icon

Kde všade ste už cestovali po svete?

Dnes o 10:01

kde vsade ste uz boli po svete vy? ja zatial v tychto krajinach, dufam ze su tam vsetky spomenute, v niektorych niekolko krat. Pri mojich 47 rokoch myslim ze tak akurat. Cesko, rakusko, polsko, madarsko, ukrajina, cina, vietnam, chile, brazilia, spojene staty, spojene arabske emiraty, anglicko, kuvajt, oman, vychodny kazachstan, litva, estonsko, lotyssko, rusko, nemecko, francuzsko, spanielsko, taliansko, chorvatsko, slovinsko, svajciarsko, egypt, maroko, tunisko, tanzania zaznzibar, norsko, svedsko ,juzna afrika, island, , portugalsko, grecko, bulharsko, rumunsko, bulharsko, byvala juhoslavia ako deti, srbsko, cierna hora, kenya, albansko, turecko, india, pakistan, sri lanka, nepal, banglades, indonezia, argentina, peru, bolivia, paraguaj, uruguaj, venezuela,ekvador, kolumbia, kuba, thajsko, malajzia, filipiny, japonsko, juzna korea, juzne mongolsko. Kde sa vam najviac pacilo?

Strana
z2
anonym_771530
Dnes o 10:14

Ty si snáď bola všade. To je super . Ja som bola akurát tak najďalej v rakúsku 😀😀😀😀😀😀😀😀

vulka
Dnes o 10:21

@anonym_autor Úctyhodný zoznam. A čo najzaujímavejšie si tam videla zažila? Kde sa žije disciplinovane, kde je najneuveriteľnejšie stravovanie, kde je najbiednejší život, kde sú deti najrešpektovanejšie, kde je najväčším problémom pitná voda? Podeľ sa so svojimi bohatými skúsenosťami.

7miriam77
Dnes o 10:22

Odišla som za prácou tesne pred dvadsiatimi narodeninami... najskôr Holandsko, Rotterdam a Den Haag, spolu 2 roky. Potom Izrael mesto Eilat,tam spolu 3 roky, potom USA práca na výletnej lodi 10 mes.,Bahamy , Mexiko.Potom Austrália,štúdium a práca 10 mesiacov. Potom Arabské emiráty Aby Dbahi 7 mesiacov,potom UK, Írsko, Španielsko, Grécko,..všade cca rok a viac. Cestovanie Egypt, Jordansko,Turecko, Tunisko viac krát, Švédsko,Bulharsko, Nemecko, Rakúsko, Belgicko, Pakistan, Rakúsko, Taliansko, Švajčiarsko. Cestovanie bol môj život,moja vášeň...zastavila ma až moja dcérka vo veku 38 rokov 😅. Teraz už len 10 -12 dnove dovolenky 😊

anonym_400dd0
Dnes o 10:23

Cesko,Tunisko,Chorvatsko a tento rok bude Turecko,no malo,malo ale aj za to som rada.

autor
Dnes o 10:32
@vulka

@anonym_autor Úctyhodný zoznam. A čo najzaujímavejšie si tam videla zažila? Kde sa žije disciplinovane, kde je najneuveriteľnejšie stravovanie, kde je najbiednejší život, kde sú deti najrešpektovanejšie, kde je najväčším problémom pitná voda? Podeľ sa so svojimi bohatými skúsenosťami.

@vulka clovek by cakal ze najbiednejsie je v afrije, alebo v latinskej amerike, ale pre nasinca je niec neskutocne ako ziju kmene v mongolstu. staci im par zvierat, kozusin, pramen vody a vystacia si, ziadne auta, ziadna technologia, vsetko sice poznaju ako mobili a auta, no vobec im nechybaju.

autor
Dnes o 10:34
@7miriam77

Odišla som za prácou tesne pred dvadsiatimi narodeninami... najskôr Holandsko, Rotterdam a Den Haag, spolu 2 roky. Potom Izrael mesto Eilat,tam spolu 3 roky, potom USA práca na výletnej lodi 10 mes.,Bahamy , Mexiko.Potom Austrália,štúdium a práca 10 mesiacov. Potom Arabské emiráty Aby Dbahi 7 mesiacov,potom UK, Írsko, Španielsko, Grécko,..všade cca rok a viac. Cestovanie Egypt, Jordansko,Turecko, Tunisko viac krát, Švédsko,Bulharsko, Nemecko, Rakúsko, Belgicko, Pakistan, Rakúsko, Taliansko, Švajčiarsko. Cestovanie bol môj život,moja vášeň...zastavila ma až moja dcérka vo veku 38 rokov 😅. Teraz už len 10 -12 dnove dovolenky 😊

