iným smerom - proste problém sa stretnúť a posedieť - bo chýba spojenie. bolt stál spolu 50€ 😏

@biba_18 co? 50€? Ja som minule isla z Avinou k nam do obce a platila som 5€ 🫣

kataleya
Dnes o 08:36

@markusko232 najradšej by som bývala v meste v malom domčeku s mini záhradkou. Prípadne vo väčšom byte s balkónom. Ale nevadí mi ani život na dedine pokiaľ mám funkčné auto.

biba_18
Dnes o 08:37

@anonym_c8f824 tam a s5 😏 to je spolu 52 km

viktoriaandrascik
Dnes o 08:45

Ja som za mesto, ale teda bývame v dome v tichej časti mesta a v slepej ulici

luccija
Dnes o 11:23
@anonym_c8f824

@biba_18 co? 50€? Ja som minule isla z Avinou k nam do obce a platila som 5€ 🫣

@anonym_c8f824 tiež som išla zo satelitu do Avionu 5 eur to by som dala na medzinestskom autobuse a ďalšom autobuse viac.do 35 r som bývala v Ba a, keď bola dcéra malá išlo sme do satelitu.Isla som do toho s tým, že ak to nebude dobre vyskúšame, odídeme, ale sme tu 11 r a nemenila by som.A to som sa považovala za mestského človeka čo doma neobsedel.Teraz mi stačí ísť do mesta raz za 2 t a už sa teším domov auta, kolobezkari, všade veľa ľudí už si neviem predstaviť ísť späť do bytu.Praveze si viem predstaviť ešte väčšou dedinu sliepky, les pestovať všetko možné

michaela329
Dnes o 11:39

Z veľkej dediny som išla do miest a potom na lazy. Každý má iné potreby 🤷

alickapusinka
Dnes o 12:15

My žijeme v mestskej časti mesta 1 km do centra úplne v pohode roky rokuce a som spokojna.Všade dôjdem za 15 minút pešo a nazad . A ked chcem ísť preč z mesta do ineho najbližšie je 32 km a v pohode.

biba_18
Dnes o 12:33

a žijem v meste, takýto mám výhľad z okna pri varení ☺️

michaela329
Dnes o 12:47
@biba_18

a žijem v meste, takýto mám výhľad z okna pri varení ☺️

@biba_18 ja som so svojím spokojná...🤷

anonym_aae385
Dnes o 13:27

@markusko232 mne vadi strašne život na dedine ale mam tu mamu po 70tke ale dedina bez krčmi ,reštiky oničom , som spoločenský typ a nezvladam to.Radšej by som žil v meste, už to mam aj odskušané.A žijem na dedine kde topiš drevom , stale nejaka práca na nervy, zhnusil sa mi život na dedine.Ma to niekto podobné?

Strana
z2