icon

Suseda zavčasu ráno klepala rezne

Včera o 06:15

Ahojte, tak u nás sused/a ráno 6:02 začala klepať rezne. Buď to, alebo niečo, čo alo absolútne identický zvuk aj rytmus. Skoro ma porazilo. Sledovala som, čo sa bude diať, niekto im zaklepal na radiátor, potom prestali. Inak je to manželský pár s už dospelými deťmi okolo 50 rokov, ale oni sú neskutočne hluční. Bývam pod nimi, tak si to zažívam. Ale áno, nočný kľud už nebol, tak čo by rezne neklepala.

viestta
Včera o 08:34
@anonym_autor

@sara07 trvalo to 10 minút, preto neviem určite, či to boli rezne. Ale nejakú vec na cvičenie majú tiež doma a večer okolo 21:30 na tom cvičí suseda, rovno nad mojou spálňou a vtedy mi pomôžu iba slúchatka do uší. Buď je to pás alebo niečo, čo sa šmýka po zemi. Ja si práve kvôli tomu nekúpim pás, lebo viem, že by to robila hluk a nechcem obmedzovať susedov. Ani počas dňa. Jednoducho viem, aké je to hlučné.

@anonym_autor pozri sa, nocny klud nerusila, stalo sa to raz. Nasa suseda kazdu sobotu perie a odlozeny start ma nastaveny tak, ze 7:30 zacne pracka zmykat a o osmej ma uz vyprate. Zblaznim sa? Nie. Obcas si ponadavam a viac s tym nemozem nic robit.
A ked sme uz pri tom vysavani, co za vysavace to mate, ze vsetci susedia vedia, ze vysavate? Lebo ja som nikdy nezistila kedy vysava ktorykolvek z mojich susedov (neverim, ze neysavaju), predpokladam, ze oni netusia kedy vysavam ja.

anonym_522733
Včera o 08:47

@anonym_auto ona ma kuchynu nad tvojou spalnou, ci ty spis v kuchyni, ze ti to tak vadi?

ivanaks
Včera o 08:52

Predpokladám, že rezne neklepe každý deň, takže ten jedenkrát do týždňa (zrejme na nedeľný obed) by ma až tak neiritovalo. Ja sa snažím zbytočne nerušiť susedov hlukom, ale keď treba, tak treba. Spadol mi kvetináč, hlinu som pozametala, ale bolo potrebné ešte vysať koberec. S ťažkým srdcom som to spravila o 22:05. Na ďalší deň som sa ospravedlnila susede od vedľa, lebo viem, že ma cez stenu spálňu. Povedala, že keď treba, tak treba. Nevysávala som hodinu... To isté spadnutie predmetov po 23:00 na plávajúcu podlahu, viem, že to bude počuť, ale nezbláznim sa, lebo suseda zdola to bude počuť... Rešpektujem dieťa behajúce a kričiace u susedy hore, lebo viem, že prišlo pozrieť babku a užíva si to tam. A tak som jej to aj povedala, keď ma stretla vo výťahu a ospravedlňovala sa, že malý bol hlučnejší. O tom je život v paneláku - alebo sa budeme tolerovať, alebo si budeme robiť peklo zo života (nielen navzájom, alenaj sami sebe). A to som už aj volala hliadku na mládež bubnujúcu o polnoci pod oknami, bola povedať susedom, že prerábať suterén na obchod o 22:30 je už "cez čiaru" atď. Čiže taký ten bežný "prevádzkový" hluk v paneláku neriešim, pokiaľ je to niečo, čomu sa nedá vyhnúť (aj ja klepem rezne, aj ja občas periem alebo vysávam v "nevhodnom" čase, aj my sme prerábali byť a aj mne občas padajú predmety z rúk po 22:00 a pred 6:00 😉).

zojazoja
Včera o 08:54

Je.e Vám, poďte k nám. Sem na MK....

