icon

Nakupovanie a služby v Českej republike

1. mar 2025

Dobrý večer prajem. Kto býva v blízkosti hraníc,je naozaj také výhodné chodiť do českej republiky na nákupy,do reštaurácie,do wellness a podobne?

henii
1. mar 2025

Potraviny sa oplatia. Na pracie prášky a drogériu chodím zas do Rakúska, to sa oplatí tam 😄

kitycat
1. mar 2025

No neviem ci su tu o tolko lacnejsie tie potraviny

zmrzlinka8
1. mar 2025

podľa mňa nie

diewcatqoo
2. mar 2025

Podla mna su lacnejsie (aj ked nebola som na SK od noveho roka, takze netusim ako to tam je po tom, co zaviedli vsetky mozne poplatky), ale nie o vela a nie vsetky. Ked si zratas to, kolko das za pohonne hmoty, tak sa ti to vobec neoplati, lebo za az o tolko lacnejsie nie su. Jedine, ze byvas hned za hranicami a mas cesky obchod pod nosom.
A este som si vsimla, ze kopec ludi prepocitava ceske koruny na slovensky kurz, ked Sk prechadzalo z koruny na euro. Napr. nieco stoji 300 kc a oni si to prerataju, ze super, 10 Eur. Ale bacha na to, nie je to 10, ale 12 Eur.

henii
2. mar 2025

@diewcatqoo tak keď máš obchod na sk a v cr rovnako ďaleko tak je to jedno. stale sa mi oplatí chodiť do cr, lebo za nákup tam oproti našim obchodom ušetrím vždy okolo 300kc. Nie je to veľa, ale keď sa to takto nazbiera, je s toho pekný peniaz na konci mesiaca. Ale môj muž robí v CZ a na výplatu dostáva koruny, nie €

diewcatqoo
2. mar 2025

@henii ano, ked to mas takto, tak sa to oplati. Ale keby si mala ist do CR napr. z BA, tak sa to neoplati.

la_dolce_vita
3. mar 2025

Mam v CR komplet rodinu, cize chodime pravidelne a za mna sa to neoplati alebo len minimalne. Nakup si urobim, ale skor to beriem ako zmenu a kupim ine vyrobky ako napr.klobasky apod. Bola som sklamana aj z nedavneho nakupu v polskej Biedronke, cenovky nesedeli, vsetko preratat kurzom/to iste v Cechach a nakoniec bez zak.karty zistim, ze sa to neoplati, tak to kaslem na to.