icon

Sused - študent žiada ticho na štúdium. Ako reagovať?

9. nov 2025

Ahojte poraďte mi resp. povedzte mi váš názor na vec

v bytovke bývame 5 rokov a máme trojročného syna
Je to Bytovka kde býva prevažne väčšina dochodcov vo vyssom veku 75+ a ostatni prenajimaju byty a majitelia su v zahranici .
Majiteľ bytu pod nami tam ma vždy študentov vysokej školy teraz prišiel niekto nový zo Španielska alebo Portugalska neviem presne s tým že včera sme si našli papierik že je to študent ktorý potrebuje celé dni ticho na štúdium a pocuje môj hlas manželov hlas naše rozhovory keď nám niečo spadne chôdzu syna a všetko čo doma robíme od rána do večera. Prosi nas aby sme boli co najviac ticho lebo on/ona sa potrebuje ucit a mat klud na studium.
Co na to povedat ?
My sme do 16:30 / 17:00 kazdy den prec okrem vikendov aj tie sme niekedy mimo domu . Jasne ze si chcem doma zaspievat zakricat co ja viem inym slovom žiť? Ale proste tak ako kazdy iny ved tiez rozpravate zaspievate si pustite pesnicku… ked chce mat ticho asi si treba vybrat inu lokalitu alebo prenajom na zivot popri studiu .

anonym_0f7c2c
9. nov 2025
@anonym_autor

@gelifil Aby som to ešte Upresnila , toto napísal ten študent na papierik v lamavej slovenčine. Majitel zije mimo SK.

@anonym_autor na druhý deň by si našiel papierik pri dverách on s nápisom fuck off .

cimage
9. nov 2025

Nechce, aby sa vsetci vystahovali, aby sa mohol ucit? Ked byva v bytovke, tak musi ratat s urcitym hlukom. Ja som vyrastala v bytovke a nic extremne sa tam neriesilo. Ja som mala brata, nad nami boli chlapci dvojicky a urcite nikto z nas nebol cely den ticho. Nasa suseda a suseda pod nami boli dochodkyne a nikdy sa nestazovali. Nemoze chciet aby ste cele dni boli ticho, je to tvoj byt a podla toho by som sa spravala.

autor
9. nov 2025
@anonym_0f7c2c

@anonym_autor na druhý deň by si našiel papierik pri dverách on s nápisom fuck off .

@anonym_0f7c2c 😂😅

autor
9. nov 2025

Chcem sa vám všetkým veľmi pekne poďakovať za vyjadrenia..veľmi ste ma aj upokojili …taký zlý pocit som mala že čo mám robiť.. Naozaj aj keby som si bola vedomá niečoho ,ani sa to tu nepýtam ale ako ste mohli vidieť na lístku criteria ktoré mu vadia sú také že tak žijeme úplne všetci asi obzvlášť čo máme deti

cyneric
9. nov 2025
@anonym_autor

Chcem sa vám všetkým veľmi pekne poďakovať za vyjadrenia..veľmi ste ma aj upokojili …taký zlý pocit som mala že čo mám robiť.. Naozaj aj keby som si bola vedomá niečoho ,ani sa to tu nepýtam ale ako ste mohli vidieť na lístku criteria ktoré mu vadia sú také že tak žijeme úplne všetci asi obzvlášť čo máme deti

@anonym_autor Na jednú stranu beriem, chce sa učiť, na druhú stranu hluk z domácnosti je stále menší kaliber než sa skúšať učiť na internátoch (česť výnimkám). Počas dňa nie je dôvod aby ste sa obmedzovali, je to Váš byt, pokiaľ nevŕtate police a neskladáte stoly každý deň ako čínska fabrika tak je to zbytočné.. možno na oplátku by som vytlačila ako funguje nočný kľud na Slovensku a dala mu to na dvere. A možno ešte odkaz na nejakú kaviareň alebo knižnicu blízko, že tam sa može chodiť učiť v kľude.

