Platnosť čipovej karty v MHD a SAD
Chcela som sa len spytat ak si vybavim kartu na mhd plati to aj na sad ? :D prosim nesmiat sa vobec neviem ako to fungune.
Ja mam kartu košickej MHD a cestujem s nou aj mimo mesta mam tam nabitý kredit
Asi máte na mysli IDS kartu. Ja mám na Bratislavskú MHD a údajne sa osobnými vlakmi dá na to dochádzať aj do okolitých dedín, možno aj linkovým autobusom. To som neskúšal. Ja mám aj na SAD zvlášť aj na MHD zvlášt a tie si nabíjam.
Dig a ja som raz jak dopadol minule. Ešte dávno som mal zamestnanie v dedine kam som denne dochádzal tak som si vybavil čipovú kartu na SAD. Potom ako som tam skončil karta skončila v šuflíku lebo nemala využitie. Bývam v okresnom meste takže všetko mám v meste čo potrebujem aj zamestnania som mal buď v meste alebo mali vlastnú dopravu pre zamestnancov… No a po rokoch som tú kartu vytiahol lebo som ju začal zase potrebovať a šiel som do informačnej kancelárie SAD že rekú pozrite mi kolko je na nej kredit, prípadne si ju nabijem… A tá pani že: Tá karta je už roky prepadnutá! Tak som si musel dať vystaviť novú. Takže živnotnosť to má nejakú. Karta na Bratislavskú MHD tiež už má svoje roky a tiež mala také obdobia že roky bola v šuflíku, ale tá neprepadla. Stále je funkčná.
Dig a ja som raz jak dopadol minule. Ešte dávno som mal zamestnanie v dedine kam som denne dochádzal tak som si vybavil čipovú kartu na SAD. Potom ako som tam skončil karta skončila v šuflíku lebo nemala využitie. Bývam v okresnom meste takže všetko mám v meste čo potrebujem aj zamestnania som mal buď v meste alebo mali vlastnú dopravu pre zamestnancov… No a po rokoch som tú kartu vytiahol lebo som ju začal zase potrebovať a šiel som do informačnej kancelárie SAD že rekú pozrite mi kolko je na nej kredit, prípadne si ju nabijem… A tá pani že: Tá karta je už roky prepadnutá! Tak som si musel dať vystaviť novú. Takže živnotnosť to má nejakú. Karta na Bratislavskú MHD tiež už má svoje roky a tiež mala také obdobia že roky bola v šuflíku, ale tá neprepadla. Stále je funkčná.
@unbeholfen samozrejme ze karta na MHD ma platnost. Je to na nej napisane ze dokedy plati.
Všimol som si že vo vlaku vela ludí má čipové karty. A tam sprievodca nenačítava QR kód ale len priloží a pípne. Ale neviem čo to je lebo keď som mával týždenník alebo medačník tak ten vyzeral rovnako ako obyčajný lístok s tým QR kódom. A teraz ako mám preukaz na cestivanie pre invalidného dôchodcu, aj ten má formát ako listok a je na ňom QR kód a je zažehlený do tvrdej fólie. Ale keď som sa pýtal na tie preukazy píoscie tak vraj ZSSK nič také nemá. Tak čo to potom je?

MHD kde?