Trápia prvorodičky v pôrodnici Čadca?
Je tu nejaká prvorodička , ktorá tu rodila prvýkrát? 🙂
Trápili vás ako prvorodiace alebo naopak?
V každej jednej porodnici sú hnusni lekári, ktorí ženu nechajú trápiť sa
Trápiť sa? Ved predsa bolesti patria k pôrodu, to nie je že nechajú ťa trapit..alebo to maju odrodit za teba, ja nejako nechápem otazke!!!
To si mame ako predstavit? Akoze myslis, ze zamerne ich tyraju?
Osobne si myslim ze je skor zvyk sa snazit" nasilu" porod urychlit- odrodit a fajront. Oxytocin, prepichovanie, plodovej vody, roztahovanie krcka.....
Trápiť sa? Ved predsa bolesti patria k pôrodu, to nie je že nechajú ťa trapit..alebo to maju odrodit za teba, ja nejako nechápem otazke!!!
@anonym_5c372b Ci urobia sekciu alebo ta nechaju rodit 25 hodin do bezvedomia
V každej jednej porodnici sú hnusni lekári, ktorí ženu nechajú trápiť sa
@anonym_ff57e4 aj vo vychýrenom Trenčíne, kde sa Kašcák vždy chválil, koľko prirodzených pôrodov majú. Ale že ťa tam rozdrapilo od predu- dozadu a zašili ako poštárske vreco, to už akosi zabudli spomenúť.
To si mame ako predstavit? Akoze myslis, ze zamerne ich tyraju?
@anonym_00e68c tyranie by som to nenazvala ale nezaujem, bagatelizovanie čo vravi rodička, zhadzovanie .. prípadne pride sadne si na stoličku s tým no tak ked sa neda tak sa ide teda rodit, nastrihnutie bez opytania alebo upozornenia , napchatie oxotxinu na rychlejšie
ked si prvorodička neviem či je to spravne alebo nie pri druhom už vieš aj sa vieš ozvat, sestričky a personal len po sebe pozera maximalne a drži hubu ... nezastane sa tej ženy
tu by ti baby vedeli rozpravat ako to chodi
@anonym_autor to ti tažko povedat, najlepšie si k pôrodu niekoho zobrat aby si tam nebola sama na sale
Netrapia. Ale sekciu ti neurobia, ak na to nie je vazny dovod.
To je aka hlupa otazka🙄
@pacna nie je hlupa otazka, proste sa bojí ako každá baba
nevie verit a dôverovat sk lekarom a personalu a oni akosi nie vždy maju potrebu ti to vyvratit,
ja ju chápem , žial čitaš viac negativneho ako poz. ja osobne z 3 pôrodov len pri 1 viem povedat ano želala by som aby mala každá ako som ho mala ja, aj pristup aj všetko
bolest nevie ovplynit nikto ale ten zvyšok sakra ano , neskutočne ano...
zhodou okonosti ten 3 bolesti boli najväčšie ale starostlivost a profesionalita personalu to proste prebila, to bolo o niečom inom ....zvladli sme to tak ako mali
@anonym_autor Dodneska si spominam, ako sa tam jedna trapila 3 dni, chodila nonstop po chodbe ako matoha aj vnoci, nechapem, co ju tak nechali. A na moj prvy porod ani nechcem spominat. Nie , ze by trapili, ale nejak moc nepodporia, ak nie si pripravena. Ako “co placete, ved idete rodit “, ked som uz od bolesti ani nevidela. “ nekricte, predychavajte, nekricte … “ jednej na chodbe, ked prisla rodit.
@anonym_autor ka osobne som mala obe pôrody pomerne rýchle a bezproblémové. Ale bola so mnou jedna mamička na izbe a tu nechali trápiť sa od piatka poobedia do nedele rana, bola totálne vysilená. Tak tam nabehol jej manžel a spravil tam poriadky a potom sa aj cisársky konečne robil. Potom sa aj primár ospravedlňoval . Áno sú tam za klasické pôrody a cisársky robia až v nevyhnutnom prípade.
@anonym_5c372b Ci urobia sekciu alebo ta nechaju rodit 25 hodin do bezvedomia
@beata_k no....ako koho. Pri prvom som rodila 24 hodin. Oxitocin 3 x, uz ani neviem. Dala som si epidural, potom super.
Pri sruhom som si vybavila papier od neurologa a sla.som sekciou.
Inak porodnicu chvalim. Od jisky az po sestricky, ktore.sa.o nas.starali po porode.
@anonym_autor Dodneska si spominam, ako sa tam jedna trapila 3 dni, chodila nonstop po chodbe ako matoha aj vnoci, nechapem, co ju tak nechali. A na moj prvy porod ani nechcem spominat. Nie , ze by trapili, ale nejak moc nepodporia, ak nie si pripravena. Ako “co placete, ved idete rodit “, ked som uz od bolesti ani nevidela. “ nekricte, predychavajte, nekricte … “ jednej na chodbe, ked prisla rodit.
@anonym_493fa7 jo empatia jak hovädo
nepodržia ešte dajú dole ... ked to povie chlap budiš ale žena ? respektivne profi zdravotnicky personál ??
ja som jednej odšetkla že by som šialena rada bola pri jej pôrode, aký mala, aby som videla ako to má byt a bolo ticho ale pre zmenu boli zdute a cievkovanie som videla hviezidičky a až po rokoch som zistila že som na odmietnutie cievkovania mala nárok ... len to sa asi nenosi, ja som ho odmietala sice ale trvali že musi byt ... a nemám pocit že by som tam nejak vystrajala, ako bola tam jedna čo teda ako fakt to bolo že uff ale oproti nej som bola ako ticha a kludnučka

@anonym_autor to čo za hlúpa otázka?