icon

Ako zvládnuť strach z letov počas turbulencií?

Dnes o 12:18

Tiez sa pocas turbulencii lucite so zivotom ? V burke v noci nas hadzalo ako blaznov. Vrieskala som ako pavian. Neprajem nikomu

Strana
z2
anonym_1089b0
Dnes o 12:26

S tebou musí byť radosť cestovať.

anonym_b0104c
Dnes o 12:27

Zažili sme niekoľko silných turbulencií a nie, nevrieskala som.

biba_18
Dnes o 12:28

pokakala by som sa od strachu. ale či by som kričala? to nie 😒 ja v taký čas nadávam...

autor
Dnes o 12:29
@biba_18

pokakala by som sa od strachu. ale či by som kričala? to nie 😒 ja v taký čas nadávam...

@biba_18 ver tomu aj ja v hlave … neskutocne nieco tma burka sialena vidis len blesky a hadze s tebou prudko dole normalne mas pocit ze to drbne alebo padas proste

kratucka
Dnes o 12:43

Je to neprijemne, to verim ale v takychto pripadoch treba zachovat chladnu hlavu a nie hned kricat a panikarit. Treba mysliet pozitivne a nie aby si vyplasila dalsich spolucestujucich. Ak sa tak strasne bojis, tak jednoducho nelietaj

annnna18
Dnes o 12:43
@anonym_autor

@biba_18 ver tomu aj ja v hlave … neskutocne nieco tma burka sialena vidis len blesky a hadze s tebou prudko dole normalne mas pocit ze to drbne alebo padas proste

@anonym_autor my sme toto zazili s muzom presne tak ako opisujes...uz sme len cakali kedy drbneme 🫤 ludia v lietadle plakali. Otrasny zazitok

autor
Dnes o 12:49
@annnna18

@anonym_autor my sme toto zazili s muzom presne tak ako opisujes...uz sme len cakali kedy drbneme 🫤 ludia v lietadle plakali. Otrasny zazitok

@annnna18 🙏🏻🙏🏻😭

autor
Dnes o 12:50
@kratucka

Je to neprijemne, to verim ale v takychto pripadoch treba zachovat chladnu hlavu a nie hned kricat a panikarit. Treba mysliet pozitivne a nie aby si vyplasila dalsich spolucestujucich. Ak sa tak strasne bojis, tak jednoducho nelietaj

@kratucka nelietam bežne nakoľko mám este malejo synceka je to o to horšie keď ho nechávam doma na zemi ale žiaľ pracovne musim niekedy s manzelom . 3x do roka takto ist. Nemam rada lietanie ani trochu

anonym_8eb40b
Dnes o 12:55
@anonym_1089b0

S tebou musí byť radosť cestovať.

@anonym_1089b0 dufam, ze nie je pilot 🙂 🙂

anonym_49fdc7
Dnes o 13:05

@anonym_autor predstavujem si, ako sa museli cítiť rodičia deti, pripadne tie deti v tom lietadle, keď tam dospela ženská vrieskala ako pavián 🙄… sa nevieš trošku ovládať?

maranco
Dnes o 13:07

Snaž sa to brať z tej lepšej stránky.
Ak sa stane nehoda, nebudeš sa dlho trápiť v bolestiach ako pri autonehode, možno omdlieš už počas pádu a nedostatku kyslíka. Tak nebudeš nič cítiť.
Nestane sa že ostaneš imobilná ochrnutá, ležiaci pacient do konca života.
A v lietadle je menšia pravdepodobnosť smrti, ako pri ceste autom.
Keď už zomieraš radšej rýchlo ako dlho a trýznivo v bolestiach.

autor
Dnes o 13:24
@maranco

Snaž sa to brať z tej lepšej stránky.
Ak sa stane nehoda, nebudeš sa dlho trápiť v bolestiach ako pri autonehode, možno omdlieš už počas pádu a nedostatku kyslíka. Tak nebudeš nič cítiť.
Nestane sa že ostaneš imobilná ochrnutá, ležiaci pacient do konca života.
A v lietadle je menšia pravdepodobnosť smrti, ako pri ceste autom.
Keď už zomieraš radšej rýchlo ako dlho a trýznivo v bolestiach.

