Ako dlho trvá hospitalizácia po operácii žlčníka v Čadci?
Ahojte,bol niekto z vas operovany v Cadci? Velmi ma zaujima,ze ako dlho je clovek hospitalizovany?Mna caka operacia teraz najblizsie. A som dost prekvapena,ze ludia maju rozne skusenosti.Niekto napise, ze bol hospitalizovany 5 dni. Niekto ze na druhy den siel domov. Niekto mal vyvod, niekto nie. Myslela som,ze laparoskopicky to je vsade rovnake:D a niekto pise, ze po operácii zlcnika je kazdemu hrozne zle 🫣 myslela som, ze 30 minutova operacia ma slabsiu anesteziu a tym padom by to malo byt lepsie 🫢 som v hroznom strese. Mam za sebou operáciu prsnikov, kde operacia trvala cez dve hodiny a mne bolo vtedy po operacii velmi zle a odvtedy mam z toho neskutočný strach. Potom som mala este mensiu operaciu do hodinky, kde som povedala, ze mi bolo velmi zle pri predch.operacii a po prebudeni to bolo ovela lepsie. Zvracala som iba raz, ale to az potom,ako ma postavili. A to ma postavili asi do hodiny od prebratia, lebo som sla poobede domov. Operáciu mam o tyzden a uz som neskutocne v strese z toho 🥹
@frflos_nespokojny dakujem pekne, hned som kludnejsia 🥹
@frflos_nespokojny a este sa ta spytam 🙂 mobil si mohol mat pri sebe na jiske? Lebo si neviem predstavit,ze nedam vediet domov rodine, ze ako co je so mnou 🙂 ci to treba pred operaciou nejako nahlasit, ze mobil chces vziat :D prepac, za take blbe otazky, ale na jiske som este nikdy nebola 🙂
pokial vsetko ide ako ma , tak na jiske si jeden den po operacii.
ani si nepamata ci som mal pri sebe mobil na jiske. ja som bol v lokalite, kde signal sme nahanali po chodbach a na balkonoch a je tam do dnes take mobilne vakum
Dobrý deň, ako to prebiehalo? Mňa to čoskoro čaká. Ďakujem
@elisabetta14 tak ja uz mam po a som velmi spokojna. Netreba sa vobec bat 🙂 zakrok trva tak maximalne do hodinky uz aj s prípravou. Treba trosku ratat, ze budete taka dost nafúknutá po zakroku, ale urcite vam budu pichat do infuzky aj lieky proti bolesti 🙂 ja som v den operácie mohla len lezat, postavila som sa az na druhy den rano. V nemocnici som bola 4 dni 🙂 ak mate otazky, kludne sa pytajte
Prosím prečo 4 dní? Myslela som si, že prvý deň príjem, druhý operácia a tretí domov. Ako vás pripravovali pred operáciou? Po operácii ste dodržiavala diétu ako dlho, ďakujem. Tiež ma to čaká.
urobis si predoperacne vysetrenia a potom ides na objednany zakrok. po operacii si jeden den na jiske, kde ti daju infuzky a az potom na normalnu izbu. dietu som drzal mesiac a potom uz jes vsetko a zistis co ti vadi. doba kedy sa drzala rok dieta je uz davno prec.
@krasovlaska1 aj ja som si myslela, ze na treti pojdem domov, ale u nas to tak nefunguje, nakolko som mala vyvod z rany. A to ja som mala absolútne vsetko bez komplikácií a na druhy den po operacii som uz lietala po chodbe. Pustili ma az na stvrty den 🙂 oni musia nastavit a odsledovat, ako reagujete na stravu. Ja som teda prvýkrát jedla az na druhy den po operácii az na obed a to len tekutú stravu :D
@krasovlaska1 a dieta...mne kazali 2-3 tyzdne prisnu beztukovu a potom pomalicky skusat a pridavat 🙂 ja teda stále sa snazim zdravsie jest a pridavam si len postupne veci, ale uz jem viacmenej vsetko. Ale napriklad su veci, z ktorych mi bolo tazko, ako perkelt s paprikou, zapekane cestoviny so smotanou.
Prosím vás a v CA sú aké izby, sprcha wc sú na izbách?
@krasovlaska1 sprcha je jedna spolocna a aj wc je na chodbe pre cele oddelenie :D da sa vsak priplatiť nadstandardna izba. 10€ stoji noc. Ak bude volna, tak si ju rezervujte. Popripade sa na nu spytajte dopredu 🙂 ja som si ju chcela zarezervovať, bohužiaľ uz bola obsadena. My sme boli na izbe tri zeny...
Ďakujem za odpoveď 🙏🏼

nestresuj. nebol som sice operovany v cadci, ale samozrejme je to zasah do organizmu.
neviem co myslis po operacii stracne zle. na jiske som bol iba jeden den a po operacii som mal infuziu. nepamatam kolko flasiek. po operacii na druhy den nam kazali sa ist umyt- na izbe bolo umyvadlo. po operacii si samozrejme bolava, ale nic hrozne. bol som v nemocnici tusim 5 dni- asi na mna zabudli a bol vikend a nikoho nikde 😅
potom ma pustili domov. po par dnoch ides na vyber stichov. tusim mesiac dieta a potom vsetko. ked si spomeniem na stareho otca, tak on mal rozparane cele brucho- vtedy to tak bolo a rok drzal prisnu dietu.
zbytocne nestresuj a neboj sa. dnes uz taky zakrok robia na zeleznicnej stanici ako mi
vtedy povedal lekar
prajem ti rychle uzdravenie a malo stresu.
este dodam, ze ani operacia nebola taka hrozna ako ten klistir, ktory som prvy krat absolvoval v mojom zivote a dozvuky boli tusim tri dni 😝
potom daj vediet tvoje poznatky po dvoch tyzdnoch od operacii.