icon

Susedské spory ohľadom štekania psov

modrykolibrik
2. sep 2025

Včera niečo cez 11 hodín nám suseda zvonila ako divá na zvonček. Máme dve BK ktoré stekajú keď sa niekto pohybuje blízko brány, ohlasujú príchod niekoho, potkany sa pohybujú po pozemku. Suseda sa sťažovala, že má 2 deti a začínajú chodiť do školy a že nemôžu spať kvôli našim psom a žiadala aby sme s nimi niečo robili,že máme im zakázať štekať alebo si ich dať prevychovat. Že či to má riešiť políciou. Bývame na dome a na dedine kde je to normálne podľa mňa. Muž je neskutočne vytočené lebo my zas musíme počúvať jej vrieskanie na deti,muža svokrovcov. Je to podľa Vás ok? Oni majú psa na reťazi.

bielasovicka
5. sep 2025

Ja sa vždy čudujem keď sa sťažujú susedia, vlastne všetci naokolo keď niekomu stále steká pes, aj v noci, ze nevedia spat , len ten majiteľ nikdy nič nepočuje, nevadí mu to, ja neviem ci je hluchý alebo co. 🤦🏻‍♀️Ze ako je to možné

modrykolibrik
autor
5. sep 2025
@blackcat8885

Zatvor ich na noc do domu alebo si ich vycvič. Ja mam psa ale tiež by mi vadilo keby vkuse šteká aj môj pes. Našťastie naša štekala za 5r asi 5x, sme v byte

@blackcat8885 ty žiješ v byte ja mám dom zo záhradu prečo by som mala mať psa v dome? Má strážiť nie aby bol gaucak

anonym_21eea8
5. sep 2025
@zuzu11166

@anonym_21eea8 no dobre,ale ona za to nemoze ze stekaju.nuz inak nevedia.
A to je ok,ze ona ma psa na REŤAZI?
Nech tu policiu zavola sama na seba
Moj pes ked citi potkana,tiez je zurivý az kym ho nechytí

@zuzu11166 ako to ze nemoze je majitelka psa ma si ho vychovat. Ako si vychovas tak mas, ked je niekto neschopny si vychovat psa tak co uz.

elizabeth175421
5. sep 2025

@modrykolibrik Sused mojich rodičov má poľovníckeho psa. Celý deň len na mini dvore, žiadne vychádzky. Žiadna poľovačka, nič. On začne štekať keď sa stmieva a šteká do rána nonstop rodičom pod oknami (starý dom na hranici). A teda poviem, je to extrém, rozhovor nepomáha, sused to nerieši. Treba sa na to pozrieť z druhej strany, či by tebe nevadilo, že susedov pes pre každú blbosť šteká. Ja mám berňáka a šteká len vtedy, keď ide niekto vyslovene k nám a chce otvoriť bránu alebo keď sa na dvkre v noci objaví jež a keďže sa snažíme byť ohladuplní, tak manžel vždy keď sa toto v noci stane ide von a odnesie ježa preč, aby neštekal.

zuzu11166
5. sep 2025
@anonym_21eea8

@zuzu11166 ako to ze nemoze je majitelka psa ma si ho vychovat. Ako si vychovas tak mas, ked je niekto neschopny si vychovat psa tak co uz.

@anonym_21eea8 no ona tvrdí,ze nestekaju vkuse,ale ze ich niekto provokuje za branou.tak ja som z toho vychadzala.vtedy je to normalne.
Ak by stekali sustavne bez priciny,tak to uz je nieco ine

bombrc
5. sep 2025

Autorka si prišla po radu a dostala reality check, tak sa vyhovára, že jej psa provokuju🤣🤣 Úžasné niečo, nepriznať si chybu. Suseda má pravdu. Ak si nevieš psov vychovať, a berieš ich len ako maznákov, tak by si žiadnych mať nemala

modrykolibrik
autor
6. sep 2025

No poriesili sme to tak že sme podali sťažnosť u starostu kde sme predložili videá aj fotky a bolo jasne vidieť že naše psy NESTEKAJU VKUSE! takže uvidíme či ešte niečo budú skusat

modrykolibrik
autor
6. sep 2025

Hlavne kvôli tomu,že susedom už začalo vadiť že chováme sliepky,zajace a im to vadí a že na to máme malý pozemok aby sme tam mali toľko zvierat 😂

