Ako zvládnuť cestovanie s obéznym spolucestujúcim v lietadle?
Co robit, ak na mieste vedla vas v plne obsadenom lietadle sedi obezny cestujuci a vy sa nemozete ani pohnut?
ser nato ,on je obezny aj chory, nie ty
@anonym_autor Povedz si, ze je to len zlomok z tvojho zivota a ze to vydrzis, ine ti neostava🤷♀️
Zabor hlavu do jeho tukových vankúšov a sladko spinkaj. Aj keď ti ukvapne slina, on si to nevšimne.
Objednať si drink a sladko prespať let
Ved su pri sedadle opierky na ruky. Spusti ich dolu a nech sa tam topi vo vlastnom tuku. Alebo ho upozorni, ze ti prekypuje na sedadlo,nech si posunie ritisko.😁
Mne sa to obcas stane v MHD. Slusne poprosim,nech sa posunie a nelepi sa na mna.
a čo robiť, ak za mnou sedí matka s dieťaťom, ktoré celú cestu plače a kope do sedadla? jednoducho s tým musíš rátať, pokiaľ teda nemáš zaplatenú prvú triedu a neletíš v pohodlí..
Ved su pri sedadle opierky na ruky. Spusti ich dolu a nech sa tam topi vo vlastnom tuku. Alebo ho upozorni, ze ti prekypuje na sedadlo,nech si posunie ritisko.😁
Mne sa to obcas stane v MHD. Slusne poprosim,nech sa posunie a nelepi sa na mna.
@anonym_2f1039 o tie opierky na ruky sa este opiera chrbtom, nedaju sa dat dole
Mne sa to naposledy stalo, bol to kratky let cca 2 hodiny. Ja tiez nemam 40 kg aj z botami, takze som k obeznym tolerantna. Ale odtial potial. Proste som dala dole tie opierky na ruky a dovidenia, lebo ja som sedela na pol zadku na krajnej sedacke a madam sa "roztekala" na moje sedadlo a este aj toho pana, co sedel pri okne.
a čo robiť, ak za mnou sedí matka s dieťaťom, ktoré celú cestu plače a kope do sedadla? jednoducho s tým musíš rátať, pokiaľ teda nemáš zaplatenú prvú triedu a neletíš v pohodlí..
@anonym_516b31 v tomto pripade slusne upozornim rodicov, ze mam zdravotne problemy s chrbticou a kopanie do sedacky mi sposobuje bolest. Len raz som sa stretla u slovenskej rodiny s tym, ze mi vypapulovali, ze to je dieta a co maju robit.
@anonym_516b31 ked letis cez cestovku charterovym letom, neda sa zaplatit prva trieda
@anonym_autor poziadala by som letusku aby mi nasla ine miesto ak je moznost a dotycnemu by som bez hanby povedala, nech si nabuduce zaplati dve miesta. Odtial-potial s tymi body positivity kecami a toleranciou a empatiou - aj ostatni maju svoje prava, nie len morbidne obezni. Neviem preco by ostatni mali byt nekonecne tolerantni a empaticki a opacne smerom k nim to uz neplati ? Sedadla v lietadle jednoducho nie su dimenzovane na extremne obeznych ludi. V USA (co je mimochodom raj pre takychto ludi) maju v zabavnych parkoch skusobne sedadla pre obeznych - ak sa tam nezmesti, tak na atrakciu nejde. Rovnake by mali zaviest na letisku 🤷♀️
@anonym_516b31 ked letis cez cestovku charterovym letom, neda sa zaplatit prva trieda
@anonym_autor u vacsiny CK si vies doplatit taku vyssiu triedu, nie je to 1.trieda, ale je to taka premiova economy. Je tam dost vysoky doplatok na osobu, takze je mensia sanca, ze tam bude sediet napriklad rodina s malymi detmi. Ale tak tucny clovek, to je ine.
@anonym_autor poziadala by som letusku aby mi nasla ine miesto ak je moznost a dotycnemu by som bez hanby povedala, nech si nabuduce zaplati dve miesta. Odtial-potial s tymi body positivity kecami a toleranciou a empatiou - aj ostatni maju svoje prava, nie len morbidne obezni. Neviem preco by ostatni mali byt nekonecne tolerantni a empaticki a opacne smerom k nim to uz neplati ? Sedadla v lietadle jednoducho nie su dimenzovane na extremne obeznych ludi. V USA (co je mimochodom raj pre takychto ludi) maju v zabavnych parkoch skusobne sedadla pre obeznych - ak sa tam nezmesti, tak na atrakciu nejde. Rovnake by mali zaviest na letisku 🤷♀️
@sissy27 presne, v Europe je velmi vela obeznych a v tych mensich lietadlach je to dost problem, lebo aj sedacky su male, miesta je menej. A ked je napriklad niekto fakt velmi vyrazne tucny, tak som za to, aby si zaplatil dve sedadla.
