Mám si zobrať poličky pri sťahovaní?
Ahojte chcela by som počuť názor aj niekoho nezainteresovaného. Na nový rok sa s priateľom sťahujeme od jeho mami. ( dom je 2 posochodovy, hore býva mama s otcom a dolu babka a my ). Máme tu jednu izbu, ktorú sme si prerobili, nakúpili nábytok, kúpili lino. Sa ozrejme svoj nábytok si zoberieme no mne napadli poličky 😂 máme tu 3 poličky, ktoré neboli najlacnejšie. Zobrať aj tie alebo nechať. Lino tu budeme nechávať to nám je jedno, lebo bolo aj tak na mieru. Keď sa všetko vysťahuje tak samozrejme upracem no tie mi napadlo. Dať steny od poličiek a tv do pôvodného stavu? ( tj. Opraviť diery a vymaľovať) Izba nebude využívaná ako nebola predtým ako sme sa do nej nasťahovali. Pôvodne ti zostane 1 maličký skrinka a jedálenský stôl
Určite by som vymalovala a zasadrovala diery v stene
Dať do poriadku 1 izbu je záležitosť pár hodín, pár eur.
Mam snáď nejakú úroveň.
Zabudla som ešte dopísať, izba bola v takom stave, že sme si tu robili omietky aj všetko sami. Predtým bola neobývateľná, zaprataná bordelom
@anonym_autor asi to radšej urobte nech to nemusíte počúvať. Bude to rychlovka
@anonym_autor nechala by som izbu v takom stave, v akom by som chcela aby ju nechali mne keby to bolo opačne.
Poličky zobrať a ostatné nechať tak
@anonym_autor "Přijde pán do obchodu se zvířaty a povídá prodavači: „Prosil bych tři potkany, dvě myši, 25 švábů a 40 sklípkanů.”
„Uff, no, snad to dám dohromady. Na co to vůbec potřebujete?”
„Ale, stěhuji se a ve smlouvě je bod: vrátit byt ve stavu, v jakém jej dostal.”
„Vy jste šprýmař,” usměje se pobaveně prodavač.
„No, mně to moc k smíchu nepřijde - odpoledne jdu vykopat toho dědu, ke kterému jsem se tenkrát přistěhoval..."
@anonym_autor "Přijde pán do obchodu se zvířaty a povídá prodavači: „Prosil bych tři potkany, dvě myši, 25 švábů a 40 sklípkanů.”
„Uff, no, snad to dám dohromady. Na co to vůbec potřebujete?”
„Ale, stěhuji se a ve smlouvě je bod: vrátit byt ve stavu, v jakém jej dostal.”
„Vy jste šprýmař,” usměje se pobaveně prodavač.
„No, mně to moc k smíchu nepřijde - odpoledne jdu vykopat toho dědu, ke kterému jsem se tenkrát přistěhoval..."
@zic 🤷🏻♀️keď to malo pobaviť, tak nepobavilo
@anonym_autor ja neviem ale asi by ma napadlo dohodnut sa s vlastnikmi ci malovat. Ak policky chces tak si ich vezmi a potom zaprav diery. Je to tvoja vizitka
@anonym_autor ja neviem ale asi by ma napadlo dohodnut sa s vlastnikmi ci malovat. Ak policky chces tak si ich vezmi a potom zaprav diery. Je to tvoja vizitka
@really8 vlastník celého domu je babka. Tej je jedno čo bude, lebo miestnosť ďalej využívať nebude. A práve sme nechceli ešte hovoriť že sa budeme sťahovať, až cca týždeň pred tým. Keďže vieme aká bude reakcia
Nie ste u cudzích. Svoje si zoberte. Zvyšok nech si priateľ odkonzultuje s rodičmi alebo teda babkou. Aj keď sa izbu momentálne nechystá nikto využívať, časom, keď bude prázdna, to možno bude inak.
Zamaskovat diery a vymalovat, to by som urobila ja. Veci by som brala podla toho, ci ich v novom vyuzijem, alebo nie.
@zic 🤷🏻♀️keď to malo pobaviť, tak nepobavilo
@anonym_autor Teba to možno nepobavilo, ale mňa to pobavilo, aj tá tvoja otázka. To sa fakt neviete s priateľom porozprávať a dohodnúť, ako to urobíte? Načo potrebuješ radu cudzích ľudí, ktorí nepoznajú všetky súvislosti, podrobnosti a vzťahy v domácnosti či dome?