13uzivatelka11
6. sep 2025
@modrykolibrik

Hlavne kvôli tomu,že susedom už začalo vadiť že chováme sliepky,zajace a im to vadí a že na to máme malý pozemok aby sme tam mali toľko zvierat 😂

@modrykolibrik a máte na to pozemok? Aj naši susedia chovajú sliepky na asi 300m2 záhrade a z toho tam majú bazén domček zajacov a neviem čo ešte a nevadí mi síce že ich chovajú, že by mi to prekážalo, skôr mi je tých zvierat ľúto..

modrykolibrik
autor
7. sep 2025
@13uzivatelka11

@modrykolibrik a máte na to pozemok? Aj naši susedia chovajú sliepky na asi 300m2 záhrade a z toho tam majú bazén domček zajacov a neviem čo ešte a nevadí mi síce že ich chovajú, že by mi to prekážalo, skôr mi je tých zvierat ľúto..

@13uzivatelka11 nás pozemok má skoro 1000m2

vlado19822
7. sep 2025
@anonym_21eea8

Ohlasovanie príchodu niekoho štekotom nie je ok. Si zisti niečo o strážení pozemku a reálnej obrane žiaden cvičený pes nebude brechať je to výplod laických myslí, že tak pes stráži a robí dobre keď tak ohlasuje. Je to nevychovanosť psa. Susede sa ani nečudujem, že má nato nervy.

@anonym_21eea8 Chovam psov od svojich 6 rokov , každý pes je iný , momentálne mám štyroch s toho 3 nestekaju a jedna kríženec vlciaka áno a môžem robiť čo chcem nie je to o výchove je to o povahe ,po ďalšie ak by na mňa zavolala suseda políciu ,nech sa páči pokiaľ má ona uviazaneho psa na reťazi tak najväčší problém bude mať ona

vlado19822
7. sep 2025
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 pozrela si si ako sa chovajú sliepky alebo králiky vo velkochove ? Tak potom by sa ti zdalo aj tých 300 metrov ok

vlado19822
7. sep 2025
@wolf_

Som psíčkar a vadí mi takáto mentalita, že sa ľuďom zdá v pohode, aby pes vyštekával. Vyštekávajúci psi za plotmi (ale aj v bytoch apod) mi vadia, resp. skôr ich majitelia, ktorým sa to zdá normálne. Fakt nerozumiem prečo by susedia mali byť obťažovaní mojim psom/psami. A plne súhlasím s prvým komentárom. Tieto dedinské vyštekávače fakt nie sú o strážení majetku/obrane, ale skôr o nevychovanosti a následne obťažovaní.

@wolf_ tak príď k mojim 4 psom a keďže keď ide niekto dnu stekajú a podľa teba to nie je stráženie tak príď dnu a uvidíme čo potom povieš , podotýkam že mám staforda ,Sao ,vlciaka a moskovského strážneho psa

anonym_21eea8
Autor odpoveď zmazal
autumn1
Autor odpoveď zmazal
autumn1
7. sep 2025
@vlado19822

@anonym_21eea8 Chovam psov od svojich 6 rokov , každý pes je iný , momentálne mám štyroch s toho 3 nestekaju a jedna kríženec vlciaka áno a môžem robiť čo chcem nie je to o výchove je to o povahe ,po ďalšie ak by na mňa zavolala suseda políciu ,nech sa páči pokiaľ má ona uviazaneho psa na reťazi tak najväčší problém bude mať ona

@vlado19822 toto je riadna blbosť :D každý pes potrebuje iný prístup to, že na 100 platí to isté neznamená to, že bude to platiť aj na 101 psa. Mne na jedného pomohol len neslávny EO ale len vibrácia, nikdy nie ako trest a nikdy nič viac nedostal (a pre citlivých najprv som si ho vyskúšala na svojom krku takže o týranie nešlo určite.) Po pol roku s EO pes fungoval aj bez neho ako hodinky a nerobil nič nežiadúce - štekot psov bez povelu je niečo čo považujem ako nežiadúce.

