icon

Príde mi pokuta za jazdu po diaľnici bez známky?

25. nov 2025

Ahojte,dnes sa mi podarilo ísť kúsok po diaľnici bez známky, prišla so domov, hneď som zaplatila, myslíte,že mi príde aj tak pokuta?Lebo tam písalo čas, kedy som zaplatila,a od vtedy bola vlastne platná známka,alebo sa to berie ako celodenná.Ďakujem

doriiis
25. nov 2025

Berie sa ako celodenna

chrobak7
25. nov 2025

@anonym_autor Nepríde ti pokuta. NA SK je systém taký, že po skončení dňa sa nahrajú všetky nasnímané EČV do systému a porovnajú sa, či na daný deň malo auto platnú elektronickú známku. Nie je tam záznam času, len dátum.

V AT je to porovnávané v reálnom čase, takže ak by si v čase snímania nemala známku, tak dajú pokutu.

Na SK je to našťastie tak, ako som písal hore. Tiež som sa už 2-3 krát takto vyhol pokute. Na jednom aute mám známku, na druhom nie. Keď som išiel druhým, neuvedomil som si to, až na diaľnici. Tak som hneď v ten deň kúpil dennú a bolo to v pohode.

anonym_705440
25. nov 2025

@anonym_autor nám sa to tiež raz stalo že sme mali ročnú a neuvedomili sme si že skončila tak sme išli 2 hodiny ráno po diaľnici a kúpili sme až okolo 4. Zatiaľ pokuta neprišla tak uvidíme..

alzbeta311
25. nov 2025

Nie, nepríde

ika02
25. nov 2025

Ahoj, ak si stihla kúpiť pred polnocou, nepríde ti pokuta.

maddie1711
25. nov 2025

Nepríde pokuta, pokiaľ je kúpená v ten deň do 23:59

anonym_918428
26. nov 2025
@chrobak7

@anonym_autor Nepríde ti pokuta. NA SK je systém taký, že po skončení dňa sa nahrajú všetky nasnímané EČV do systému a porovnajú sa, či na daný deň malo auto platnú elektronickú známku. Nie je tam záznam času, len dátum.

V AT je to porovnávané v reálnom čase, takže ak by si v čase snímania nemala známku, tak dajú pokutu.

Na SK je to našťastie tak, ako som písal hore. Tiež som sa už 2-3 krát takto vyhol pokute. Na jednom aute mám známku, na druhom nie. Keď som išiel druhým, neuvedomil som si to, až na diaľnici. Tak som hneď v ten deň kúpil dennú a bolo to v pohode.

@chrobak7 fakt? Mne neprišla z AT pokuta, keď som omylom vybehla na diaľnicu a známku kúpila až potom….

anonym_ebe216
26. nov 2025
@anonym_918428

@chrobak7 fakt? Mne neprišla z AT pokuta, keď som omylom vybehla na diaľnicu a známku kúpila až potom….

@anonym_918428 buď rada, možno si trafila úsek bez kamery, kto vie (alebo ešte možno aj netes sa predčasne, lebo nemusí prísť hneď, svokrovi prišlo po roku). Maďari majú to iste, tam dokonca niekedy dostaneš aj keď zaplatíš 😂😂

vikusjk
26. nov 2025

@anonym_autor nie, nepride ti 🙂 Ak by si ju nekupila, prisla by :D Nam prisla po takmer dvoch rokoch, cize chvilku to moze trvat. Vtedy sme nevedeli, ze mozeme dialnicnu kupit do polnoci daneho dna a nebola by dosla, vysli sme na dialnicu omylom a zist sme mohli az nasledujucim zjazdom. Poucili sme sa 😅

konikkon
26. nov 2025

@anonym_autor nepríde. Dnes si jazdila, dnes máš zaplatené. Všetko je ok.