Každý by sa zariadil inak - jeden by tie poličky zobral, iný nie. Nezaujatému môže prísť absolútne nelogické, že chceš odmontovať nejaké poličky. Idete do nového (bytu, domu ... neviem), tak hádam si to tam zariadite novým nábytkom, nie? Ak máš ale k tým poličkám nejaký hlboký citový vzťah, alebo nejaké spomienky, tak si ich zober. My nevieme, či je lepšie ich nechať alebo zobrať.
Alebo maľovka - no logicky ti väčšina poradí, aby si izbu dala do poriadku, keď z nej odchádzaš. Ale ak sa ďalej nebude využívať, alebo ju chcú využiť inak, tak s ňou nič nerobte. Len si zoberte veci a hotovo.
Vidíš aj z príspevkov vyššie. Napíšu ti, že izbu vymaľuj. Potom doplníš, že bola v zlom stave a ste si ju prerábali, na to ti iný napíše, že nič neprerábaj.
Normálny ľudia sa dohodnú. Vy budete asi nejaký špeciálna domácnosť, keď sa o tom neviete porozprávať. Ak sú vzťahy tak zlé, tak jednoducho zmiznite a nič neopravujte ani nemaľujte.
@anonym_autor Teba to možno nepobavilo, ale mňa to pobavilo, aj tá tvoja otázka. To sa fakt neviete s priateľom porozprávať a dohodnúť, ako to urobíte? Načo potrebuješ radu cudzích ľudí, ktorí nepoznajú všetky súvislosti, podrobnosti a vzťahy v domácnosti či dome?
Každý by sa zariadil inak - jeden by tie poličky zobral, iný nie. Nezaujatému môže prísť absolútne nelogické, že chceš odmontovať nejaké poličky. Idete do nového (bytu, domu ... neviem), tak hádam si to tam zariadite novým nábytkom, nie? Ak máš ale k tým poličkám nejaký hlboký citový vzťah, alebo nejaké spomienky, tak si ich zober. My nevieme, či je lepšie ich nechať alebo zobrať.
Alebo maľovka - no logicky ti väčšina poradí, aby si izbu dala do poriadku, keď z nej odchádzaš. Ale ak sa ďalej nebude využívať, alebo ju chcú využiť inak, tak s ňou nič nerobte. Len si zoberte veci a hotovo.
Vidíš aj z príspevkov vyššie. Napíšu ti, že izbu vymaľuj. Potom doplníš, že bola v zlom stave a ste si ju prerábali, na to ti iný napíše, že nič neprerábaj.
Normálny ľudia sa dohodnú. Vy budete asi nejaký špeciálna domácnosť, keď sa o tom neviete porozprávať. Ak sú vzťahy tak zlé, tak jednoducho zmiznite a nič neopravujte ani nemaľujte.
@chrobak7 očividne si nepochopil otázku. Nepýtala som si žiadnu radu, len názor ľudí mimo domácnosti. 🙂
Nechala by som to tak ako uznám za vhodné. Pokiaľ tam nikto bývať nebude tak zobrať všetko čo by bolo v tej izbe zbytočné. Odchod by som oznámila skôr, či sa chcete vyhnúť vydieraniu?
Nechala by som to tak ako uznám za vhodné. Pokiaľ tam nikto bývať nebude tak zobrať všetko čo by bolo v tej izbe zbytočné. Odchod by som oznámila skôr, či sa chcete vyhnúť vydieraniu?
@januska12323 z izbe berieme všetko čo sme kúpili my dvaja, aj to využijeme. Áno aj kvôli tomu to chceme oznamovať čo najneskôr, už tu raz pri naznačení, že to nebude zostávať dlhšie bol problém, vydieranie a neveim čo 😅
@januska12323 z izbe berieme všetko čo sme kúpili my dvaja, aj to využijeme. Áno aj kvôli tomu to chceme oznamovať čo najneskôr, už tu raz pri naznačení, že to nebude zostávať dlhšie bol problém, vydieranie a neveim čo 😅
@anonym_autor tak urob ako myslíš, asi sa tam tak skoro nedostaneš na návštevu.