anonym_191daa
7. sep 2025
@vlado19822

@wolf_ tak príď k mojim 4 psom a keďže keď ide niekto dnu stekajú a podľa teba to nie je stráženie tak príď dnu a uvidíme čo potom povieš , podotýkam že mám staforda ,Sao ,vlciaka a moskovského strážneho psa

@vlado19822 q na co ti je tolko psov pre pana jana?Nestaci jeden?To mas nehaku uchylku alebo co?

autumn1
7. sep 2025
@vlado19822

Jediné čo je o povahe je ľahšie alebo ťažšie cvičiteľný pes, citlivka ktorá sa rozsype už zo zvýšeného hlasu na druhej strane pes, ktorý potrebuje hrubo vyznačené hranice čo smie a nie, lenivší nenažranec ktorý za jedlo urobí čokoľvek, hyperaktívna raketa, ktorá za hračku ako motiváciu a odmenu urobí čokoľvek. Ale určite neschopnosť vychovať psa nie je o jeho povahe.
@vlado19822

anonym_21eea8
7. sep 2025
@vlado19822

@vlado19822 Vymazala som to ale neda mi to tak este raz to tu vlozim chcela by som vidiet ako 6rocne decko dokaze sam chovat psa. Chov psa nie je len o spolocnom case ale aj vydavkoch na krmivo, veterinu, antiparazitika, vybavu a vsetko okolo. Tak asi tazko TY chovas psov od 6rokov. Mozes zit so psami od 6 ale nie ich chovat. A to, ze tvoj rovnaky pristup nefunguje aj na toho 4psa tak co uz stava sa. Kazdemu treba prisposovit vycvik podla jeho potrieb.

anonym_2f2a76
7. sep 2025

Súhlasím so všetkými komentármi, večne stekajuci pes je neskutočná otrava. Poznám, keď psíčkari chodia neskoro večer a skoro ráno venčiť svoje ratolesti a non stop to šteká len tak. Žiadna empatia voči ostatným ľuďom, deťom. A autorka nie nemáš pravdu. Pravdu má suseda a naozaj by som problém riešila, pretože kvôli tvojej pohodlnosti že si nevieš psa poriadne vycvičiť to môže skončiť aj tak že vaše psi otravia lebo to uz nevydržia. Takže urgentne hľadaj moznosti aby tie psi toľko nestekali

alexanderkovacs
8. sep 2025
@modrykolibrik

Naše psy stekajú na potkany ktoré idú z ich pozemku a pochybujem že toľko stekajú lebo cez deň ich vidíme a keď som doma su celý čas ticho. Stekajú hlavne keď sa postavi niekto k bráne alebo idú zo psami.....keď ich okrikne stichnu

@modrykolibrik Pisali ste ze nevedia spat. Tak asi v noci stekaju . Ste doma? Vy ich nepocujete stekat v noci? Keby mne ubsuseda stekal v noci pes casto urcite s tym daco spravy, alebo nebudu mat psa 🙃

vlado19822
8. sep 2025
@anonym_21eea8

@vlado19822 Vymazala som to ale neda mi to tak este raz to tu vlozim chcela by som vidiet ako 6rocne decko dokaze sam chovat psa. Chov psa nie je len o spolocnom case ale aj vydavkoch na krmivo, veterinu, antiparazitika, vybavu a vsetko okolo. Tak asi tazko TY chovas psov od 6rokov. Mozes zit so psami od 6 ale nie ich chovat. A to, ze tvoj rovnaky pristup nefunguje aj na toho 4psa tak co uz stava sa. Kazdemu treba prisposovit vycvik podla jeho potrieb.

@anonym_21eea8 nebudem ti rozpisovať ako sa žije na dedine ,áno od 6 rokov sa starám o psy nakoľko otec chodil na týždňovky ,matka vztah ku psom nemá ,od 12 rokoch som kosil ,susil ,staral sa o hospodárske zvieratá ,ja mám môj súkromný pozemok ,pokiaľ ide len niekto okolo psy nestekaju pokiaľ ich niektoré nevychovane deti dráždia tak stekajú ,viac je nevychovanych detisiek ako psov ,kedysi v každej chalupe bol pes ako náhle sa niekto priblížil k jeho teritóriu stekal a ľudia vedeli že tam niekto je či už žiaduci či nežiaduci ,ako načo my je pes ktorý ešte púšti zlodeja do chalupy ,pes má svoje územie sťražiť ,to nie je na hranie !!!,

vlado19822
8. sep 2025
@autumn1

Jediné čo je o povahe je ľahšie alebo ťažšie cvičiteľný pes, citlivka ktorá sa rozsype už zo zvýšeného hlasu na druhej strane pes, ktorý potrebuje hrubo vyznačené hranice čo smie a nie, lenivší nenažranec ktorý za jedlo urobí čokoľvek, hyperaktívna raketa, ktorá za hračku ako motiváciu a odmenu urobí čokoľvek. Ale určite neschopnosť vychovať psa nie je o jeho povahe.
@vlado19822

