icon

Sused - študent žiada ticho na štúdium. Ako reagovať?

9. nov 2025

Ahojte poraďte mi resp. povedzte mi váš názor na vec

v bytovke bývame 5 rokov a máme trojročného syna
Je to Bytovka kde býva prevažne väčšina dochodcov vo vyssom veku 75+ a ostatni prenajimaju byty a majitelia su v zahranici .
Majiteľ bytu pod nami tam ma vždy študentov vysokej školy teraz prišiel niekto nový zo Španielska alebo Portugalska neviem presne s tým že včera sme si našli papierik že je to študent ktorý potrebuje celé dni ticho na štúdium a pocuje môj hlas manželov hlas naše rozhovory keď nám niečo spadne chôdzu syna a všetko čo doma robíme od rána do večera. Prosi nas aby sme boli co najviac ticho lebo on/ona sa potrebuje ucit a mat klud na studium.
Co na to povedat ?
My sme do 16:30 / 17:00 kazdy den prec okrem vikendov aj tie sme niekedy mimo domu . Jasne ze si chcem doma zaspievat zakricat co ja viem inym slovom žiť? Ale proste tak ako kazdy iny ved tiez rozpravate zaspievate si pustite pesnicku… ked chce mat ticho asi si treba vybrat inu lokalitu alebo prenajom na zivot popri studiu .

Strana
z4
uhorcik
11. nov 2025

Čo by povedal keby bol ten študent na internáte? Tam je bordel celú noc :D. Na mňa až moc rozmaznaný.

lalu_sk111
11. nov 2025

@anonym_autor ,,zaspievat, zakricat,, nepovazujem v bytovke za normalne..bohuzial
.vyrastala som v dome, studovala narocnu skolu (viem ake to je ked je hluk) a aj prenajimala byt. Vzdy som sa snazila nerusit..S detmi je to tazsie, samozrejme..Ale je rozdiel byt ohladuplny a vyhovorit sa ,,ved je to normalny zivot,,. Ak byvate v stavne, ktora ma tenke steny alebo vsetko pocut, aj vy sa musite prisposobiy

sense
11. nov 2025

Tak mu napisat, so 17.00 v tyzdno mate ticho nakolko sme v praci, po 17.00 vam odpirucam stuple do usi. A viac by som ho neriesila

lalu_sk111
11. nov 2025
@uhorcik

Čo by povedal keby bol ten študent na internáte? Tam je bordel celú noc :D. Na mňa až moc rozmaznaný.

@uhorcik asi prave preto plati za byt

sense
11. nov 2025

A prises že je spaniel Ci Portugalec. Mala so priatela z Portugalska a teda tichostou neovplyvali, kazdy den navstevy, prekrykovacky jeden cez druheho., kamaratka ma spaniel a u nich to byva tiez vesele.

trisha_r
11. nov 2025

@anonym_autor dokážem si to predstaviť , neznášam keď mi niekto beha nad hlavou, najhoršie sú deti ... Mala som takých susedov, nikdy viac 😂 prepáčte ak sa niekoho dotkne. Ale niektorí ste pre svojich susedov určite neskutočne neznesitelni a čo je horšie ani si to neuvedomujete

trisha_r
11. nov 2025
@sense

Tak mu napisat, so 17.00 v tyzdno mate ticho nakolko sme v praci, po 17.00 vam odpirucam stuple do usi. A viac by som ho neriesila

@sense to je múdra rada . Predpokladám že on je dovtedy v škole a potom chce ticho . Akože nie je to modré z neba však? Nová doba, kedy je normálny človek ten divný. Sme sa to ako spoločnosť dopracovali.

sense
11. nov 2025
@trisha_r

@sense to je múdra rada . Predpokladám že on je dovtedy v škole a potom chce ticho . Akože nie je to modré z neba však? Nová doba, kedy je normálny človek ten divný. Sme sa to ako spoločnosť dopracovali.

@trisha_r v bytovke zial nic take ako hrobove ticho nefunguje. My Doma nebehame, nekricime a podobne. Keby mi necha ale nejsky student odkaz že mu vadi že rozpravam tak by som mu odporucila stuple do usi. Apropos dava si ich aj moj chlap po nocnej aby sa mohol vyspat a my ostatni mohli doma fungovat. Pokial byvas v panelaku tak musi ist tolerantnost z kazdej strany. AK potrebuje niekto uplny klud musi niekde na samotu, ako moj brat. Zije v dedinke nedaleko Prahy kde davaju lisky dobru noc, kde k najbizsej zastavke Je 1,5km a najblizsi obchod 5km... Ale ma tam svoj klud

atinkaa
11. nov 2025

Neviem ci to tu padlo, ale odporucila by som mu kniznicu - studovnu, tam je standardom ticho a priestor pre ucenie.

spongebob1
11. nov 2025
@anonym_0f7c2c

@anonym_autor na druhý deň by si našiel papierik pri dverách on s nápisom fuck off .