Buď by som tam nechala poličky alebo keby sa mi hodili, zapravila by som diery a vymalovala. Nie, že odídem a za mnou potopa 🙄
@anonym_autor tak urob ako myslíš, asi sa tam tak skoro nedostaneš na návštevu.
@januska12323 to ani nepotrebujem 😅
Buď by som tam nechala poličky alebo keby sa mi hodili, zapravila by som diery a vymalovala. Nie, že odídem a za mnou potopa 🙄
@luliu poličky určite berieme. Potopa to bola ešte len keď sme prišli
@anonym_autor prišli ste do starého, vypomohli ste si lacným bývaním, urobili ste len omietku. Za mňa, zobrala by som všetok svoj nábytok vrátane poličiek. Diery by som vyspravila, vymaľovala. Za sebou by som nechala všetko čisté. Ako to babka použije dobudúcna, by som neriešila, mojou vizitkou je aktuálny stav izby.
Poličky zober , všetky diery čo ostanú zapucuj ved to je pár minút
to že ta izba vyzela ako vyzerala ked ste sa sťahovali neznamená že to tak musiš zanechať
mne osobne by to nedalo aby po mne zostal ,,bordel,,
@anonym_autor prišli ste do starého, vypomohli ste si lacným bývaním, urobili ste len omietku. Za mňa, zobrala by som všetok svoj nábytok vrátane poličiek. Diery by som vyspravila, vymaľovala. Za sebou by som nechala všetko čisté. Ako to babka použije dobudúcna, by som neriešila, mojou vizitkou je aktuálny stav izby.
@lilke no práve ta prerabka bola dosť nákladná a do niecoho lacného sme nešli, platili sme riadne za všetko. 🫠 nešli sme sem dobrovoľne. Babka izbu už nepoužije, ta už pomaly ani chodiť nevie. Diery zapravime, no kupovať zasa farbu a maľovať uz nebudeme
@lilke no práve ta prerabka bola dosť nákladná a do niecoho lacného sme nešli, platili sme riadne za všetko. 🫠 nešli sme sem dobrovoľne. Babka izbu už nepoužije, ta už pomaly ani chodiť nevie. Diery zapravime, no kupovať zasa farbu a maľovať uz nebudeme
@anonym_autor akoze vas niekto nutil tam ist byvat? S pistolou pri hlave?
@anonym_autor akoze vas niekto nutil tam ist byvat? S pistolou pri hlave?
@anonym_68c667 išli sme sem kvôli “svokre”. Bola chorá.
@anonym_autor ja mám taký názor, že ak vy ste tú izbu dali dohromady, upratali bordel, urobili omietky, dali podlahu či linoleum či čo.... tak vezmi poličky a upchaj diery. však tá izba musela byť maľovaná a nežili ste tam asi s deťmi či zvieratkami, tak by mala byť vo výbornom stave. vymaľovala by som jedine vtedy, ak by niekde ostali naozaj viditeľné šmuhy (či od krbu, pece - viem, asi tam nie je - to len pre predstavu, alebo nedopatrením niečím pošpinené steny apod.) aby to teda nevyzeralo škaredo. ale ak steny nie sú ušpinené, nie, nemaľovala by som.
@anonym_autor ako som napísala, je to vizitka vás dvoch. Zamaľovať 1 stenu, alebo ak boli poličky všade, tak celé jedným náterom+ umytie je záležitosť max. pár hodín.
@anonym_autor zobrať
Policky vziat, diery opravit. Si uz dost velka aby si sa stale odvolava, ze izba bola povodne horsia. Ta hanba nabije v rodine po sebe nechat taky neporiadok?
@anonym_autor nechápem načo zakladas diskusiu, vlastne chápem, ty chces vziať police a ísť preč a izbu nechať tak a tu si chcela, aby ti ženy potvrdili, že by spravili to isté, že by sa zachovali ako ty. Ale nie, nevyšlo, väčšina by po sebe urobila poriadok, to je najmenej a je to slušné

Vzala by som si poličky ak ich chcem využiť.
Nemaľovala by som , max možno by som tie diery " zaplátala ". Ale keďže nebola a nebude využívaná tá izba, je to jedno.