icon

Sirotský dôchodok v Českej republike

petra899
25. nov 2025

Dobrý deň. Som poberateľom sirotského dôchodku zo Slovenska, ale poberám ho aj z ČR. Prešla som z I. stupňa štúdia na VŠ plynule na II. stupeň. Čo sa týka slovenského dôchodku, ten mi prišiel v poriadku a chodí naďalej pravidelne, ale čo sa týka českého, ten mi stále neprišiel, ani žiaden papier ani nič. Potvrdenie o návšteve školy som posielala hneď v septembri. Očakávala som dôchodok už dnes, lebo predošlé roky mi ho doplácali približne v takýto dátum. Na stránku ČSSZ sa neviem prihlásiť, takže neviem zistiť, v akom je to stave. Je tu niekto taký, kto to má podobne alebo by mi vedel poradiť? Neviem sa tam totiž ani dovolať. Ďakujem.

anonym_fb513d
27. nov 2025

@petra899 Informujte sa na infolinke CSSZ:+420257061111.V prípade, že budete chcieť hovoriť s osobou, kto má Váš spis,pripravte si pojednávacie číslo, ktoré je uvedené na každej korešpondencii z daného úradu.Bud Vás prepoja, alebo Vám dajú priame číslo

anonym_fb513d
27. nov 2025

@petra899 ... dovolať sa je celkom náročné,chce to trpezlivosť a dobrý paušál.Stalo sa,ze som aj 30 minút čakala na spojenie