Zvláštny pocit zo susedy
Ahojte, potrebujem sa trochu vyrozprávať. Momentálne s partnerom riešime vo vzťahu nejaké veci a celkovo je situácia taká, že to nemám komu moc povedať. Ide o našu susedu. Keď sme sa pred dvoma rokmi nasťahovali k nám do bytovky, bývala oproti nám taká milá staršia pani. Tá sa, ale asi pred pol rokom odsťahovala a namiesto nej sa tam presťahovala jej dcéra. Slečna má asi 30 rokov a povedzme, že sme si veľmi nesadli. Snažila som sa s ňou viesť nejaký normálny rozhovor, ale neúspešne. Vlastne o nej nič neviem - len to, že jej mama sa nasťahovala k nej do bytu, pretože bol bližšie k centru mesta (takže to má všade blízko) a ona zase do bytu svojej mamy. Akoby si teda vymenili svoje byty. No a to je všetko, čo mi povedala. Ale to by mi nevadilo, keby sa mi s ňou nestavajú tieto veci. Prvá zvláštna situácia sa stala asi pred troma mesiacmi, keď som ju našla ako pozerá do našej poštovej schránky. Vraj si ich pomýlila s tou svojou. Potom som od inej susedy zistila, že sa na mňa pýtala. Teda aj na môjho partnera. Ako dlho spolu sme a kde pracujeme. No a tretia čudná vec sa stala pred pár dňami. Vracala som sa skôr z práce a skoro ma vytrelo. Proste stláčala kľučku od našich dverí. Áno, nič viac sa nestalo, ale aj tak... Minimálne to je zvláštne nie? Normálne nad tým neviem prestať rozmýšľať a najhoršie je, že ona so všetkými v bytovke vychádza dobre. No len ja sa jej bojím. Alebo mám z nej teda zvláštny pocit. Mimochodom partnerov názor na to je taký, že - ona je vlastne len veľmi hanblivá, osamelá a takto to dáva najavo.
@lenuska999 A co ti na tu klucku povedala? ( na susedov sa pytam aj ja. Je cisto zvedavost s kym zdielam stenu. Nic viac)
jedna z vás je praštená... takže ak ty si normálna, aj ja by som sa jej bála 🤷 ak je ona tá normálna, tak... 😁
@lenuska999 A co ti na tu klucku povedala? ( na susedov sa pytam aj ja. Je cisto zvedavost s kym zdielam stenu. Nic viac)
@anonym_9bb9d3
@beata_k zase iba, že sa pomýlila a zaliezla naspäť do svojho bytu... 🤷🏻♀️
@anonym_9bb9d3
@beata_k zase iba, že sa pomýlila a zaliezla naspäť do svojho bytu... 🤷🏻♀️
@lenuska999 Hmm, je cudna 🙈😄
Tvoj chlap ju nejako rychlo osacoval... 😅
Ja neviem ja som sa nikdy susedom nevtierala v bytovke, načo sa s ňou chces rozprávat? podľa mňa to je otravne takíto ľudia čo sa chcú silou mocou debatit aspoň ja to nemusím, pozdravim a dovi, ak sa pýtala na tvojho muža zrejme sa jej páči a ide po ňom ako po udenom , chlap tiež záhadný hneď ju zhodnotil niečo tu nesedi
Tak názor tvojho chlapa pobavil😂😂
Moj kamarat sa tiež raz tak pomylil... ožral sa jak doga, vytrmacal sa na tretie poschodie v bytovke, no jak triafa kľučom do zamku, tak trafiť nemôže... až kym mu neotvorila dajaka starka, že kto je a čo chce. Vtedy s hrôzou zistil, že je o bytovku ďalej, ako mal byť :D
Spytaj sa jej aku ma diagnozu, lebo nazerat do cudzej schranky a obchytavat klucku cudzieho bytu.. ak nema alzheimera tak normalna isto nie je 😅
@lenuska999 Ľudia sú rôzni - niektorí introverti, niektorí cholerici, iní sú priateľskí a ďalší vyvolávajú konflikty.
My sme mali suseda, ktorý si chodil k susedom (aj ku nám) požičiavať peniaze. Prišiel v sobotu, že či mu nepožičiam na víkend 20 SKK (vtedy boli ešte koruny). Ja som dobrá duša, tak som mu požičal (aj keby nevrátil, čert to vem). Začiatkom týždňa prišiel a vrátil. O týždeň zase to isté. Bolo to stále častejšie a častejšie. V utorok si požičal a v piatok vrátil. Keď prišiel v nedeľu o 7:30 ráno, tak som mu povedal, že načo mi to vrátil v piatok, keď v nedeľu už nemá. Že mu už nepožičiam a že nech už nechodí. Viac neprišiel.
Bol to typ človeka, ktorý nevedel nadväzovať kontakty a komunikovať s inými, tak to kompenzoval takto, že si požičiaval, aj keď nepotreboval požičať.
Ty si urči hranicu, za ktorú ju už nepustíš. Že ti chytí kľučku - môže to byť nezvyčajné, ale pokiaľ mávaš zamknuté dvere, tak o nič nejde. Že sa pýta na teba u susedov .. no je zvedavá.
