Petrin - Praha
Prosím na ako dlho je terno výlet? Mám rátat 1/2 dňa či celý?
Ďakujem, idem s väčšími deťmi, či si ešte dačo na ten deň naplánovať...
Za deň stihnete staré mesto, hrad aj petřín 😆 keď si kúpite lístky na metro, tak bude platiť lístok aj na lanovku hore a dole sa môžete prejsť pešo smerom ku hradu napríklad
Odporucam odviezt sa elektrickou na Hradcany, prezriet hrad, potom peso na Petrin okolo Strahovskeho klastora, potom zidete dole bud lanovkou alebo peso, okolo Vltavy cez Kampu na Malu stranu. Ked nechcete ist direkt cez Karlov most, ktory je vecne zapchaty, tak prejdete cez Vltavu po moste co je pod nim a popri Vltave na Kralovsku cestu a na Staromak. Po ceste sa niekde zastavite najest, napit, posediet. S velkymi detmi to za jeden den date
Naplánujte ešte. Nie je to na celý deň.
@viestta ďakujem za tip. Pešo nie (zdravotné dôvody). Do hradu sa dá ísť? Čo znamená kampa? Nikdy som v prahe nebola takže tento tvoj opis mi.nic nehovorí 🙈
Ešte som zachytila, žeby deti.do 15 rokov mali mať mestskú zdarma. Platí to aj na lanovku na petrin?
tak ked sa nechcete peso presuvat treba vyuzit MHD, vyhladat si dopredu spojenia. Do hradu sa dostanete, bud si pozriete len to co je bez vstupneho alebo si kupite vstupenky, potom treba na hrad pol dna. Na Petrin sa da dostat tak, ze sa povozite elektrickami a vyveziete lanovkou a to iste spat. Na webe dopravneho podniku sa daju vyhladat spoje uplne bez problemov. Kupte si casovy listok, neviem kolko tam budete, maju 24, 48 a 72 hodinove, vozite sa kolko chcete a kade chcete. Deti do 15 rokov a starsi ako 65 rokov maju dopravu zadarmo. Ked mas casovy listok, mas lanovku na Petrin v cene, pre deti netreba ziadne listky, je to MHD a ta je zadarmo
Vsetko najdes na ich webe, treba tomu venovat cas a nastudovat
@viestta díky

Da sa aj cely den stravit na Petrine, stihnete to obehnut za hodinu