icon

Skúsenosti s preplatením pôrodu v Česku

leila432
25. mar 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či má niekto aktuálnu skúsenosť s pôrodom v Brne. Chcem ísť do Bohuníc FN Brno a tam mi spomínala PA, že sa platí nejaká záloha 50 000 kč, neviem presne kedy a či to je všetko, to sa ešte budem informovať. Zaujíma ma, koľko preplatí slovenská poisťovňa? Stalo sa vám, že preplatili málo? Mám všzp. Ďakujem.

mimaapeto
25. mar 2025

hmm len tak logicky.. prečo by mala SR poistovňa preplácať pôrod v ČR a ešte k tomu plánovaný?? veď u nás je dosť pôrodníc.. keď chceš iné tak to zaplať... neviem či by som sa na poisťovňu spoliehala... asi by som tam rovno zavolala do VŠZP

really8
25. mar 2025

@mimaapeto porody v zahranici su standardne do urcitej vysky preplacane.

leila432
autor
26. mar 2025

@mimaapeto lebo od 2013 je preplácaná aj plánovaná zdravotná starostlivosť v EU 🙂 a keďže bývam pri hraniciach je to pre mňa lepšia voľba. Vo všzp mi povedali len info čo je aj na stránke, nič konkrétne, preto som skúsila či niekto nemá čerstvú skúsenosť.

mateson2004
26. mar 2025

@leila432 neviem ako Brno, v Břeclavi sa platilo všetko, potom sa podala žiadosť na zdravotnú (Dôvera) o preplatenie, preplatili okrem nejakých 30 € všetko. Rok 2017.