90 dňová diéta - skúsenosti a rady
Ahojte žienky, zaujala ma táto diéta a chcela by som ju vyskúšať a mala by som otázku alebo mi kľudne môžte dať nejaké echo tie ktoré ju máte za sebou budem veľmi vďačná 😊
Kniha k tomu podoručená obsahuje presné dni a recepty k nim? Ako som čítala bielkovinový den, vitamínový..
Pýtam sa, pretože pri dvoch deťom a mužovi sa nedá stále vymýšľať ktorému čo navariť a ešte sebe🙄
Nepotrebujem schudnúť na váhe skôr na cm keďže mi ostalo veľa na bruchu po pôrode...
Každou diétou schudnes. Ale keď prestanes naberies to naspäť .. treba zmeniť jedálniček
@klaudiakaja podla mna - resp. pre mna, je 90 dnovka super dieta, pretoze mozes jest v podstate skoro vsetko, ale musis si davat pozor co s cim kombinujes a dodrziavat tieto dni. Ak chces schudnut len co sa tyka tuku, tak to asi skor pohybom, precitaj si o HIIT tréningoch, volaju to aj tabata, dosiahnes tam vysoku intenzitu pulzu a pri nom spalujes tuky. Tiez sa chystam dietovat, ale som taka "rozjedena", ze sa neviem odhodlat, zvlast, ked ma cakaju dva pobyty v hoteli s bufetovou stravou a ja lubim vsetko ochutnat 🙈 Drzme si palce 🙂
@klaudiakaja inak ak chces dodrziavat 90-dnovku a nemas cas si sama varit, tak v podstate ju vies dodrzat aj ked varis bezne rodine, ale maj vzdy dostatok cerstvej zeleniny v chladnicke a potom pri napríklad masku so zemiakmi pre rodinu, si ty das v bielkovinovy den len masko so zeleninou. V skrobovy den si das zas tie zemiaky so zeleninou. Uhlohydratovy den je najlepsi, cestoviny uvaris za 9 min, k tomu na vedlajsej panvici nejaku zeleninu (rajciny, papriku, olivy, bazazlku, cesnak, kto co ma rad) a hodis to na tie cestoviny, na veceru kolacik ci zmrzku 🙂 A stvrty, vitaminovy den zas vyriesis tou zeleninou, prip. ovocim, co mozes kludne zapiect, dusit, jest cerstve (najzdravsie), ovocny kompot nedosladzany, dzus... moznosti je vela. Hlavne nemiesat v bielkovinovy den maso s vajickami, alebo syrom, bud mas maso, alebo vajicka, alebo syr - ako zaklad bielkovin v tomto dni, plus zeleninu. Druhy den - ryza, alebo zemiaky, alebo privarok (bez smotany), cize rizoto, zapekane zemiaky so zeleninou (bez syra, ten patri do prvého dna). Treti den zeleninova pizza (nie polmetrova a cela 🙂 ) na veceru doplnit cukry, t.j. nieco sladke, s mierou. A k tomu vzdy vela vody. Ranajky su vzdy pohar vody a ovocie, to nastartuje spalovanie. Tot moja skusenost, nebolo to nejako extra narocne na pripravu a kilecka isli pekne dole, snad pojdu aj teraz, ked sa k tomu konecne odhodlam. vekom som akosi stratila pevnu volu :(
@klaudiakaja tak som si precitala co je tato zazracna dieta zac 🙂 a pride mi to ako fasting ( kedze od 20:00 do 12:00 v podstate nejes, iba 2ks ovocia co nezatazi travenie) skombinovany s delenou stravou (bielkoviny+zelenina alebo uhlohydraty+zelenina) a este sa moze aj zhresit v niektore dni niecim sladkym . Je to jedna z tych lepsich diet lebo nie je extremna a da sa vydrzat a moze ta nakopnut na celkovu zmenu stravovacich navykov. Ak chces schudnut, tak zaklad je mat vasci vydaj ako prijem. Ak to dodrzis, tak si mozes obcas dat aj rezen alebo nieco nezdrave. Cize bud zacnes menej jest alebo viac sportovat. Ja som 5 mesiacov po porode a teda, treba cvicit lebo aj ked som schudla uz na povodnu vahu nejaka som stale mlandrava. Drzim palce 🙂
Ahoj ja som schudla okolo 8kg zmena stravy menej som papala prílohy ako je ryža, zemiaky, cestoviny a mäsko som si stále dopriala lebo som sa ho nevedela vzdat, pridala som aj do stravy šalát, a snažím sa nejesť večer samozrejme ak na mňa príde hlad tak si zjem aj pol krajca chleba a dám si plátok šunky a uhorku nebudem predsa hladna, ja za diéty moc nie som mala som s nimi skúsenosti že niekedy som nezjedla nič a niekedy som zjedla niečo s výčitkami a hneď som to vyvracala, trpela som bulímiou ale odkedy mám priateľa tak pri ňom som sa dala dokopy lebo však nepôjdeme sa niekam najesť a na to vyvraciam😅 priznala som sa mu a teraz úplne v pohode chápe keď si namiesto zemiakov dám k masku šalát a samozrejme obmedzila som sladkosti a slané pochúťky ak je na nich chuť raz za čas si dám ale v menšom množstve 🙂
Takže ak môžem odporučiť pridať iba do stravy ovocie a zeleninku, neprezierat sa a obmedz sladené nápoje ak je chuť tak si daj, a obmedzenie ťažkých tučných jedál a k masku si dať ľahšiu prílohu a večer sa snažiť nejesť alebo nemať ťažkú večeru 🙂 a ak k tomu dáš 4-5 km behu alebo bicykel bude super
Akoze 90 dňová diéta ..90 dní a potom hop klobáska zjem ťa? :D

Diétou... akoukoľvek len z brucha neschudnes, schudnes z celého tela kompletne, to z akej partie budeš chudnut viac a z ktorej menej je dané geneticky.