@7miriam77 tiez to mas velmi krasny zoznam. Hned musim do mojeho pridat izrael. ten tam je zabudnuty .

biba_18
Dnes o 10:34

na to že nerada cestujem tak som toho pochodila dosť. najďalej som bola v usa a v rusku. mojim snom je ešte japonsko. inak ma cestovanie nijak zvlášť neláka 😒

emjee
Dnes o 10:35

Česko
Egypt
Estónsko
Fínsko
Francúzsko
Grécko
Holandsko
Chorvátsko
Kapverdy
Maďarsko
Nemecko
Poľsko
Rakúsko
Slovinsko
Španielsko
Švédsko
Taliansko
Tunisko
Turecko
Vatikán

autor
Dnes o 10:37
@emjee

Česko
Egypt
Estónsko
Fínsko
Francúzsko
Grécko
Holandsko
Chorvátsko
Kapverdy
Maďarsko
Nemecko
Poľsko
Rakúsko
Slovinsko
Španielsko
Švédsko
Taliansko
Tunisko
Turecko
Vatikán

@emjee krasne, a kde sa tebe najviac pacilo?

emjee
Dnes o 10:37
@anonym_autor

@emjee krasne, a kde sa tebe najviac pacilo?

@anonym_autor Švédsko, Fínsko
teraz sa chystám do Dánska

biba_18
Dnes o 10:40

Česko
Poľsko
Rakúsko
Maďarsko
Lotyšsko
Rusko
Chorvátsko
Bulharsko
Rumunsko
Španielsko
Turecko
Grécko - niekoľko ostrovov
Cyprus
Egypt
USA
Anglicko

7miriam77
Dnes o 10:40
@anonym_autor

@7miriam77 tiez to mas velmi krasny zoznam. Hned musim do mojeho pridat izrael. ten tam je zabudnuty .

@anonym_autor inak Izrael sa radí medzi moje srdcovky ❤️. Prežila som tam pár rokov a precestovala ho krížom krážom. Super spomienky ❤️

zuzanka.zuzu
Dnes o 10:41
@7miriam77

@7miriam77 čo si robila v eilate? a 3 roky? waw

procrastique
Dnes o 10:41

Nemám to porátané ani ma to číslo nezaujíma, nemyslím si ani žeby som z hlavy vymenovala všetky krajiny ale Togo bol skvost, respektíve celkovo misie cez charitu bol skvost.

ivanaks
Dnes o 10:43

Česko, Poľsko, Rakúsko, Nemecko, Maďarsko, Srbsko, Slovinsko, Chorvátsko, Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Rumunsko, Turecko, Albánsko, Nórsko, Švédsko, Taliansko, Francúzsko, Monako, Andora, Španielsko, Portugalsko, Malta a Veľká Británia (Anglicko). Najviac sa mi páčil portugalský Obidos a francúzsky Carcassone. Najúžasnejší ľudia z mnou navštívených krajín sú dolnozemskí Slováci a je jedno, či v Maďarsku, Srbsku, Chorvátsku alebo Rumunsku.

chrobak7
Dnes o 10:45

@anonym_autor A prečo zase anomyn??? Ďalší redaktor, čo chystá článok? Alebo sa hanbíš za svoju otázku?

7miriam77
Dnes o 10:46
@zuzanka.zuzu

@7miriam77 čo si robila v eilate? a 3 roky? waw

@zuzanka.zuzu čašníčku na pláži, volalo sa to Village beach, je to za Delphin reef, ak si tam bola 🙂

anonym_8cf8bd
Dnes o 10:51
@chrobak7

@anonym_autor A prečo zase anomyn??? Ďalší redaktor, čo chystá článok? Alebo sa hanbíš za svoju otázku?

@chrobak7 lebo ty s menom chrobak7 anonymny nie si :DDD

lauriik
Dnes o 10:51

Nebudem to tu vypisovat po jednom ale mam precestovanu takmer celu Europu a nieco malo mimo.
Najviac sa mi pacilo na Mauriciu.
Moja velka srdcovka je Taliansko.
Velke mesta, ktore ma chytili za srdce je New York a Londyn.
Taka oku lahodiaca krajina je urcite Dansko.

