icon

Na koho sa obrátiť ohľadom autobusových spojení?

26. jan 2026

Dobrý deň. Kam mam napisat alebo zavolat ohladom autobusovych spojeni? Ide o spoje medzi krajskym a okresnym mestom. Pod koho to spadá? Ďakujem

jblheart
26. jan 2026

@anonym_autor Tak treba zistiť napríklad na https://m.cp.sk/bus/spojenie/ a zistiť pod ktorú SAD spoj patrí. Prípadne firmu ak sa jedná o diaľkový autobus a potom na ich web stránke nájsť kontakt.

autor
26. jan 2026
@jblheart

@anonym_autor Tak treba zistiť napríklad na https://m.cp.sk/bus/spojenie/ a zistiť pod ktorú SAD spoj patrí. Prípadne firmu ak sa jedná o diaľkový autobus a potom na ich web stránke nájsť kontakt.

@jblheart aky dany spoj? Ja chcem aby nejaky pridali.

jblheart
26. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Aký je v tom rozdiel? Zisti ktorý dopravca pokrýva tú lokalitu, zavolaj im a spýtaj sa či vedia pridať spoj.

markusrasford
26. jan 2026

@anonym_autor arriva.sk tam by si mala nájsť co hľadáš

anonym_a1e719
26. jan 2026

Ano, zavolas a oni pridaju spoj. No to chcem vidiet...si si to pomylila s taxi, nie?

anonym_170941
26. jan 2026

Pozri si v cestovnom poriadku aká firma obsluhuje momentálne spojenie medzi tými dvoma mestami.
Kraj má komisie kde by si mohla zaslať podnet, tiež sa môžeš obrátiť na krajského poslanca z tvojho mesta.
Ak sa súkromníkovi neoplatí prevádzkovať danú linku, ale je vo verejnom záujme tak ju čiastočne dotuje kraj.

vulka
26. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor No, ak nájdeš tak 30 ďalších ľudí, ktorí to budú tiež iniciovať, tak sa možno niečo udeje 🙂

anonym_a1e719
26. jan 2026

Istotne nejake spoje medzi tymi mestami chodia. To, ze cas nevyhovuje tebe, uz nie je ich problem. Tazko pridaju nove. Ved autobusmi uz skoro nikto nechodi. Ved to vidim aj u nas, chodia skoro prazdne.

anonym_2a7f95
26. jan 2026

@anonym_autor dopravcovi a ten ďalej.Tiez nám pridali nedávno spoj, ale písala sa petícia, ale dôvod bol, že sa presťahovala stredná škola o pár dedín ďalej a vytvoril sa spoj, ktorý to zastrešil.
Ak nie je veľký dôvod nič nezmenia.Ved nemá kto jazdiť a sú autobusy preplnené v špičke a potom poloprázdne.Ak vás bude veľa nám dali petíciu na miestnu skupiny dediny a bolo veľa podpisov, tak sa tým budú zaoberať.alebo sa posunul odchod autobusu po vyučovaní, lebo deti nestíhali a potom tam stáli 40 min

viestta
26. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor obratti sa treba na VUC, pretoze ten zazmluvnuje doprau u dopravcov. Najlepsie ak to spravi obec, nie jednotlivec

ivicatolic
26. jan 2026

@anonym_autor miestny samosprávny kraj.... trenčiansky, trnavský, nitriansky atď

anonym_91b661
26. jan 2026

VUC

majka2959
28. jan 2026

@anonym_autor Musíš návrh poslať na Obecný úrad alebo VÚC. Oni sú v tejto komunikácii zadávatelia pre dopravcov.

kp7333
28. jan 2026

daj podnet na stranku odkazprestarostu.sk. oni to uz posunu dalej.