icon

Aké je sedenie v zadnej časti autobusu?

25. mar 2026

dobrý deň ideme na zájazd autobusom neviete aké je to sedieť v zadu ?

januska12323
25. mar 2026

V živote si nešla/nešiel autobusom?

anonym_c126c2
25. mar 2026

@anonym_autor to su najvychtanejsie miesta...dakedy sa vravelo ze tam sedia najvacsi machri a pred nimi kamarati machrov...takze si to vaz 🙂

curlyjanka
25. mar 2026

@anonym_autor pokial netrpis kinetozou, je to miesto ako kazde ine.
trepat sa cez cely autobus, nie je z praktickeho hladiska bohvieco

anonym_b882c8
25. mar 2026
@anonym_c126c2

@anonym_autor to su najvychtanejsie miesta...dakedy sa vravelo ze tam sedia najvacsi machri a pred nimi kamarati machrov...takze si to vaz 🙂

@anonym_c126c2 síce najvychytenejsie, ale stačí mať morskú nemoc a domachrovala by som 🤢🤢
Mňa by to odpálilo po prvých 10 kilometroch🥴🥴
Ak býva niekomu zle, tak jedine vpredu 😉

anonym_123937
25. mar 2026

Ak školský zájazd, tak v 5ke býva najväčšia sranda 😅. Ak zájazd pre dôchodcov, tak nič moc.

mk1111111111
25. mar 2026
@anonym_123937

Ak školský zájazd, tak v 5ke býva najväčšia sranda 😅. Ak zájazd pre dôchodcov, tak nič moc.

@anonym_123937 aby si sa nedivila, dochodci vedia byt ina liga 🤣

anonym_39e7b4
25. mar 2026

Přehled od AI
Sedenie v zadnej časti autobusu, najmä pri dlhých trasách, má svoje špecifiká, výhody aj nevýhody. Podľa skúseností cestujúcich a bezpečnostných analýz ide o tieto aspekty:
Pohodlie a priestor: Zadné sedadlá (posledný rad) bývajú často užšie alebo tvarované inak než sedadlá v strednej časti, čo môže byť na dlhých trasách nepohodlné. Zároveň je tam menej priestoru na nohy, ak je za vami motorový kryt.
Hluk a vibrácie: Vzadu je vyššia hlučnosť a intenzívnejšie cítiť vibrácie motora, najmä pri starších typoch autobusov.
Bezpečnosť: Zadná časť sa často považuje za menej bezpečnú pri náraze zozadu, hoci pri diaľkových autobusoch s vysokou konštrukciou je riziko zranenia pri bežnej premávke nízke. Na druhej strane, stredná časť je pri bočnom náraze najviac zraniteľná, zatiaľ čo úplne vpredu je riziko pri čelnom náraze.
Dostupnosť: Zadné sedadlá sú zvyčajne najďalej od dverí a toalety, čo môže byť nevýhoda pri častom vystupovaní.

Odporúčanie: Ak máte možnosť voľby, pre lepšie pohodlie pri dlhých cestách sa odporúča vybrať si sedadlá v prednej alebo strednej časti, najmä ak trpíte kinetózou (nevoľnosťou z jazdy), ktorú zadné sedadlá môžu zhoršovať.

janikk54
25. mar 2026

@anonym_c126c2 cista pravda, ved tie miesta su uplne ze VIP 😀 tak sme ich aj ako decka volali, proste uplne najlepsie 😉

madeincssr
25. mar 2026

@anonym_autor hojdave a je tam vyssi hluk od motora a prevodovky (su umiestnene vzadu). Byva tam prilis horuco a velmi nedovidis dopredu cez celne sklo.

anonym_66c875
Odpoveď bola odstránená
bluka2
25. mar 2026

Z hladiska bbezpecnosti naj sediet v strede

anonym_123937
25. mar 2026
@mk1111111111

@anonym_123937 aby si sa nedivila, dochodci vedia byt ina liga 🤣

@mk1111111111 podľa toho, či si sadneš k ľuďom, ktorí ani vekom nestratili mladého ducha alebo k starým zaprdeným uhundraným dedkom 😅

mandzula
25. mar 2026

No, ako studentka som travila cestu do Spanielska na 5ke v strede v ulicke. Bol to des, nebolo si kam vylozit nohy, valali sa na mna spiaci z oboch stran, dalsi mi spal v ulicke pod nohami.

zltalienka
25. mar 2026

Ja som rada sedavala vpredu v tom rade co bol za sedadlom "nad kolesom". Tam bolo najviac miesta na nohy. Ale bolo to davno a neviem, ci dnes este take typy autobusov premavaju.

katica06
25. mar 2026
@bluka2

Z hladiska bbezpecnosti naj sediet v strede

@bluka2 až kým nedôjde k nárazu z boku

bluka2
25. mar 2026
@katica06

@bluka2 až kým nedôjde k nárazu z boku

@katica06 Zrejme o tom budu nejake statistiky, kolko percent je narazov z ktorej strany...

anonym_7ac9ee
25. mar 2026

sedieť vzadu jedine ak máš dobrý žalúdok.

anonym_39e7b4
25. mar 2026

vzadu najmenej miesta v autobuse. Na ostatnych sa da nahnut do ulicky, dokonca niekedy su busy, ze sa daju sedacky vysunut do ulicky, ale vzadu su proste 5 ludia a koniec. Plus sa tam vacsinou neda vobec, alebo prilis sklopit sedacka. Plus to vzadu hojda, plus teplo od motora.

anonym_f3539a
25. mar 2026

@anonym_autor Veď si sadni dozadu a uvidíš 😂. Neviem, či je to pre teba nejaká veda alebo čo.

anonym_b227dd
25. mar 2026

@anonym_autor My sme sedeli, lebo sme boli 4. Za mna super.

euka210
25. mar 2026
@anonym_c126c2

@anonym_c126c2 az na to, ze tam najviac hadze...pre pubertiakov ok, ja by som tam uz nesedela 😁