Chodí niekto na osemročné gymnázium v Čadci?
Dobrý deň,
Chodí prosím niekto na 8 ročne gymo do cadce? Mala by som pár otázok.
Ďakujem
@bika10 ahoj, prosím tá dcera prišla s tym že chce ísť skúsiť tuto školu vysvedčenia mala len 1 teraz na pól roku v 5 triede jedna 2. Bojim sa že škola bude pre ňu narocna lebo občas prinesie domov aj 3 neni ich veľa tento pól rok mala len 4. Ako to funguje na tejto škole. Sú hodnotení tak už ako na strednej viem že my sme boli hodnotení na % a pokial mal niekto pod 59 už to bolo bohužiaľ za 5. Zaujímala by má aj náročnosť učiva nakoľko odpovede po fórach sa rôznia. Niekde píšu ze učivo je podobne základnej škole niekde že je oveľa oveľa tazsie. Neviem sa rozhodnúť ci ju na tuto školu pustiť. Prihlášku si už podala ešte čakáme na termín prijímačiek. Bola by som rada ak by si mi dala nejaké info. Ďakujem 🙏
@vero_nika_k
Ahoj, čo sa týka učiva...knihy a osnovy majú rovnaké ako na ZŠ, iba v niektorých ročníkoch sú inak zoradené predmety. V prime napr. nemajú chémiu ani fyziku aby prechod nebol náročný, ale majú to v ročníkoch rozdelené inak.
No a povedala by som, že na ZŠ sa niektorým témam nevenujú do hĺbky, keďže sú tam deti na rôznej úrovni a na gyme sa poctivo preberá všetko. Preto sa asi názory rôznia... a niekto ti povie tak a niekto tak.
Čo sa týka prístupu...mojim deťom obidvom vyhovoval prístup učitelov na gyme...viac voľnosti, viac takého prístupu rovný s rovným. Dôležité je aj ako sa učivo vysvetlí, a to je myslím na gyme prevažne na dobrej úrovni.
Hodnotenie je myslím podobné ako na ZŠ a deťom sa dáva priestor na opravu známok. Ak napr. celá trieda napíše zle písomku, zvykne sa písať opravná. Alebo sa môže prihlásiť ak písomka nevyšla.
Veľký rozdiel napr. vidím v učení jazykov. Keď deti prídu ako prváci na SŠ, zo základiek majú rôznu úroveň a potom začínajú spolu odznova. A na 8 ročnom idú rovnomerne tých 8 rokov, čo je super.
Či je pre tvoju dcéru gymo vhodné, musíte porozmýšľať vy. Podľa mňa, ani tak jedna dvojka nevadí, vždy je to aj o učiteľovi, skôr či sa rada učí, vzdeláva. Ak chce ísť ona, myslím že bude spokojná. Moje deti by nemenili 🙂 nie sú typickí "šprti" a systém učenia na gyme im vyhovuje, nie sú zavelení učením že by nestíhali iné veci, aj keď učiť sa treba, to je jasne.
Neviem či som odpovedala dostatočne, kľudne sa ešte pýtaj.

Pytaj sa 🙂