Vobec nic o nej nevies. A co by si tak o nej potrebovala vediet? Co je na tom divne, ze vychadza s ostatnymi susedmi a s tebou nie? Vsak ak tam byvala jej mama, zrejme tam vyrastala a susedia ju poznaju roky. Pozdrav jej na chodbe a tym je vec vybavena. Nemusis byt s kazdym kamaratka. Zamykaj byt a ked uz mas tie paranoidne stavy, vymente zamok.
To je ďalší námet na knihu pre spisovateľa Jozefa Kariku 😀 A názov knihy Suseda 😲 On má rád také jednoslovné názvy svojich kníh.
@lenuska999
no zo mňa by si tiez asi mala rafist ako zo susedy. Ja som par x bola taka unavena, ze som pchala tiez kľúče do iných dverí 🫣. Za triezva... Tehotna, s jedným dieťaťom uz doma a nevyspana, des. Este som aj na muza nadavala ze to on pokazil, ked to nejde 😁.
Ale teda tvoj muz je super, takto je hned vziať pod ochranu 😁
A čo je na tom divné? Tak si pomýlila schranku a dvere a ? Už som viackrát našla cudziu poštu v mojej schranke. Raz susedovu- asi boli zlepené obálky a raz menovca zo susednej bytovky. Pritom máme spoločné len priezviska a poštarka nas pozná. Pomýlila sa. Stáva sa. Môj muž je v zahraničí, kde sú vedľa seba rovnaké domy, volali sme spolu cez video a on zamyslený omylom išiel do susedného domu a nechápal, prečo mu nepasuje kľúč kým ai nevšimol, iný dvor. Ja som už nie raz omylom vystúpila na inom poschodí a zamyslene strkala klúč do cudzích dverí. Netrklo ma, ani že sú úplne iné, ako naše.
Aj vy môžte urobiť prvý krok k spoznávaniu, pozdravte ju, niečo sa jej spýtajte, ako sa jej tam páči bývať, povedzte, že ak by niečo potrebovala môže prísť a uvidíte ako bude reagovať.
Dajte si tam gulu,nie klucku.Ved by som sa tak ci tak bala,nie len susedy ale hocikto vam tam moze vojst a zamykat vkuse by sa mi tiez nechcelo.
@lenuska999 aj nám stláčal sused kľučku, bol scengany jak divá sviňa. Potom prišla po neho žena a odviedla si ho domov.🥹
@lenuska999 Nie je náhodou mužova dáka bývalá?
@lenuska999 Za normálnych okolností sa snažím nevtierane s ľuďmi (susedmi)trochu spoznať. Prihovoriť sa ím, ako sa im býva, odkiaľ sú a pri tvojom postrehu sa normálne aj opýtať, či si pomýlila,schránku, dvere..nevidím natom nič čudné. Nemám susedov ktorí by u nás kavičkovali,ani my nikde,ale pár slov vždy prehodíme.Aj s novými susedmi.
Tak ja by som si vymenila kľučku za guľu 😉
@lenuska999 pocuj ale ty budes riadny tichoslapek, ked si ju nacapala. Bud je hlucha, alebo chcela byt nacapana. Este som nezazila bytovku, kde by sa clovek vedel pohybovat tak potichucky, aby ho iny nepocul 🦻
To je ďalší námet na knihu pre spisovateľa Jozefa Kariku 😀 A názov knihy Suseda 😲 On má rád také jednoslovné názvy svojich kníh.
@larsen len aby to nepokracovalo dejovym zvratom, ze stara pani suseda ziadnu rodinu nemala 😀
Ako som jediná, ktorej sa to nezdá ok stláčať susedovi kľučku od dverí alebo nateraz do cudzej schránky?
Skôr by sa mi nepáčilo to čo Tvoj partner o nej povedal. Zastal sa jej, a nevieme či ju pozná?? Alebo túži ju spoznať
@lenuska999 ja by som zvolila taktiku - nedaj na sebe nic poznat ale observuj a bud ostrazita. Skor ci neskor sa ti ujasni, co ma za umysel
Nepride mi vôbec normálne, aby mi suseda, teda cudzia osoba len tak stlacala kľučku do môjho bytu. Nabudúce keď ju stretneš, skús s ňou prehodiť zopár bezvýznamnych slov a nakonci s úsmevom povedz, že keď chce vedieť niečo o tebe a partnerovi, nech sa pýta priamo vás a nie susedov, lebo tak vznikaju klebety.
@lenuska999 možno že pozná tvoji partnera
@lenuska999 jednoznacne prekrocila medze...dala by som jej to jasne najavo...kto to kedy videl kontrolovat schránku a snazit sa dostat niekomu do bytu? A chlapova reakcia je tiez nahlavu, mozno ju pozna, bola by som ostrazita.
Namontujte na chodbu kameru...niekdecdo kvetinaca a spehujte co robi...ja by som sa teda tiez bala ze je nejaky psycho...

Som myslela, ze ta chodi strasit :D