icon

Začala už vykurovacia sezóna?

stelly652
26. sep 2025

Ahojte dneska som bol v obchodnom centre rozprával som sa s ľudmi,ktorý bývajú v činžiaku,že už začala vykurovacia sezóna neje to priskoro??...Alebo už ozaj treba zapínať plyn a udržiavať optimálnu teplotu v domácnosti???....ako často vykurujete počas dňa a večere??....u nás doma len večer zapneme a cez deň nie..snažíte sa tiež ušetriť tak,že po menej kúrite????

Strana
z2
lasona
26. sep 2025

My kurime podla toho, ci nám je doma zima a nie podľa kalendára. Čiže uz sme včera prikurili klímou. Týždeň prší, vonku je sychravo, chladno...cítiť to aj doma. Už to dávno nie je tak, ze začíname kúriť v októbri...

marca12
26. sep 2025

@stelly652 Mame nastaveny termostat a ked klesne teplota,tak kuri. Dnes prvykrat zakurilo aj cez den. My na teple nesetrime,ked je zima,kurime.

dorizzz
26. sep 2025

Ja osobne ešte nekúrim, radiátory mám vypnuté a ani neviem, či teda už sa v bytovke kúri alebo ešte nie, aj teraz mám otvorené okno a bude otvorené celú noc 😀

stellarstar
26. sep 2025

Rodičia v dome už zakúpili, my v byte, okno v spálni nonstop otvorené, v kuchyni na vetračke, keď varím otvorím a balkónové dvere v obývke záleží od dna, vonku 15° dnu 23°

stelly652
autor
26. sep 2025
@marca12

@stelly652 Mame nastaveny termostat a ked klesne teplota,tak kuri. Dnes prvykrat zakurilo aj cez den. My na teple nesetrime,ked je zima,kurime.

@marca12 my už tretí deň ho zapneme ale len večer lebo cez deň otvárame okna a vetráme a ide zima tak cez mame plyn stíšený

anonym_1c5e5e
26. sep 2025

@stelly652 teba čo je do toho,ako kto kúri,veď si kúr ako chceš.Zas iba ďalší výkrik do tmy od teba.

stelly652
autor
26. sep 2025
@dorizzz

Ja osobne ešte nekúrim, radiátory mám vypnuté a ani neviem, či teda už sa v bytovke kúri alebo ešte nie, aj teraz mám otvorené okno a bude otvorené celú noc 😀

@dorizzz len že my sme na severe keď je v noci len 4 stupne a na juhu v noci neviem koľko je

anonym_79fdba
26. sep 2025

Ano v panelakoch sa uz zacalo kurit

viestta
26. sep 2025

Kuri sa vtedy ked ti je zima, nie podla toho ako kto povie.

dorizzz
26. sep 2025
@stelly652

@dorizzz len že my sme na severe keď je v noci len 4 stupne a na juhu v noci neviem koľko je

@stelly652 na juhu asi 10, ale ako bolo vyššie spomenuté, keď je ti zima tak si kúr alebo sa obleč, mne je teplo, tak nekúrim

lucia13022023
26. sep 2025

Som doma a chcem, aby mi bolo komfortne. Na kúrení nešetrim, odmietam chodit po byte naobliekana.
Ale nie, ešte som nekurila, no riadim sa pocitom a nie kalendárom.

stelly652
autor
26. sep 2025
@dorizzz

@stelly652 na juhu asi 10, ale ako bolo vyššie spomenuté, keď je ti zima tak si kúr alebo sa obleč, mne je teplo, tak nekúrim

@dorizzz škoda že nemáme krb ľutujem ten pec čo ho vypálili a dali ho do zberu

mateson2004
26. sep 2025

Navečer som troška v kachliach zakúrila. Ale skorej pre útulnejšiu atmošku. Nebolo nejako zima.Plyn ešte vôbec netreba.Ale sme západ.

anonym_91d0f7
26. sep 2025

@stelly652 aj nám už začali ,kúriť, no mohli by aj pridať v paneláku večer v ZA už je zima

billy_jean
26. sep 2025

Košice - u nás začína práve dnes vykurovanie.

viestta
26. sep 2025
@billy_jean

Košice - u nás začína práve dnes vykurovanie.

@billy_jean uz v noci nabiehali, ran boli radiatory teple

anonym_2b991f
26. sep 2025
@stelly652

@dorizzz škoda že nemáme krb ľutujem ten pec čo ho vypálili a dali ho do zberu

@stelly652 ale keď budeš po menej kúriť tak neušetríš

viestta
26. sep 2025

@stelly652 ked cez den vychladne dom na 18° a ty ho vecer za hodinu vykuris na 23, tak minies viac plynu ako keby si ho cely cas drzal na 20°. Obzvlast ak kuris radiatormi.

billy_jean
26. sep 2025
@viestta

@billy_jean uz v noci nabiehali, ran boli radiatory teple

@viestta ja mam velmi vlazne radiatory, cez den nekurili vobec, strasna kosa mi bola.

viestta
26. sep 2025
@billy_jean

@viestta ja mam velmi vlazne radiatory, cez den nekurili vobec, strasna kosa mi bola.