prasiatko30
9. nov 2025

Tak ako niekto predo mnou spomenul - pokial si tvoj syn tie auticka nepusta rovno na plavajucej podlahe a nepeckujete si radio na plne obratky tak by som mu asi len odporucila aby si kupil stople a tie chranice na usi co pouzivaju robotnici v hlucnom prostredi. Ak je tak velmi citlivy na hluk mal hladat iny byt - na najvyssom poschodi, kde by ho horni susedia neobtazovali. Ked som precitlivela aj na rozhovor susedov - co nie je vasa chyba, je to problem panelakov - tak si vrazim do usi stuple a hotovo

prasiatko30
9. nov 2025
@anonym_0f7c2c

@anonym_0f7c2c stacilo by nalepit sačok so stoplami do uši

autor
9. nov 2025
@prasiatko30

Tak ako niekto predo mnou spomenul - pokial si tvoj syn tie auticka nepusta rovno na plavajucej podlahe a nepeckujete si radio na plne obratky tak by som mu asi len odporucila aby si kupil stople a tie chranice na usi co pouzivaju robotnici v hlucnom prostredi. Ak je tak velmi citlivy na hluk mal hladat iny byt - na najvyssom poschodi, kde by ho horni susedia neobtazovali. Ked som precitlivela aj na rozhovor susedov - co nie je vasa chyba, je to problem panelakov - tak si vrazim do usi stuple a hotovo

@prasiatko30 nie naozaj vás Ubezpečujem nič také sa nedeje a ešte k tomu máme na celú detskú hrubý koberec takže neviem fakt inde sa nehráme jediné v obývačke aj to na gauči s panáčikmi a skladame ujov atd .
Spat chodi synak 20:30-21:00 a nasledne my s muzom pozerame film v klude ticho v obyvke …Ked pride este jeden papierik vytlacim kedy je nocny klud a stuple asi fakt

Vcera to manzel napisal v anj a dal obalku do schranky studentovi nie na dvere

lucka_ke
9. nov 2025

pozvala by som ho k nám v čase ke´d sa dieťa hrá nech to vidí z inej perspektívy - tak ako to vidíte aj vy, vysvetliť mu, že dieťa sa nedá priviazať a ak mu to nebude vyhovovať, nech si hľadá iný podnájom, žiaľ

amdornik
9. nov 2025
@anonym_3caa7c

Kúpila by som mu tie stuple do uší a dala do schránky s tým že nočný kľud je od 6 00 do 22 00

@anonym_3caa7c naopak, nie?

anonym_3caa7c
9. nov 2025
@amdornik

@anonym_3caa7c naopak, nie?

@amdornik máš pravdu 22 00 do 6 00 😂 sorry nebývam na byte

anonym_fb3006
9. nov 2025

Ale tak ...podľa mňa to slušne je napísané a za pokus nič nedal
Pocuje aj rozhovory🫣ufff
Chápem ho ale aj pre moje súkromie by som to riešila,kobercami alebo niečím 😀

amdornik
9. nov 2025
@anonym_3caa7c

@amdornik máš pravdu 22 00 do 6 00 😂 sorry nebývam na byte

@anonym_3caa7c to je fuk, však hádam aj "na dome" nemáš nočný kľud inak 😀

autor
9. nov 2025
@anonym_fb3006

Ale tak ...podľa mňa to slušne je napísané a za pokus nič nedal
Pocuje aj rozhovory🫣ufff
Chápem ho ale aj pre moje súkromie by som to riešila,kobercami alebo niečím 😀

@anonym_fb3006 ale nastastie nerozumie je to zahranicny clovek 😂

sissy27
9. nov 2025
@anonym_0f7c2c

@anonym_0f7c2c slusne poprosil, naco mu vulgarne odpovedat ?