@maranco dobre hovoris , no ked uz by som mala tak zomriet tak s celou rodinou.

autor
Dnes o 13:24
@anonym_49fdc7

@anonym_autor predstavujem si, ako sa museli cítiť rodičia deti, pripadne tie deti v tom lietadle, keď tam dospela ženská vrieskala ako pavián 🙄… sa nevieš trošku ovládať?

@anonym_49fdc7 ne neviem, ty superhero co mozno by si sa rovno medzi prvymi zosral/a do gačoch.

anonym_41185b
Dnes o 13:28

A odkial kam ste sli? My letime buduci tyzden, 10 hodin a nie je mi vsetko jedno 🙈

muzula
Dnes o 13:32
@anonym_autor

@maranco dobre hovoris , no ked uz by som mala tak zomriet tak s celou rodinou.

to myslis vazne? Ak by som mal taketo stavy, ze sa mi zda, ze o chvilu zomriem, tak by som si skor hovoril "este stastie, ze som tu sam a nie s rodinou".

autor
Dnes o 13:40
@anonym_41185b

A odkial kam ste sli? My letime buduci tyzden, 10 hodin a nie je mi vsetko jedno 🙈

@anonym_41185b Veď to že to nebol ani dlhý let ale zato hororový. Košice - Praha 1h cesty . Prave ten tvoj to pravdepodobne nezazije❤️zakon schvalnosti

anonym_41185b
Dnes o 13:46
@anonym_autor

@anonym_41185b Veď to že to nebol ani dlhý let ale zato hororový. Košice - Praha 1h cesty . Prave ten tvoj to pravdepodobne nezazije❤️zakon schvalnosti

@anonym_autor no teda, to fakt taketo turbulencie? 😳. Ja sa fakt bojim a moj syn tiez, to by uz naspat nenastupil 😂 a asi ani ja

autor
Dnes o 13:47
@anonym_41185b

@anonym_autor no teda, to fakt taketo turbulencie? 😳. Ja sa fakt bojim a moj syn tiez, to by uz naspat nenastupil 😂 a asi ani ja

@anonym_41185b Ano. Ja som normalne mala tep taky ze na odpadnutie, normalne sa ti v hlave premiera konec …. Normalne ako horska draha pocity…….. no drzim palce vsetkym aj takym idiotom co tu pisali aby to fakt nikto nezazil

anonym_4591e2
Dnes o 13:54

ja si turbulencie uzivam, predstavujem si ze som na nejakej horskej drahe :D neprijemne bolo jedine ked zacali turbulencie ked som bola prave na toalete

mooonika1975
Dnes o 14:02
@anonym_autor

@anonym_autor teraz blesky? Na ceste do Prahy?

anonym_49fdc7
Dnes o 14:42
@anonym_autor

@anonym_49fdc7 ne neviem, ty superhero co mozno by si sa rovno medzi prvymi zosral/a do gačoch.

@anonym_autor 😂 no to určite, na teba určite nemám… ešte sa na internete chváliť, že sa správas ako hysterka… ty zrejme nebudeš najostrejšia ceruzka z peracnika 😂

alex49
Dnes o 15:53

Tvoje vrieskanoe komu pomohlo? Manžel a spolicestujuci sa ukludnili, letušky z úsmevom roznasali nápoje, piloti spievali??
Keď sa nevies ukludniit, tak nelietaj

tenerifka
Dnes o 15:55

Ja som taku hystericku zensku zazila na lete Frankfurt Hahn - Brstislava, asi pred 15 rokmi.... Bola to Slovenka, a pistala pri vzlete..... Hanbila som sa aj za ñu.
Ja sa bojim pri turbulenciach, ale mam nalietanych cez 1000 hodin, tak si vzdy hovorim, ze to znova a znova prezijem.Raz nas takto riadne vytriaslo pri ceste z Dominikanskej do Madridu, a s dcerou sme sa len silno drzali za ruky, bez slov.....

jenn7
Dnes o 16:01
@tenerifka

Ja som taku hystericku zensku zazila na lete Frankfurt Hahn - Brstislava, asi pred 15 rokmi.... Bola to Slovenka, a pistala pri vzlete..... Hanbila som sa aj za ñu.
Ja sa bojim pri turbulenciach, ale mam nalietanych cez 1000 hodin, tak si vzdy hovorim, ze to znova a znova prezijem.Raz nas takto riadne vytriaslo pri ceste z Dominikanskej do Madridu, a s dcerou sme sa len silno drzali za ruky, bez slov.....