anonym_fcef9b
Včera o 09:01

ja mam pocit, ze zo susedov skoncim na psychiatrii, maju maximalne neodhluceny byt, hadaju sa, dupu ako slony, roztahuju postel to akokeby burali steny kazdy vecer, mala velka potreba, člupanie hovien ako pri repraku, decko si obuje lodicky a hodinu a pol do 22tej sa v nich šúcha po byte, muz uz minule mal nervy, pol filmu pomaly nepocul, do toho je tu hrozna migracia a stale niekto zacne aspon na rok vrtat a trieskat, casto mam chut si kupit jednosmernu letenku a odist z tohto susedskeho pekla

asanti55
Včera o 09:03

Ja tiez rano o 6 varim niekedy treskoty este v polospanku vsetko mi pada z ruk 🙈 rezne klepem niekedy aj o 22.00 ale snazim sa potichu 🤔 teda hladim na susedov aj ked cvicim na stroji tak dufam xe to podomnou nie je az tak pocut

mirola
Včera o 09:08

Mna kazde rano budia susedia tym ako sa rozpravaju, pocujem uplne zretelne... minule sa muz zeny pytal o 5 rano : "daš si druhu kavu" ? .. hovorim si.. už druhu 🙂... cez den ked je sumot, ich nepocujem vobec.. byvam v bytovke.. nevadi mi to, urcite by som nerobila dramu ani keby rezne klepali.. je mi to jedno a nechapem, ze toto niekto riesi

minenkaa
Včera o 09:08
@anonym_fcef9b

ja mam pocit, ze zo susedov skoncim na psychiatrii, maju maximalne neodhluceny byt, hadaju sa, dupu ako slony, roztahuju postel to akokeby burali steny kazdy vecer, mala velka potreba, člupanie hovien ako pri repraku, decko si obuje lodicky a hodinu a pol do 22tej sa v nich šúcha po byte, muz uz minule mal nervy, pol filmu pomaly nepocul, do toho je tu hrozna migracia a stale niekto zacne aspon na rok vrtat a trieskat, casto mam chut si kupit jednosmernu letenku a odist z tohto susedskeho pekla

@anonym_fcef9b s tou toaletou ako čo majú robiť

biba_18
Včera o 09:10

@minenkaa nepoužívať 😒 len jej nedošlo že ju zjavne tiež susedia počujú ..

mamatroch
Včera o 09:11

@anonym_autor mozno Ti tym chcela dat najavo, ze bude mat velku navstevu a ked uz si hore, mohla by si jej prist pomoct alebo aspon kolac doniest 🫣😆

sara07
Včera o 09:11
@anonym_10f75b

mna to fascinuje, ked tu niekto zacne operovat tym, ze nie je nocny klud
takze uz mozu vsetko? ked takto rozmysla vacsina, potom je jasne, preco sa tie temy opakuju.
podla mna klepat rezne rano o siestej je cista bezohladnost

@sara07 - ta orgazmova ti co povie, ked sa stazujes, nech je tichsie?
tie klasicke napady, ako dat tie popisky na dvere a do vytahu, to by nepomohlo? keby si ju tam menovite uviedla? mozno by sa trochu viac zahanbila
Na margo toho vracania, aj mne sa deti stokrat povracali, ale to pradlo predsa pocka do rana, ved asi nepojdem do prace, ked mam chore deti a operiem to cez den, ved tri styri hodiny to pocka v pracke, pripadne namocim do vedra

@anonym_10f75b ked ti ostane babka s detmi , tak to nepočka, a nebudem predsa po nej chciet aby sa natahovala s obliečkami, prieperala ich vo vani v predklone atd ..
nie nepočka to , a osobne sa mi to hnusi aby to kvasilo vo vedre alebo v pračke
máme fakt tichučku pračku , ano žmykat môže aj už po deviatej, ked najviac klepe ale aj tak je fatk ticha oproti tej čo sme mali pred 20 rokmi, za tie prachy by som aj prosila
tá vrieskajuca, normálne som ju poprosila , vysvetlila odpoved bola že aj ona nas počuje , však ako čo iné mohla povedat 😂😂 , nemala som naladu to riešit alebo čokovek ale žial to nešlo, ja by som to aj vysvetlila najmladšiemu ako to je lenže už ho vidim ako beži v škole pokecat aku ma pikošku a info a toto je vec ktoru si myslím že by si mal riešit každy rodič sam, napr rešpektujem že naboženska čast triedy by nebola nadšena alebo by to vykladali inak - napriek môjmu postuju ku krestanom rešpektujem
no čo , možno bude mat za chvilu dieta a nauči sa hekat po tichu , neverim že nie 😂, jo ano a potom si ju vychutnam ked mi zatuka že suseda mohla by ste no nie nemohla 😂😂 aky požič taký vrat , ked bude vrieskat v noci o desiatej a zobudi ma to mi ako nevadí , však čo nech si užije, čo mi vadí je že to zachyti aj najmladší, pri puberatkovi to vôbec neriešim ale vidim že ako je mu trapne nejak ... zatial to nejak kamuflujem alebo proste pošlem ihned na druhu stranu bytu hlasnejšie aby teda to neriešil že to čoooo
vyvesit vo vchode, nebude jej to blbé ja budem za magorku 😂 v tej časti obyvatelstva čo nemá deti, oni to proste pochopia až ked ich budu mat , to máš to isté ako vety čo si nevedia s nimi rady, a obdobne kecy a potom sa len baviš ked vidíš že u nich je to tak isto alebo dokonca aj horšie, pride na psa mraz

