Ako prekonať strach z cestovania?
Už som dospelá niekoľko rokov, ale najďalej som bola sama jedine v meste, čo je 9km od našej dediny. Už nejaký čas sa poznám s mužom, ktorý má tiež takýto strach z cestovania. Práve to je to, že sme aj ďaleko od seba. Vlakom som ešte nikdy necestovala, taxíkom raz... Bojím sa toho, že by som sa stratila. Ako to prekonať? Chcela som ísť aj na Erasmus v minulosti, ale keď som prišla na to, že k tomu treba ísť lietadlom do neznáma, tak nič z toho nebolo. :/
Ak sa sama bojis, najdi si niekoho z dediny, kto s tebou pojde a vsetko ti vysvetli, najskor vlak, autobus, neskor aj lietadlo.
Este pochopim ak sa niekto boji ze by sa stratil niekde v cudzine, dalekej exotike, ale na Slovensku sa bat cestovat, to som este nepocula. Treba si zistit spoje, trasu, pozriet mapu, super tip je na google maps si pozriet streetview predtym ako ides na nejake nezname miesto, mozes pouzit navigaciu a keby uz vsetko toto zlyhalo, mozes sa hocikedy opytat. V dnesnej dobe plnej vymozenosti sa hadam uz ani neda stratit pri beznych cestach u nas 🤷♀️ Toho sa naozaj nemusis bat.
@simonbrk Úzkosti z cestovania musíš prekonať čím skôr. Zapamätaj si, kým sa porozumieš a máš mobil tak sa určite nestratís ani náhodou. Čím skôr začneš tým skôr sa naučíš a prestaneš sa báť. Ak nemôžeš s rodičmi tak s kamoškami.
@simonbrk akože v dnešnom svete, keď máš mapy v mobile, mozes kedykoľvek komukoľvek zavolať, čokoľvek si vyhľadať, všetky cestovné poriadky, AI ti odpovie na čo len chceš .. sa niekto boji, že sa stratí? Však sa trochu prekonaj… vezmi kamosku a choďte niekam len tak na výlet. Keď nebudeš sama, pôjde to ľahšie.
jednoznacne toto nie je o cestovani..,zrejme by sa nedokazala ani opytat, tych strachov bude viac
V dedine máte od škôlky po vysokú školu všetko?Kde si študovala?Toto nie je o cestovaní, rodičia čo? Tí asi položili základy tomuto stavu, tam je tých problémov viac, to chce odborníka. Pretože toto nie je zdravé.

To ste s rodičmi nikde necestovali? My sme tiež necestovali do zahr. za socíku, ale po SK krížom krážom.