@anonymny_autor normalne by som mu zaklopala a slusne povedala, ze sa nebudete vo svojom vlastnom byte obmedzovat, kedze nerobite neprimerany hluk a ked je tak citlivy na zvuky, nech zvazi pouzivanie sluchadiel s noise cancelling funkciou, studium v kniznici alebo prenajom inej nehnutelnosti. Ono je totiz dost mozne, ze nepocuje zvuky len od vas, ale aj od inych susedov.

anonym_ac58a4
9. nov 2025
@autumn1

Tak ja zijem v bytovke za svoj zivot som vystriedala niekolko aj starych aj novostavieb a o susedoch ani neviem, ze mam nepoznam take, ze pocut vysavanie, hudbu, pracku, klepanie masa, krik, buchot... (Asi je to stastim na susedov alebo kvalitou stavby bez paierovych stien) Mala som v niektorych bytovkach najma dochodcov ako susedov, aktualne su to prevazne mladi ludia s rodinami. Takze ak by ma niekto pravidelne rusil krikom a spievanim a zvaloval by to na "zivot" tiez by mi to vadilo. Doma chcem bud dalej pracovat a teda sustredit sa (mam HO) alebo vypnut a oddychovat nie pocuvat ako zije niektori sused. Spravidla okolo 17mam padla takze vtedy si dovolim povedat, ze hluk by mi vadil ovela viac ako nikedy doobeda alebo po obede.

@autumn1 keď toto čítam, ja to tiež nechápem, žila som kedysi v paneláku, v inom žil môj muž, moja teta býva vo chode s kopou bytov, ani v jednom z nich som nikdy nepočula rozhovory, zvonenie mobilu, práčku, vysávač a pod. Všetko to ale boli byty postavené asi pred 40 rokmi, že by boli kvalitnejšie, ako dnes?

anonym_fb3006
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale tak bohvie čo sa od vás naučí 😅😋
Skúsila by som s ním pokecať teda ,ak niečo vie po slovensky ale záleží aj od tvojho postoju ci by si vedela niečo prijať alebo zmeniť
Celý život bývam v bytovke a viem, že susedia su všelijakí ale ja osobne na niektoré veci dávam ohľad
To ze mi niečo spadne neovplyvnim ale napríklad mám dieťa a ked chce niečo hádzať tak len na podložke a hej kvôli susedom,
v hale,na balkone a v miestnostiach, kde sa to ozyva nevediem siahodlhé horlive rozhovory lebo to všade počuť a take drobnosti, že aj keď som doma,tak beriem ohľad, že celý barak mi nepatrí
Možno u vás by sa dalo/nedalo niečo spraviť ale zatiaľ by som to vôbec nebrala ako niečo zlé z jeho strany

alickapusinka
9. nov 2025

Ešte tam zabudol napísať že prosím nedýchajte len za minútu 2 sekundy.Hlupák ešte srandu by som s z neho robila.Jasne uči sa 24 hodin deň a noc nech sa odsťahuje.A dostal by taký odkaz že by ma obchadzal na km.

autumn1
9. nov 2025
@anonym_ac58a4

@autumn1 keď toto čítam, ja to tiež nechápem, žila som kedysi v paneláku, v inom žil môj muž, moja teta býva vo chode s kopou bytov, ani v jednom z nich som nikdy nepočula rozhovory, zvonenie mobilu, práčku, vysávač a pod. Všetko to ale boli byty postavené asi pred 40 rokmi, že by boli kvalitnejšie, ako dnes?

@anonym_ac58a4 ja som teraz v byte skolaudovanom pred rokom a pol takze uplne novostavba nad, pod aj z oboch stran mam susedov, dokonca byt rovno oproti vytahu a schodisku nic nepocujem ale zase kamoska mi minule hovorila, ze ona pocuje aj ked si sused kychne za stenou a byva v cca 8rokov starom panelaku, co ked mi hovorila mi prislo, ze prehana ale ako tu citam pre mnohych je nieco podobne bezne. Ja by som v takej bytovke, kde by ma stale niekto vyrusoval z kazdej strany nevydrzala.

anonym_0ea51b
9. nov 2025
@anonym_ac58a4

@anonym_ac58a4 ale ano, pocut to...a je ine, ked on zije sam a ma absolutne ticho
pocut vibrovanie mobili, pocut rozhovory a pocut aj ked niekto moci do wc a aj ked clupne h...o, brrrrrrrrrrrr, neznasam panelaky

anonym_6a63be
9. nov 2025

každá vysoká škola má miesto na učenie. Knižnicu, študovňu a pod.
ja osobne by som ho poslala do čerta, nenechám sa obmedzovať vo svojom byte. snáď si mladý študent nemyslí že dieťa budem viazať o posteľ .