@tenerifka ja som vdakabohu nikdy takyto let nezazila, ale vzdy si predstavujem, ze keby ku tomu doslo, tak sa asi tiez len ticho drzime za ruky, lebo moj vreskot by na celej situacii aj tak nic nezmenil. Ja ale vseobecne nie som panikar.

liusa82
Dnes o 16:12

ja sa jej nečudujem.Tiež som to síce ešte nezažila ale keby ano,som síce panikárka ale tu by som sa snažila držať ale viem takých ludi pochopiť vcítiť sa do nich.Každý máme inú psychiku a prežívanie..nikoho v ničom neodsudzujem lebo človek sám nevie ako by sa v akej situácii skratovo zachoval.Netreba sa z nikoho vysmievať

tenerifka
Dnes o 16:12

Zajtra ma caka mimo prestupov takmer 17 hodin na 3 letoch....... A ano, radsej by som sa do Bangkoku teletransportovala, ale este sa nic take neda, tak len vydrzat, no viac ako turbulencie ma trapi, ze budem unavena, ubolena a nevyspata.... Ale aj tak to stoji za to😁🌴👍

anonym_2de8f8
Dnes o 16:45
@anonym_autor

@anonym_autor
Ked sa lieta do azie je to velmi caste tak si nezabudni dat plienky

anonym_af37e3
Dnes o 16:46

Zažila som raz, keď som šla s dcérou. Ja som jej hovorila rozprávku, aby sa nebála, bola statočná, ale presne, jedna baba tam vrieskala, že umrieme a revala ako blázon. Jasne, že sa rozplakala aj dcéra. Potom asi tri roky mala strach ísť do lietadla. Našťastie, teraz už chápe, že aj takí ľudia sú.
Ja chápem, že v strese sa človek nie vždy kontroluje, ale preboha. Nebudeme takí bezohľadní.

pralinka25
Dnes o 16:54

tak lietam vyse 20 rokov. zazili sme riadne turbulencie viac krat. dva roky dozadu sme hodinu a pol sedeli v zavretom lietade zatial co sa vonku hadali technici ci nas pustia hore alebo nie lebo nieco na leitadle nefungovalo. pilot nastartoval a cele lietadlo zhaslo. pustilinas. nad celou komplet europu v tom case boli obrovske burky. 3 hodiny sme leteli v turbulenciach. nikto nezapistal ani raz a to tam boli aj deti. ja neviem. davaj si lieky alebo teda nelietaj. chapem ze sa bojis ale treba aj ohladuplnost trochu. a nie urcite by som nechcela zomriet s celou rodinou.

tiezjedna
Dnes o 18:44
@anonym_autor

@anonym_41185b Ano. Ja som normalne mala tep taky ze na odpadnutie, normalne sa ti v hlave premiera konec …. Normalne ako horska draha pocity…….. no drzim palce vsetkym aj takym idiotom co tu pisali aby to fakt nikto nezazil

@anonym_autor strach je mocná čarodejka, turbulencie nie sú pre nikoho príjemné, ani pre letušky, ktoré ich zažijú za mesiac toľko, čo iný za tri životy. Ja mám za sebou viac než 100 letov (celkovo vlastne x2, keď budeme rátať v priemere jednu cestu nazad, veľakrát ich bolo viac), hore už som zažila všeličo - 50m prepad, turbulencie, tropickú búrku, vysadený motor, aj nevydarené pristátie (to bolo teda dole), ale nikdy som neziapala 🙏 Strach bol pri nevydarenom pristátí, kedy sa v jednom okamžiku kumulujú dve kritické fázy letu v pár sekundách (pristátie, vzlet). Lietadlám treba trošku rozumieť, keď vieš, že turbulencie ich neohrozia, tak sa ten strach lepšie krotí 👍 Inak asi len bar alebo salónik pred odletom a trochu sa sundať, prípadne lexaurin alebo iné dobroty, ktoré ťa hodia do limbu...

Strana
z2