icon

Poznáte Poliakov, ktorí by postavili celý dom na klúč?

majkabambulik
26. máj 2022

Hladame urgentne stavbarov, co by rozobrali stary dom a postavili vzapeti novy dom, tak aby bol hotovy do Oktobra. Niekoho, kto nezuteka do nemecka za vyhodnejsou ponukou po zacati prac...

oli18
26. máj 2022

Vsetci odbornici su uz davno v Nemecku😉. Na Slovensku uz par rokov niet s kym robit. Podobne aj v Polsku. Tazko najdes odbornikov. Ak nejakych zozenies, zaplat si odborny stavebny dozor, aby ich mal pod kontrolou, lebo inak ti to sfusuju. Vela stastia.

nicicka
26. máj 2022

Fu, odvážny plán. To chcete normálny murovaný dom, či montovaný?

deti95060810
26. máj 2022

@nicicka kdeže murovaný... isto montovaný. Na murovaný by potrebovala veľa robotníkov aby to spravili za 5 mesiacov...

nicicka
26. máj 2022

@deti95060810 to je jedna vec, nehovoriac o procesoch zretia stavby 🙈

majkabambulik
autor
26. máj 2022

Moze byt aj montovany. Ano, vsetci su v nemecku, rakusku a co ostalo tak to su zlepence co chcu stavat typu 4- 5x zivnostnik, ktory za nic neruci a uz vobec ze neznesie ziadost stavebnika, aby nieco po sebe opravil. Ked sa stavebnik ozve, tak velavazeny robotnik, co ledva uciliste skoncil hodi vedro a uz viac ho nikto neuvidi. Potom pride dalsi, skritizuje pracu toho predtym, povie, ze vsetko urobil zle a musite zaplatit za odstranenie predchadzajucej sfusovanej prace najskor a potom zacne robit on. Potom nieco porobi, ale musi surne odist - no zaplatit mu musite a potom sa to cele zopakuje...Pride dalsi atd.

pinaofina
27. máj 2022

@majkabambulik 😂😂 prepac ale my staviame uz rok a pol. Sice sme hotovi a uz riesime len interier, ale v dnesnej dobe maju vsetci take lehoty, ze dovidenia. Drzim palce s odvaznym planom

nicicka
27. máj 2022

No ja by som už v živote nestavala. Milión problémov, každý sa tvári ako odborník a len rýchle spraviť a zobrať peniaze. Odkiaľ si?

majkabambulik
autor
27. máj 2022

@nicicka Namestovo. Suhlasim, ze to takto chodi, preto hladam hoci aj poliakov, s ktorymi mate skusenosti. No a samozrejme na kluc s platbou az po stavbe, lebo tie dielcie prace z nas urobia zobrakov. Ako som pisala, jeden nieco zacne a uz ho niet, dalsi to zdemoluje, prihodi nieco vlastne a odide a tak to ide dookola.

nicicka
27. máj 2022

@majkabambulik tak to veľmi nepomôžem. Ak by to bol východ alebo stred tak by sa snáď čosi dalo. Aj keď veru tie termíny sa teraz riadne naťahujú...skúsim vam napísať nejaké do ss ktoré sú fajn z okolia ZA...možno motyka vystrelí.

majkabambulik
autor
27. máj 2022

@nicicka srdecna vdaka

oli18
27. máj 2022

@majkabambulik Na Slovensku môže dostať živnostenský list na stavebné práce hocikto, bez dokladovania vzdelania. Tak by bolo zaujímavé sa opýtať niektorého stavbára, aby ti okrem ŽL ukázal aj papier o vzdelaní. To by si pozerala. Mne obkladal kúpeľňu automechaník, zaťovi cukrár. Obložil dobre, len som mu musela skladať dekor, lebo to mu nič nehovorilo, Neuveríš, poslednú dal zle.

majkabambulik
autor
27. máj 2022

@oli18 nemam slov....

slavkasss
Autor odpoveď zmazal