minenkaa
Včera o 09:18
@biba_18

@biba_18 presne preto som sa opýtala ,myslia si akých majú hlučných susedov a presne to čo počuť id susedov,počuť aj od nich

autor
Včera o 09:26

Nie ľudia, neklepem rezne o 06.00 ráno, vlastne do 08.00 sa snažím neobťažovať ľudí hlukom. Prerábali mi byt - mesiac. Pracovali iba PO - PIA od 08.00 do 16.30, v sobotu iba tiché práce - maľovanie, stierky. Žiadny hluk, vŕtanie, buchoty. Rázne som majstrom povedala, že aspoň cez víkend chcem dožičiť ľuďom pokoj. Ak si púšťam hudbu, dávam si ju cez slúchatka, aj pri cvičení. Ak si púšťam film, tak primerane so zvukom, aby som nerušila ostatných. Moja sloboda končí práve tam, kde začína sloboda môjho suseda. Neobťažujem ostatných hlukom, pachmi apd.

anonym_3c55dd
Včera o 09:26

V paneláku sa nedá žiť. Pre ľudí citlivých na hluk je to doslova utrpenie. Preto som byt v paneláku predala a odsťahovala som sa na dedinu. Na dedine sa žiaľ tiež nedalo žiť /u susedov v záhrade celé dni vrešťali ich debilné deti a celé noci štekali psy na celej ulici - tzn. ešte horšie, ako v paneláku/, tak som predala dom na dedine a odsťahovala som sa na samotu. Konečne mám svätý pokoj.

ivicatolic
Včera o 09:28
@anonym_3c55dd

V paneláku sa nedá žiť. Pre ľudí citlivých na hluk je to doslova utrpenie. Preto som byt v paneláku predala a odsťahovala som sa na dedinu. Na dedine sa žiaľ tiež nedalo žiť /u susedov v záhrade celé dni vrešťali ich debilné deti a celé noci štekali psy na celej ulici - tzn. ešte horšie, ako v paneláku/, tak som predala dom na dedine a odsťahovala som sa na samotu. Konečne mám svätý pokoj.

@anonym_3c55dd 😆👍

minenkaa
Včera o 09:34
@anonym_autor

Nie ľudia, neklepem rezne o 06.00 ráno, vlastne do 08.00 sa snažím neobťažovať ľudí hlukom. Prerábali mi byt - mesiac. Pracovali iba PO - PIA od 08.00 do 16.30, v sobotu iba tiché práce - maľovanie, stierky. Žiadny hluk, vŕtanie, buchoty. Rázne som majstrom povedala, že aspoň cez víkend chcem dožičiť ľuďom pokoj. Ak si púšťam hudbu, dávam si ju cez slúchatka, aj pri cvičení. Ak si púšťam film, tak primerane so zvukom, aby som nerušila ostatných. Moja sloboda končí práve tam, kde začína sloboda môjho suseda. Neobťažujem ostatných hlukom, pachmi apd.