@billy_jean zas horuce eboli, ale uz to citit

stelly652
autor
26. sep 2025
@viestta

@stelly652 ked cez den vychladne dom na 18° a ty ho vecer za hodinu vykuris na 23, tak minies viac plynu ako keby si ho cely cas drzal na 20°. Obzvlast ak kuris radiatormi.

@viestta radiátormi ale trápi ma jedna vec a to je,že mame zateplený cely dom a tie mury sú vždy chladne čo bi nemali biť

stellarstar
26. sep 2025
@stelly652

@viestta radiátormi ale trápi ma jedna vec a to je,že mame zateplený cely dom a tie mury sú vždy chladne čo bi nemali biť

@stelly652 by, byť. Máte radiátor? Máte! Viete zakúriť ? Viete! Kde je problém?

viestta
26. sep 2025
@stelly652

@stelly652 ale samozrejme, ze su chladne ked ich nevyhrejes. Ked zapnes kurenia na par hodin, tak sa ohreje vzduch, ale nie mury. Vypnes kurenie, tak vychladnu. Teple mury nikdy nebudu, vsak je to obvodovy plast, ktory vedie teplo von. So zateplenim menej, ale same od seba sa neohreju. Kolko mas toho polystyrenu na zatepleni? a co strecha? Je zateplena? A stropy v pivniciach, tie su zateplene?
Kurit treba vediet. Ked sa kuri spravne, tak nie je ani zima a ani sa neplytva. Pisesz, ze cez den pootvarate okna. Preco? Je vonku tak teplo, ze vojde teply vzduch dnu? Nie, je tam zima, a ten studeny vzduch pustas dnu.Aj vetrat treba vediet.

stelly652
autor
26. sep 2025
@viestta

@stelly652 ale samozrejme, ze su chladne ked ich nevyhrejes. Ked zapnes kurenia na par hodin, tak sa ohreje vzduch, ale nie mury. Vypnes kurenie, tak vychladnu. Teple mury nikdy nebudu, vsak je to obvodovy plast, ktory vedie teplo von. So zateplenim menej, ale same od seba sa neohreju. Kolko mas toho polystyrenu na zatepleni? a co strecha? Je zateplena? A stropy v pivniciach, tie su zateplene?
Kurit treba vediet. Ked sa kuri spravne, tak nie je ani zima a ani sa neplytva. Pisesz, ze cez den pootvarate okna. Preco? Je vonku tak teplo, ze vojde teply vzduch dnu? Nie, je tam zima, a ten studeny vzduch pustas dnu.Aj vetrat treba vediet.

@viestta suterén,práčovňa,pivnica,garáž nesú za teplené a strop podkrovie tiež nemáme zateplene tak neverím že bi stoho bola neustále zima v miestnostiach

stellarstar
26. sep 2025
@stelly652

@viestta suterén,práčovňa,pivnica,garáž nesú za teplené a strop podkrovie tiež nemáme zateplene tak neverím že bi stoho bola neustále zima v miestnostiach

@stelly652 tak cez den neotvaraj okna 🙈

liusa82
26. sep 2025

my sme si včera prikúrili navečer v krbovkách v obývačke.Inak ešte vôbec nie.A to sa čudujem lebo ja som dosť zimomravá.Sme v dome ani teraz nekúrim.Nejak mi ešte nie je zima no ešte si prikúrim keď sa idem sprchovať a v spálni pred spanim ale potom to vypnem.Ale celodenné kúrenie ešte nie.Ja kúrim podla toho ako mi je chladno a podla potreby

petronellla87
26. sep 2025

@stelly652 dnes som prvýkrát pustila kúrenie, zdali sa mi studené podlahy

sevrin
26. sep 2025

@stelly652 pokým máš vlastný dom, tak vykurovaciu sezónu si môžeš začať aj uprostred júla počas 40 stupňových horúčavách a rovnako to platí pri činžiakoch ak sa na tom dohodnú v spoločenstve vlastníkov bytov.

viestta
26. sep 2025
@stelly652

@stelly652 tak co sa cudujes, ze mate velku spotrebu a aj zimu, ked mas len napodobeninu na zateplenie, nekuris cez den a mury mury vychladnu, nevies vetrat. A ani kurit.

biba_18
26. sep 2025

@billy_jean @viestta ja som ešte nezačala ☺️ len som vymenila bermudy za dlhé tepláky …

Strana
z2