@autumn1
@autumn1 moje psy sú teritoriálne psy ,takže nerad keď nevieš veď si kúp čivavu a uč si ju doma na byte ,ja potrebujem psy ktoré my strážia môj majetok a moje hospodárske zvieratá , nikto cudzí tam nemá čo robiť ,sú zamknuté brány a cedula nevstupovat ak je niekto už taký retardovaný že tam príde je to jeho problém

autumn1
8. sep 2025
@vlado19822

@autumn1
@autumn1 moje psy sú teritoriálne psy ,takže nerad keď nevieš veď si kúp čivavu a uč si ju doma na byte ,ja potrebujem psy ktoré my strážia môj majetok a moje hospodárske zvieratá , nikto cudzí tam nemá čo robiť ,sú zamknuté brány a cedula nevstupovat ak je niekto už taký retardovaný že tam príde je to jeho problém

@vlado19822 ja som ti niekde radila? Napísala som len čo má a nemá súvis s povahou a že neschopnosť vychovať psa nie je o povahe. Ale nikde som ti nedala žiadnu radu.

autumn1
8. sep 2025
@vlado19822

@autumn1

@vlado19822 no, a ešte v prvom komentári som napísala, že je všetko o prístupe za čím si stojím a uviedla som názorný príklad z mojich skúseností... ale ani tam som ti nedala radu. Takže hlboký nádych-výdych a nauč sa čítať s porozumením. A k tej čivave myslíš, že ten pes s ktorým som pracovala na EO bola čivava alebo niečo podobné? Už v inej diskusii som uviedla, že malé plemená neobľubujem.

anonym_191daa
8. sep 2025
@vlado19822

@autumn1

@vlado19822 Kup si howawarta ten je predektny na strazenie a nesteka ako blaznivy zbytocne,len ked niekto obrozi jeho teritorium.

anonym_402d5c
8. sep 2025

Dalsia, co ma nevychovanych psov a mysli si, ze pes ma stekat.🙄 Ale ja sa uz nicomu nedivim, mam podobnych idiotskych susedov. Obstarali si psa, ktory steka na vsetko, co sa pohne, ked vidi nasho psa, ide ho rozdrapit a suseda mi na to povie, ze nech si zavriem MOJHO psa (ktory je ticho a len proste lezi na dvore), lebo ze provokuje toho ich. Takze ty si predpokladam z podobneho sudka, miesto vychovy svojho psa ides zvalovat vinu na vsetkych dokola. Susedom sa necudujem, ze ich triafa slak, mna tiez ide drbnut z takychto hlupych ludi..

anonym_64a7d6
8. sep 2025

@modrykolibrik necitala som diskusiu. Neznasam stekanie psov. A ano, jej deti idu do skoly, musi byt z toho na nervy, ked aj neskoro vecer stekaju. Vecer uz chce mat kazdy klud, nie toto pocuvat.

anonym_f6cd0f
8. sep 2025

Ako sorry ale sused ma tiez toto plemeno a mna ide odj.....ť už z neho lebo ten nonstop breše deň noc. Brutal príjemné to je no. Takze susede verím.

wolf_
9. sep 2025
@vlado19822

@vlado19822 a prečo by som mala prísť dnu? Ak sa budem okolo tvojho pozemku vyslovene obšmietať, nakúkať, nebodaj sa dobíjať dnu - vôjdem dnu, tak samozrejme nech to psy strážia/bránia... Ale ak len normálne prechádzam okolo, nevšímam si psov ani tvoj pozemok/majetok, tak vyštekávanie nie je na mieste a o vycvičenom vychovanom psovi, ktorý vraj len stráži nemôže byť reč...