@anonym_autor to si ale myslis iba ty ,že si potichu a nič nesmrdí od vás a stierkovanie strasne počuť ,pre mňa je to peklo keď niekto stierkuje v susedstve

anonym_fcef9b
Včera o 09:37
@minenkaa

@anonym_fcef9b s tou toaletou ako čo majú robiť

@minenkaa odhlucnit podlahu, kym nevytrhali povodnu dlazbu s izolackou bolo to v poriadku, to su tie dnesne lacne prerabky bez rozumu

anonym_fcef9b
Včera o 09:39
@biba_18

@biba_18 nepocuju, ked sme to riesili pytali sme sa, my nemame tak debilne prerobeny byt, ked sme aj nieco robili, tak sme davali izolaciu, aby sme tych pod nami neobtazovali

anonym_fcef9b
Včera o 09:41
@mirola

Mna kazde rano budia susedia tym ako sa rozpravaju, pocujem uplne zretelne... minule sa muz zeny pytal o 5 rano : "daš si druhu kavu" ? .. hovorim si.. už druhu 🙂... cez den ked je sumot, ich nepocujem vobec.. byvam v bytovke.. nevadi mi to, urcite by som nerobila dramu ani keby rezne klepali.. je mi to jedno a nechapem, ze toto niekto riesi

@mirola ja pocujem vsetko, zobudí ma ked mu zazvoni budik nad ranom, ide na wc, otvara skrine, podrobne hadky doma, minule muz nemohol spat, lebo sused tak nahlas chrapal

anonym_718a58
Včera o 10:03

Bola som s teenagermi na pobyte teraz, a tam boli asi papierové steny....každé slovo bolo počuť, a hádaj čo robili ráno? Teenageri sa hanbili a ja tiež...zasmiali sme sa a pustili hlasnejšie tv 🙂

anonym_a01bf8
Včera o 10:17

@anonym_autor preto bývam v dome.Tiez som počula sex ľudí po 50 tke, v hajzli smrad z gulášu, susedove posúvanie stoličiek pri vysavani a TV tak nahlas, že som musela zvyšovať hlas na mojom TV.Do toho buchanie výťahu, chrachle suseda ráno v kúpeľni, prdenie ďakujem stačilo.V byte je počuť všetko úplne vsetko

minenkaa
Včera o 10:24
@anonym_a01bf8

@anonym_autor preto bývam v dome.Tiez som počula sex ľudí po 50 tke, v hajzli smrad z gulášu, susedove posúvanie stoličiek pri vysavani a TV tak nahlas, že som musela zvyšovať hlas na mojom TV.Do toho buchanie výťahu, chrachle suseda ráno v kúpeľni, prdenie ďakujem stačilo.V byte je počuť všetko úplne vsetko

@anonym_a01bf8 sex ľudí po 50 a mladších si nepočula?

biba_18
Včera o 10:25

@anonym_fcef9b zvuk sa nešíri iba od nich k tebe, také zvukové izolácie neexistujú že prepúšťajú vlnenie iba jedným smerom ... teda ak ty počuješ susedov - rovnako počujú aj oni teba
ak tvrdia že oni teba nepočujú - je to preto, že im to nevadí ak to počujú - alebo sú hluchí jak polená ...

anonym_1714d9
Včera o 10:26
@anonym_3c55dd

@anonym_3c55dd a pritom stačilo prepichnúť ušné bubienky

biba_18
Včera o 10:28

@anonym_a01bf8 čím sa líši sex ľudí po 50-ke od sexu ľudí pred 50-kou? 😲

anonym_5774ef
Včera o 10:29

Nasi susedia vrtali do steny, ked sme si na stedry vecer rozbalovali darceky. Neviem cim vrtali, ale robilo to taky hluk, ze to bola snad zbijacka. Mala som o tom tiez zalozit diskusiu?

biba_18
Včera o 10:31

@anonym_5774ef možno dostal pod strom vrtačku - tak ju chcel hneď aj vyskúšať 😂 vieš jak deti, hneď sa s tým hrajú ...

viestta
Včera o 10:33
@minenkaa

@anonym_a01bf8 sex ľudí po 50 a mladších si nepočula?

@minenkaa u ludi nad 50 je sex poburujuca aktivita. Kto to kedy videl aby taki ludia sulozili!

anonym_5dd9f3
Včera o 10:39

Máš ísť do domu 🤗

minenkaa
Včera o 10:40
@viestta

@minenkaa u ludi nad 50 je sex poburujuca aktivita. Kto to kedy videl aby taki ludia sulozili!

@viestta jaaj tak ,do riti