Parkovanie obsadené zákazníkmi fitness centra
Dobrý deň želám, je mi už do plaču. Ako mám riešiť to, že keď pridem o piatej domov s detmi autom, nemám kde zaparkovať lebo pri našej bytovke je fitness a parkuju tam už od piatej rána do cca 11 večera zakaznici toho fitka. Je to už neunosne, nikto to v bytovke nerieši. Musime parkovať, ked neprideme do 16:00 3 ulice ďalej. Prečo nemôžme parkovať pri bytovke alebo okolo ak tu máme trvalý pobyt? Ako to riešiť? Koho kontaktovať? Mám napisat mail do toho fitness alebo co robit? Sme už bezradní. Či ist rovno do toho fitka?
@sweet20 hmm... jedine kde by to ako tak mohlo pomoct pisat / ozvat sa je miestny urad. Nech ked tak upravi "parkovaciu politiku" aspon lokalne (osadi znacky, ze parkovanie vyhradene len pre obyvatelov bytovky alebo tak... Aj to je otazne, ci (ak je to verejna ulica / nie sukromny pozemok), ci to spravia (mozu spravit)...
Vyhradene miesto si nemozte zaplatit?
@anonym_3a6cfc nie, neda sa tu nic platit.. aspon o tom neviem
Nemaju ani mail, ani t.c. ani nic.. chcela som napisat slusny mail.. 😀😀 asi preto sa vsetci na to vykaslali lebo nema ziadne udaje na nete
@anonym_3a6cfc nie, neda sa tu nic platit.. aspon o tom neviem
@sweet20 no, a co ti povedali na miestnom urade? Neviem ako v KE, ale v BA sa pred parkovacou politikou normalne dalo zaplatit vyhradene parkovanie.
A naopak - skusit sa popytat na urade, ze ake su moznosti (bud im - ako fitku trosku zregulovat parkovanie alebo vam ako obyvatelom nejak vymedzit cas vo vas prospech)...
Nemaju ani mail, ani t.c. ani nic.. chcela som napisat slusny mail.. 😀😀 asi preto sa vsetci na to vykaslali lebo nema ziadne udaje na nete
@sweet20 ak sú verejné parkovacie státia (čo si myslím, že je) bez žiadnych tabúľ, tak tam môžeš rovnako parkovať či tam bývaš alebo ideš do fitka. Zbytočne budeš aj písať mail do toho fitka. Je to verejné parkovisko, tak môže parkovať ktokoľvek na ako dlho chce
Toto môžeš jedine riešiť s mestom, s fitkom nevyriešiš nič. Alebo si zaplať vyhradené parkovacie státie, platí sa ročne a neni to zas taká vysoká suma.
@sweet20 ak sú verejné parkovacie státia (čo si myslím, že je) bez žiadnych tabúľ, tak tam môžeš rovnako parkovať či tam bývaš alebo ideš do fitka. Zbytočne budeš aj písať mail do toho fitka. Je to verejné parkovisko, tak môže parkovať ktokoľvek na ako dlho chce
@sasa1310 no su verejne ale ako by si to ty vyriesila? Je tu 40 bytov a nemam kde stat lebo fitko.. 🙈 tak nieco porad
Toto môžeš jedine riešiť s mestom, s fitkom nevyriešiš nič. Alebo si zaplať vyhradené parkovacie státie, platí sa ročne a neni to zas taká vysoká suma.
@anonym_4e1976 v KE takuto moznost nemame, riesili sme to
Kup si vlastne miesto alebo garaz, zial inak mas smolu. Alebo tlacte na mesto, aby zaviedli parkovanie pre rezidentov. Pisat maily do fotka ti nepomoze a vlastne ani pravne na nic narok nemas ak je to verejne parkovisko.
Kedze je to verejne parkovisko, moze tam parkovat kto chce. S tym nic neurobis.
Mali sme podobný problém s jednou polyfunkčnou budovou. U nás v meste neexistuje možnosť predplatenia miesta, urobili sme petíciu (podpísali sa všetci obyvatelia bytovky) na zákaz vjazdu (okrem dopravnej obsluhy) lebo tam nonstop stali cudzie autá. Na úrade to schválili, značku osadili a najviac sa mi páčili ti starší susedia ako striehli a upozorňovali cudzích ze tam nemajú parkovať (keď aj tak zaparkovali hneď volali mestskú políciu) teraz asi po roku tam už neparkuje nikto len my.
Mali sme podobný problém s jednou polyfunkčnou budovou. U nás v meste neexistuje možnosť predplatenia miesta, urobili sme petíciu (podpísali sa všetci obyvatelia bytovky) na zákaz vjazdu (okrem dopravnej obsluhy) lebo tam nonstop stali cudzie autá. Na úrade to schválili, značku osadili a najviac sa mi páčili ti starší susedia ako striehli a upozorňovali cudzích ze tam nemajú parkovať (keď aj tak zaparkovali hneď volali mestskú políciu) teraz asi po roku tam už neparkuje nikto len my.
@maddie1711 ďakujem, budeme to riešiť na schôdzi
Obecny urad a vybavit si parkovacie miesto 🤷

@sweet20 hmm... jedine kde by to ako tak mohlo pomoct pisat / ozvat sa je miestny urad. Nech ked tak upravi "parkovaciu politiku" aspon lokalne (osadi znacky, ze parkovanie vyhradene len pre obyvatelov bytovky alebo tak... Aj to je otazne, ci (ak je to verejna ulica / nie sukromny pozemok), ci to spravia (mozu spravit)...
Vyhradene miesto si nemozte zaplatit?