@anonym_0f7c2c On by odpisal ..shut up cunt...

autor
12. nov 2025

Je to dokonca dievča a francúzska . Vcera som stretla domovnicku.

Dakujem ta kazdy koment 🙂))

corola
14. nov 2025

Ku nam tiez prisli spodni susedia, nech dcera neskace, lebo sa im otriasa byt a nevedia pozerat spravy. Tiez sme cez den v skole, v druzine. Normalne zijeme, dcera mi velmi zriedka ukazuje tance a vtedy viacej dupoce. Kvoli susedom jej ani nedovolim tancovat doma a tisim ju. Co mne je luto, ved je dieta. Ale ved nemozme tie deti priviazat ku stolicke. Za mna, nech si najde iny podnajom.

anonym_cacc3e
14. nov 2025

@anonym_autor to su co za bytovky ze pocut kazdy prd? Klasicke velaposchodove panelaky ?

zazka666
14. nov 2025
@anonym_autor

@gelifil Aby som to ešte Upresnila , toto napísal ten študent na papierik v lamavej slovenčine. Majitel zije mimo SK.

@anonym_autor vybodnite sa na neho.

anonym_f80a0b
14. nov 2025

@anonym_autor nech sa odstahuje do lesa 🤷‍♀️

anonym_9a7156
14. nov 2025
@anonym_049a6f

@322sima123 presne tak.Len robite zle susedom.Na dom nemate pricom ste dost velka a pocetna rodina.Ale deciek ste narobili do bytu ako kralikov a podmienky minimalne pre stastny zivot.Ked raz nemam na to tak sa vo velkom nerozmnozujem.Len co trpia zbytocne ti okolo vas.Ja by som vam robila na oplatku to iste co vy mne.Aj odspodu sa da dobre zneprijemnit zivot.Nemysli si.Ty sa ta typicka ignoratska matka kto som ja co som ja.Ved vam sa to raz neprijemne vrati.Nemusi hned,ale volakedy v buducnosti.Len aby sa nad vas raz nepristahoval niekto s tolkymi detmi ak vy uz budete mat svoje z domu alebo budu v puberte.Potom sa dosmejete.A to vies ze karma je svina

@anonym_049a6f 3 deti su ako kralikov? 😁😁😁 Ty si chod vrznut s muzom, nejaka si frustrovana 😆😆

anonym_9aec6b
14. nov 2025

fuuuuha...kolko arogancie a netolerantnosti sa tu zislo. Keby bola diskusia, ze moje decka nevedia poobede spat kvoli hlucnemu studentovi, to by tu bolo poprasku. Co tak sa zamysliet nad sebou a trochu tolerancie, ohladuplnosti a diplomacie? Ked mu slusne napisete, ze sa posnazite-nic vas to nestoji a udrzite si dobre vztahy. Nie hned sa oduvat a vykrikovat. Nezabudnite, ze aj vy raz budete stare a unavene a budete chciet ticho a klud. Aby vas potom nejaka premotivovana mamicka so 4 faganmi neposlala do riti.

katty123456
14. nov 2025
@anonym_792ea8

@322sima123 Tak toto je pekne sebecké a neohľaduplné. Ak nemáte na dom, tak by ste si mali aj vy zvyknúť na určitý nekomfort a byť tichšie.

@anonym_792ea8 každý čo ide do paneláka si.musi na určity nekomfort zvyknut..

fairestofthemall
14. nov 2025

@anonym_autor zaspievať? Zakričať? Ak toto nie je na dennom poriadku, tak by som napísala lístok jemu, nech ide do nejakého domu. V bytovke tie normálne zvuky okrem kriku a spievania budú. A to nemôže nikomu zdravému vadiť, ešte keď sú ľudia väčšinu dňa preč.

autor
15. nov 2025
@fairestofthemall

@anonym_autor zaspievať? Zakričať? Ak toto nie je na dennom poriadku, tak by som napísala lístok jemu, nech ide do nejakého domu. V bytovke tie normálne zvuky okrem kriku a spievania budú. A to nemôže nikomu zdravému vadiť, ešte keď sú ľudia väčšinu dňa preč.

@fairestofthemall prosim vas vy si nezaspievate doma niekedy ? Normalne len tak nie ze karaoke ..Niesom spevacka ale neverim ze si ludia nezaspievaju alebo na manzela zakricim z obyvacky do spalne .. normalne za mna

Strana
z4