icon

Môžem prenášať viac druhov liekov na epilepsiu?

kikush182329
30. aug 2025

Mozem prenasat taketo lieky aj ak je to viac druhov? Potrebujem potvrdenie od lekara?

alickapusinka
30. aug 2025

áno potrebuješ

renatka100
30. aug 2025

@kikush182329 brala som na dovolenku mnozstvo liekov, vsetko v prirucnnych batozinach, vobec nik nic neriesil

lukbe
30. aug 2025

Aj ja som mala veľa liekov. Boli zabalene v priehľadnom uzatvaratelnom vrecusku. Normálne som ich vyložila na pás.

kacena4
30. aug 2025

original zabalene bez problemov v orgos krabickas ci blistroch a pre istotu som mala aj lekarsku spravu

anonym_6298c6
30. aug 2025
@alickapusinka

áno potrebuješ

@alickapusinka prosím Ťa odkiaľ máš tuto info, ze tak neskutočne sebavedome odpovedáš … a pritom úplne mylne

anonym_e47754
30. aug 2025

@kikush182329 ideálne originál zabalené a ak môžeš tak lekárska, správa v angličtine alebo úradné preložená do angl nikdy nevieš kto bude mať akurát blbý deň na letisku

anonym_9506df
30. aug 2025

Lieky nikto neriesi. Cestovala som aj s krabicou striekaciek a nevyberala som ich z prirucnej na security. Cestujem aj s chemo tabletkami, AD a dalsimi roznymi silnymi liekmi. Netreba ziadne potvrdenie. Tyzden mam nadavkovany v davkovaci, zvysne lieky v blistroch. Prave som priletela domov z dovolenky. ;)
Jaj a lietam cca 4-5 x rocne.

mamina7070
30. aug 2025

cestujem bezne prevazam lieky od neurologa, inzuliny, ihly atd mam senzor, lieky na srdce atd (a ine plno druhov) a nikto nic neriesi par rokov dozadu som mala potvrdenie, teraz uz nikto nic nepyta
pokial neprevazas nejake silne opiaty (na predpis s obcianskym) tak by som vobec neriesila a beriem len blistre bez krabiciek

alickapusinka
31. aug 2025
@anonym_6298c6

@alickapusinka prosím Ťa odkiaľ máš tuto info, ze tak neskutočne sebavedome odpovedáš … a pritom úplne mylne

@anonym_6298c6 bola som v zahraniči takže viem dal mi ju neurolog najprv prva kontrola sice nepýtala ale ked som sa vracala domov veru pýtali takže zbytočne ma tu obvinuješ mám epilepsiu a navrhol mi tu neurolog takže môžeš brať lieky ale ak nebudeš mať papier môže byť problém. Pýtať môžu nemusia ale ak nemáš a budu pýtať môžeš sa vyhnuť problémom takže rob ako chceš len aby potom nebol problém.Nie všade pýtaju ale ak namatkovo že sa im niečo nezda tak ak nemáš môže byť problém.Vlastna skúsenosť takže nepíšem sebavedomo.Epilepsiu mám od 13 rokov a papier nosím aj bežne zo sebou v kabelke nevieš kedy môže nastať problém takže aj tu ti píšu rôzne skúsenosti s chorbami že niekto mal niekto nie ale vždy je dobre mať. A beriem 2 druhy liekov na epilepsiu.Mne je to je to absolutne jedno či TY nejaký papier mať budeš alebo nie len som TI chcela poradiť že zaleži od kontroly ak ideš letecky.Takže máš tam aj veľa iných rád ktore píšu žienky do fora že ak išli papier mali vždy istota je istota.Nemusi pýtať ale mne neurolog dal z dôvodu že ak by pýtali.Takže nepíšem hlúposti.Ale z vlastnej skúsenosti.