icon

Susedova kamera monitoruje môj dom

5. okt 2025

Poradíte mi kam sa obrátiť keď suseda má kameru za svojim domom nainštalovanú tak, že monitoruje aj môj pozemok a vchod do môho domu. Vyrušuje nás to. Upozornila som ju, ale nič sa nezmenilo.

anonym_8d647a
5. okt 2025

Kamera nesmie snímať pozemok cudzej/druhej osoby.Dvor /pozemok by mi vadil.
Vchod nie.
Pretože jej kamera môže nasnímať ak by niečo. Teda ak nemáte vlastné kamery.

movohi
5. okt 2025

@anonym_autor nam tiež susedova kamera zabera kus domu a minule sme pytali zaznam lebo nam zlodeji ukradli kosačku a vdaka tomu vieme kto :D

doriiis
5. okt 2025

Presne tak, buď rada.Strazi aj tvoj dom

anonym_8d647a
5. okt 2025

Ja ešte dodám že my sami máme kamery.
A sme radi, že susedova sníma aj náš príjazd, a on je rád,že naša sníma jeho.
Dvor nám nesmíma okrem našich nikto.

movohi
5. okt 2025

za tymi kamerami nikto nesedi cele dni, ale zaznam sa dohlada približne podla času kedy sa niečo stalo

movohi
5. okt 2025

v meste si tiež na kamerach, všade su kamery aj v autach a je to dobre aspon sa lahko chytia kriminalnici alebo si tak nedovolia a ked hej tak lahko dohladaš

anonym_bcb49b
5. okt 2025

Na kamere sa dá nastaviť/začierniť oblasť ktorú nemá snímať.
Ukázala ti ako to má nastavené a čo nahráva?
Ak máš pocit sníma tvoj dvor môžeš kontaktovať Úrad na ochranu osobných údajov https://dataprotection.gov.sk/sk/

anonym_a25775
5. okt 2025
@doriiis

Presne tak, buď rada.Strazi aj tvoj dom

@doriiis Tak rada ako rada…keď je sused nejaky strelený a rad šmíruje naschval, tak neviem či by som bola rada ze na niekto sleduje nonstop

movohi
5. okt 2025
@anonym_a25775

@doriiis Tak rada ako rada…keď je sused nejaky strelený a rad šmíruje naschval, tak neviem či by som bola rada ze na niekto sleduje nonstop

@anonym_a25775 to je taky argument ved uchylaci nas sleduju nazivo cez okno alebo možu nahravať na mobil

zuzanita1609
5. okt 2025

Vždy záleží,akých máme susedov a vzťahy. U nás to bolo zasa opačne. Sused požiadal,teda skôr poprosil môjho chlapa,(ozaj dobrí kamaráti,není dňa,čo by aspoň medzi plotom nepokecali)keď sa dávali u nás kamery,aby trošku snímala aj jeho zadnú časť dvora, pretože mali už pár nevítaných návštevníkov a môže to viac pomôcť,ako poškodiť. Nič za tým nehladaj,ak máte dobré vzťahy,ale chápem,že nie každému to vyhovuje. Nie je nad to, mať dobrých susedov 😊.

autor
5. okt 2025

Ďakujem Vám. Kamera sníma priestor kde zvykneme posedieť, jesť, opaľovať sa, takže nemám záujem Suseda mi zábery neuázala. Zvážim kontaktovať Úrad na ochranu osobných údajov.

anonym_bcb49b
5. okt 2025

Ešte môžeš natiahnuť takú zelenú tieniacu sieť čo sa dáva na ploty, aby nebolo vidieť.

anonym_4e4f0c
6. okt 2025

Ako vieš, že sníma, ked si nevidela záznam? Veľa kamier má cudzie pozemky vysrafovanr