Ako vieš že presne taký človek bude sedieť vedľa teba aj čo bude pri tom robiť? Je to tvoj manžel však
Uz aby zaviedli priplatok za celkovu vahu (clovek + batozina)... 🙂
@anonym_516b31 v tomto pripade slusne upozornim rodicov, ze mam zdravotne problemy s chrbticou a kopanie do sedacky mi sposobuje bolest. Len raz som sa stretla u slovenskej rodiny s tym, ze mi vypapulovali, ze to je dieta a co maju robit.
@muchotrafka298 jasné, že upozorníš rodičov, ja som dala iba príklad, nestalo sa mi ešte také, ale viem, že veľa ľuďom áno a ak sa jedná o malé dieťa, tak vieš tam často ani dohovor nepomôže (myslím rodič tomu dieťaťu), keďže to máš aj tlak na uši, zmenu prostredia, atď..preto hovorím, že pokiaľ vyslovene neletí prvou triedou alebo nejakou nadštandardnou, tak si nepomôže..
@anonym_516b31 tak toto ma rozčúlilo ešte len som si to prečítala… niektorí rodičia sú neskutoční… čo je výchova, o tom nemajú paru.
@anonym_autor toto by som hneď poriesila, razne by som sa dožadovala, aby ich dal dole, ak by nechcel, privolala by som personál. Tie opierky dávam dole všade automaticky, vo vlaku, v lietadle. Vymedzujú môj priestor, keď je niekto tlstý, nech tam sedí zarezany v tom alebo nech si zaplatí 2 miesta.
@anonym_516b31 tak toto ma rozčúlilo ešte len som si to prečítala… niektorí rodičia sú neskutoční… čo je výchova, o tom nemajú paru.
@anonym_9a875f áno, v dnešnej dobe tie deti doslova rodičom skáču po hlavách ako s nimi točia (teda česť výnimkám) ale v lietadle to môže byť aj o tej zmene prostredia, tlaku, atď takže to môže ešte zhoršiť no, každý to zvláda inak..naposledy som toto zažila v kine (a to už bolo väčšie dievča), furt mi kopalo do sedačky, až som slušne upozornila mamu a dievča hneď ja nekopem 😀 potom to skúsila ešte raz a už som povedala na to svojej jej matke..a bol pokoj 😂
nech si kúpi dve miesta ak sa nezmestí na jedno, tiež by som žiadala letušku o nové miesto, inak ku nám do firmy chodí jeden obézny zákazník, ale ako ten smrdí to je neskutočné, všímam si to odvtedy u viacerých obéznych taký čudný puch, aj keď sa umývajú ich pot strašne páchne, toto by som nedala sedieť vedľa takéhoto človeka
@anonym_9a875f presne... je rozdiel, ked place male dieta a je rozdiel, ked nevychovany spratek kope do chrbta.
@anonym_516b31 normalne treba upozornit. Ja som naposledy uz skoro kricala. Dvaja rozmaznani spratkovia vykrikovali,jacali, kopali nam do sedadiel. Mamicka s respektujucou vychovou sa len priblblo usmievala.
@anonym_autor spýtaj sa letušky, ci sa s tým da niečo robiť...
@sissy27 presne, v Europe je velmi vela obeznych a v tych mensich lietadlach je to dost problem, lebo aj sedacky su male, miesta je menej. A ked je napriklad niekto fakt velmi vyrazne tucny, tak som za to, aby si zaplatil dve sedadla.
@muchotrafka298 niektoré letecké spoločnosti uz zaviedli povinnosť kupovať si dve letenky pre všetkých obéznych ľudí.
No pokiaľ by zasahpval do môjho priestoru ktorý som si zaplatila . Tak hold smola riešim to s niekym kto tam je popripade opierku . Ked vie niekto ze váži 140 kg napr tak si to ma zaplatiť
@muchotrafka298 niektoré letecké spoločnosti uz zaviedli povinnosť kupovať si dve letenky pre všetkých obéznych ľudí.
@anonym_autor opýtať sa, pardon, môžem si dať tú opierku na ruku dolu? Ďakujem
Zacni hybernovat a rozmyslaj, co dobre si das na jedlo po prilete.
@anonym_6e6e3c 😊😀😊👍👍👍
@anonym_autor a ako vedia, ze ten clovek je obezny tie aerolinky? Mala som znamu, co mala 130 kg a ona sa vobec tucna nevidela. Ona si pripadala krasna a atraktivna. Pokial Ta nebudu niekde vazit, tak velmi malo ludi ma taku sebareflexiu, ze by si dve sedadla kupovali. A nebavime sa o tych krpatych sedadlach v Ryanair alebo Wizzair lietadlach.
@anonym_autor opýtať sa, pardon, môžem si dať tú opierku na ruku dolu? Ďakujem
@anonym_bd7214
Nemozes lebo je roztecena do polky tvojho sedadla

Zacni hybernovat a rozmyslaj, co dobre si das na jedlo po prilete.