A urcite sa vsade da najist krasne miesta.

autor
Dnes o 10:52
@chrobak7

@chrobak7 Nie, je to reakcia na iny prispevok, ktory tu dala nejaka ina baba, ze ci tento rok pojdu ludia do chorvatska. Chcem ukazat kolko uzasnych miest sa da v dnesnej dobe navstivit, a nie chodit do chorvatska kam sa smelo za totality ako jedine miesto. Konecne sa uz treba vykaslat na chorvatsko. Ved to je ako keby ides do obchodu so sladkostami a vzdy si vyberies iba krovky, lebo tie si pamatas z detstva a ani netusis ako chutia ine sladkosti.

autor
Dnes o 10:54
@chrobak7

@chrobak7 a to ani nevravim ze latinska amerika (to je ta juzna 🙂 ) je lacnejsia ako chorvatsko.

btus
Dnes o 11:13

Poľsko, Litva, Rusko, Rakúsko, Česko, Nemecko, Chorvátsko, Slovinsko, Taliansko, Belgicko, Francúzsko, Veľká Británia, Grécko, Sýria, Srbsko, Kosovo, Maďarsko, Rumunsko, Ukrajina

anonym_915c27
Dnes o 11:30

Nie je cestovať ako cestovať..byt zavretý v rezorte a dať si maximálne jeden-dva fakultatívny vylet počas dovolenky za cestovanie naozaj nepovažujem! Bola som už kade-tade,žila roky,mesiace kade-tade…myslím si, že tie nové skúsenosti aj keď nie vždy pozitívne ma v živote veľmi veľa učia a posúvajú ďalej! Odist po 40tke s rodinou a deckami na iný kontinent,nevedieť jazyk, pričom zanechavas doma stabilnú výbornú prácu a začínať od nuly je odvaha..a nie nerobím to koli chýbajúcom peniazom..skôr získaným novým skúsenostiam, poznatkom a zábave

anonym_b25711
Dnes o 11:36

@anonym_autor
zoznam mas paradny
ako sa ti to da sklbit s pracou a detmi?

ja by som rada cestovala, mam vela snov, ale doteraz som nemala az take moznosti

anonym_bf0292
Dnes o 11:58

Mám precestovaný celý svet päť krát.
S palcom po mape 🤣🤣🤣

tilly
Dnes o 12:28
@anonym_915c27

Nie je cestovať ako cestovať..byt zavretý v rezorte a dať si maximálne jeden-dva fakultatívny vylet počas dovolenky za cestovanie naozaj nepovažujem! Bola som už kade-tade,žila roky,mesiace kade-tade…myslím si, že tie nové skúsenosti aj keď nie vždy pozitívne ma v živote veľmi veľa učia a posúvajú ďalej! Odist po 40tke s rodinou a deckami na iný kontinent,nevedieť jazyk, pričom zanechavas doma stabilnú výbornú prácu a začínať od nuly je odvaha..a nie nerobím to koli chýbajúcom peniazom..skôr získaným novým skúsenostiam, poznatkom a zábave

@anonym_915c27 wow, toto obdivujem. Ja by som to tiež chcela skúsiť, ale nemám odvahu. A úplne súhlasím s tým, že byť zavretý v rezorte nie je cestovanie, to je dovolenkovanie...

tilly
Dnes o 12:42

autorka, krásna téma. Aj keď čakám zas útok, že je nám tu na Slovensku asi dobre, keď toľko cestujeme 😀

Ja najďalej asi LV a okolie GC, kus R66. Potom asi karibik (haiti, jamaica, kaymany, mexiko) a klasika NY.
Inak ľúbim Európu. Mimo nej som bola tuším iba Turecko a Tunis (okrem hore uvedených).
A Európu máme prejazdenú - krížom krážom Taliansko, veľký kus Švajčiarska, v Rakúsku sme boli jeden čas ako doma v rôznych kútoch, jasne klasika Chorvátsko (ale nie len rezorty), Slovinsko skoro celé, ešteže je také malé, kúsok Nemecka, veľa častí Belgicka, rôzne časti Holandska, pár francúzskych miest, Monako, pár českých a moravských mestečiek, to milujem, kúsok Maďarska, ale maďarov nemôžem, takže tam sa nehrniem, a teda samozrejme Španielsko, ktoré mi učarovalo tak, že som si tam kúpila druhý domov. A po celej Európe boli s nami deti aj pes. Decká boli aj v USA, jeden aj v Kórei a na NZ.

U nás bolo to cestovanie po Európe low cost, mali sme svoje obytné auto, takže ubytko zadarmo. Väčšinou sme spávali na parkoviskách alebo pre karavany určených miestach. Kempy nevyhľadávame.

V pláne máme celú severnú Európu, len na to si musíme znova kúpiť obytku a mať trošku aj čas zas, lebo posledné dva roky toho času moc nebolo...

luccija
Dnes o 13:13
@7miriam77

@7miriam77 zaujímavy zoznam.Muza máš Slováka?😉Izrael musel byť super

7miriam77
Dnes o 13:15
@luccija

@7miriam77 zaujímavy zoznam.Muza máš Slováka?😉Izrael musel byť super

@luccija mám snúbenca, a áno, on je Slovák 😉

sisska96
Dnes o 13:24
@chrobak7

@chrobak7 lebo asi prd je z toho pravda

Strana
z2