icon

Vlaková stanica Čadca

cinnamon_bun
Včera o 20:13

Ahojte, Čadčania :D Chcela by som sa pobaviť o súčasnom stave našej vlakovej stanice. O tom, že je to architekturálny skvost nie je pochýb. Ale to, že sa z nej stáva azyl je už o inom. Nie je to žiadna novinka, že sa po stanici občas potuluje nejaký ten bezdomovec. Väčšinou si sadnú k radiátorom a tam sa ohrievajú počas zimného obdobia.

Momentálne však stanicu vyslovene obývajú rôzne skupiny ľudí. Bezdomovci pri radiátoroch sa nasťahovali celoročne, ležia pri nich a spia. Rómovia sa po stanici pohybujú najmä večer, už raz rozbili sklenené dvere, ktoré boli potom niekoľko týždňov prelepené lepiacou páskou. Občas sa na stanici zrazu objaví obrovské množstvo Indov, tí sa však správajú slušnejšie ako domáci. Pribudli nové bezdomovkyne. Jedna krývajuca blondína momentálne pôsobí zo všetkých najhoršie. Vykrikuje po ľuďoch, pľuje a dokonca už aj vraj do niekoho sácala.

Ja osobne som ju videla dokrývať do rohu stanice kde si vybrala igelitku a začala do nej vykonávať svoje potreby. Aj malú aj veľkú. Áno, počujete dobre. Tých pár ľudí čo tam vtedy bolo okamžite odišli vrátane mňa. Je očividne psychicky nestabilná, vykrikuje nezmysly a potrebuje odbornú pomoc. Ako takýto proces funguje, to fakt netuším ale myslím si, že mesto Čadca by malo rázne zakročiť.

Nechápem, ako tie pracovníčky za okienkom môžu v takomto niečom pracovať. Raz som aj videla ako nejaký pán prišiel k tomu okienku a dozvracal sa tam na zem. V budove je neustále smrad. V podchode je pravidelne moč. Stanici sa už vyslovene vyhýbam, radšej počkám vonku. Denne cestujú vlakom mladí študenti, občas aj deti zo ZŠ na výlet. Úroveň stanice je to najhoršie čo som kedy videla a to cestujem do Žiliny. Tam už sa situácia zlepšila, security tam každého ožrana a bezdomovca pohotovo prace von. Navrhujem to zaviesť rovnako aj tu. Je to najhoršie ako to kedy zatiaľ bolo a bude horšie ak to mesto bude naďalej ignorovať.

anonym_70301e
Včera o 20:19

A? Čo teraz? Napíš na mestský úrad...

anonym_4459f0
Včera o 20:53

Tá pripečená blondína čo je furt nezvestná?
Nedávno porodila.
S bruchom v člapkanici išla dva mesiace dozadu v Za po masaryčke v jednej topánke 🤦‍♀️a hádala sa so svojím druhým JA