anonym_6a63be
9. nov 2025
@anonym_0ea51b

@anonym_ac58a4 ale ano, pocut to...a je ine, ked on zije sam a ma absolutne ticho
pocut vibrovanie mobili, pocut rozhovory a pocut aj ked niekto moci do wc a aj ked clupne h...o, brrrrrrrrrrrr, neznasam panelaky

@anonym_0ea51b aj sex?

anonym_0ea51b
9. nov 2025
@anonym_6a63be

@anonym_0ea51b aj sex?

@anonym_6a63be aj

autor
9. nov 2025

Sexicek zas pocujeme od studentov vedla aj zurky a nim im nepoviem . Pod nami student tento a na nasom poschodiee na pravo aj nalavo studenti a jedny su ze zurky sex a druha baba pekne sa zdravi aj ti druhi slovaci su to a spokojne . Naozaj po 22:00 vsetko spi sni …. Oni stopnu techno a smiech a potichu su.

anonym_ac58a4
9. nov 2025
@anonym_0ea51b

@anonym_0ea51b no ja som často bola v tom byte sama, keď bol vtedy ešte priateľ napríklad v práci, nikdy som nič takéto nepočula, ani plakať dieťa od susedov, len keď s ním boli na chodbe pri výťahu. Ale verím, že to tak niekde je, aj moja klegyňa to tvrdí.

anonym_ac58a4
9. nov 2025
@autumn1

@anonym_ac58a4 ja som teraz v byte skolaudovanom pred rokom a pol takze uplne novostavba nad, pod aj z oboch stran mam susedov, dokonca byt rovno oproti vytahu a schodisku nic nepocujem ale zase kamoska mi minule hovorila, ze ona pocuje aj ked si sused kychne za stenou a byva v cca 8rokov starom panelaku, co ked mi hovorila mi prislo, ze prehana ale ako tu citam pre mnohych je nieco podobne bezne. Ja by som v takej bytovke, kde by ma stale niekto vyrusoval z kazdej strany nevydrzala.

@autumn1 bude to asi tým, že je byt a byt.

anonym_0a3c35
9. nov 2025

naco sa radis, ked tvoj muz uz udajne reagoval

lucik194
9. nov 2025

isla by som mu zaklopat a pekne krasne povedala, ze ked chce mat uplne ticho nech sa ide ucit von, alebo do kniznice, bohuzial byty su postavene tak ako su, s tym neviete nic ineho spravit, uplne ticho pri 3 r nebude mat nikdy.

pevne by som mu povedala, ze sorry, ale domovy poriadok a v nom ticho je od - do......
neriesila by som absolutne nic. musi si zvyknut, alebo najst ine ubytovanie, kde nebudu deti

liusa82
9. nov 2025

nuz,viem čo to je mať malé decká kade tade po bytovke.A niekedy aj jedno vie narobiť riadny buger a nie ešte tlupa.Luďom je dneska všetko jedno ešte aj naprotiveň ti budú robiť niektorí ak poprosíš o ticho.Buď zámerne naháňaju ešte viac decka alebo im daju tie odrážadla a v tom robia bordel v bytovke.Najlepšie by bolo chalanovi keby si prenajme izbu dakde u niekoho v rodinnom dome a bol by svätý klud.Za mňa zlatý dom ja už by som do bytu nepáchla nikdy ozaj len v nevyhnutnom prípade a na nevyhnutú dobu.Ale jasné že to človeka naštve platí drahý nájom a kludu alebo dohody nikde.Alebo nachvílku sa to aj sltmí alebo prestane a po čase je to v rovnakých kolajach kde predtým.Nekonečný príbeh

rozculena
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keď nerozumie,ako dokázal napísať ten odkaz? Hociktorý Slovák neovláda tak gramatiku,ako autor toho odkazu