Pařížska ulice v Prahe
Ahojte kočky, máte skúsenosti s nákupmi/nákupom v nejakom butike v Pařížskej? Nemyslím úplne že by ste tam chodili každý mesiac na nákupy ( aj keď pokojne napíšte aj tie z vás, ktoré máte skúsenosť ), ale skôr myslím tie z vás, ktoré si z času na čas doprajú nejaký kúsok.
Mám vyhliadnuté 3 veci v 3 rôznych butikoch, plus by som chcela pozrieť prádlo Agent Provocateur, ale kedže som tam nikdy nenakupovala, zaujímali by ma Vaše skúsenosti. Sú predavači skôr milí či arogantní s potrebou hodnotiť zákazníka? Je tam nejaký dresscode, čo si obliecť alebo stačí bežný outfit ako napr. do práce do outfitu?
Ďakujem. 🙂
Pekný deň.
Áno mam skúsenost v LV a Dior . Dresscode netreba 😅 často v týchto lux obchodoch mám skúsenost čo som videla že úplne obyc ľudia ktorých by si si na ulici ani nevšimla minú v takýchto obchodoch najviac . Predavači takéto niečo neriešia . Ľudia sa tam často chodia aj len tak obzerať takze oni sú už na kadečo zvyknutý . A načo sú ti vôbec nejaké skúsenosti druhých ? Však ak niečo chcem idem si to kúpiť a neriešim čo budem mat oblečené alebo ako sa na mna budú pozerať Alebo či sú milý a tak
Toto je celkom smiesna otazka 😂 Podla
mna je jedno ci ides na nakup do HMka alebo Dioru, dneska je to pre vela ludi uz uplna banalita a neberu to ako nejaky vynimocny den ist na Parizsku. Ked uvidis aki ludia tam beznu su tak pochopis 😂 Nikto fakt nema dresscode a ziadny predavac sa k tebe nesprava nijako arogantne- proste oni chcu predat a im je jedno ako vyzeras. Budu sa ti snazit poradit(rozumej predat) thats all.
Zalezi kde ides. V Diore to je arogancia ultra. Cartier chlap super, zenska je drza, Tiffany je tam skvela slovenka - starsia presedivela ktora si nefarbi vlasy. Mam skusenosti take aj take. Ale chapem, ze ked kupovat nieco vynimocne a tesis sa na to, tak neprijemny personal ti dokaze pokazil naladu aj zazitok.
@kittykat22 Ďakujem pekne za skúsenosti. 🙂 Ja sa na to samozrejme teším, chcem si urobiť radosť k narodkám od seba pre seba 🙂 A zoberiem kamarátku, ktorá býva v Prahe - taký ženský čas. 🙂 Inak ku Cartier som čítala nedávno, že jednu známu českú moderatórku nechceli pustiť do butiku, lebo mala len džínsy a tričko. Ja nepotrebujem aby tam okolo mňa neviem čo robili, stačí mi len slušný prístup.
@sima338 Len sa obrniť a neriešiť predavačky/predavačov. Myslím že každá značka chce aby predajca reprezentoval značku a bol milý. Ale v takýchto obchodoch sú 99 percent zákazníkov turisti čo si to prídu obzrieť a predavačky vytáča že im rozhadzujú, chytajú tovar, špinia podlahu a tak a zbytočne ich oberajú o čas a preto asi niekedy nevedia byť profesionálne a príjemné.
@sima338 to co pisala, ze ju nepustili do Cartiera bola upravena pravda. Nepustili ju preto, lebo maju malo ludi a funguje to tam tak, ze vzdy je jedna asistetnka predaja na jedneho zakaznika. Asistenti su tam 2.ja. Takze maximalne 3 ludia. Lietat okolo vitrin kde su sperky za miliony - to moc nenastane. Spravila z toho frasku aby bola zaujimava. Este ako pisala, ze ked nechcu 80 000czk, tak to si mozu. Chodia tam ludia nakupovat sperky za 800 000 a tiez cakaju. Je to blbka. Ja som bola teraz v Tiffany a mala som velmi neprijemnu skusenost. Slecna sa spravala ako blazon. Rozpravala hluposti, mala sproste poznamky a celkovo som si pripadala ako v cirkuse. Na nakup som sa velmi tesila pretoze som dlho vyberala a samozrejme tam nechodim kazdy den. Bola som po nakupe velmi velmi sklamana. Este pri dverach za mnou letela asistentka s mobilom, ze nech si ulozim jej cislo a mavala mi pred ocami whatsapp aplikaciou a jej QR kodom 🙄🙄🙄 som sa na nu pozerala, ci sa nezblaznila.
@kittykat22 ježiš že s QR kódom...Ja si nejdem kúpiť Birkin od Hermés ani Rolex hodinky...nemám na také veci, ale občas si kúpim niečo dizajnerské, veľa objednávam z Farfetch, MyTheresa, niektoré značky majú eshopy aj s doručením na SVK, ale napr. Dior, LV vôbec...Na Parížskej som bola, raz aj v butiku s kamoškou u LV kupovať peňaženku, ale to je 10 rokov dozadu, inak som nevedela, ako to tam funguje 🙂 Ďakujem pekne za zdieľanie skúsenosti.
@kittykat22 niektorí tí asistenti sú až premotivovaní.😂
Ja som síce v Prahe nebola, mám skúsenosti iba z Harrods a z Florencie. Vo Florencii, po celodennej túre po turistických miestach, taká nie práve fresh a rovno sme išli do Gucci a LV, ale v pohode. Ale napríklad v Dior, čo bol pri tom námestíčku, tak tam nepúšťali všetkých naraz do obchodu, čakala si vo fronte. A to bolo pred koronou ešte. Aj keď som sa bála, že budú po mne pozerať ako po pretty woman. 😂
@sima338 hlavne si nerob zbytočne starosti. Sú to obchody ako každé druhé.
@sima338 ja mam skusenost velmi dobru, asistentky predaja poradili, vysvetlili, boli velmi mile. Nemam rada, ked okolo mna ludia ,,skacu,, , mam radsej nakupovanie sama so sebou, ked mi nic nikto nevnucuje a presne tak to aj bolo. Vysvetlili, poradili a nechali ma nech si v klude rozmyslim. Za mna super, dokonca som bola tak spokojna, ze na druhy den som sa tam vratila a kupila aj tu druhu vec (rozhodovala som sa medzi dvomi kabelkami :D) takze ziadne obavy, je to o ludoch, verim, ze natrafis na rovnako mily personal 🙂
Dior na Pražskej má otras servis, teda minimálne ja mam takú skúsenosť a to sme tam neboli raz. Iné obchody ako na koho natrafíš, niekto je milý niekto menej 🙂 ale určite nech Ti to nepokazí radosť s nakupovania...

Ak máš peniaze na nákupy na Parížskej ulici, tak ťa vôbec nemusí zaujímať, či ťa predavačky budú hodnotiť. Dresscode nie je žiadny, predpokladá sa, že neprídeš holá či v rozťahaných špinavých teplákoch. Rifle sú úplne v pohode, ak je to tvoj bežný outfit.