icon

Aká diéta je najúčinnejšia?

radka159
8. mar 2017

Prosim poradite aka dieta je ucina?chcela by som dat dole cca 8kil .ale ako na zdrave stravovanie?

tiper24
8. mar 2017

@radka159 a ako sa stravujes teraz?

radka159
autor
8. mar 2017

No nic moc rano jogurt, obed klasicka vara a vecera zasa jogurt.niekedy poobede mlaska.niekedy ma chyti papat zeleninku a masko bez prilohy

metoyou4
8. mar 2017

@radka159 pre mna najúčinnejšia je doobeda sa môže múka (celozrnný,spaldova...) ovocie a poobede len bielkoviny,mäso a zelenina
Uplne vylúčiť sladké,ale uplne.
Ak vydrzis,po 1 a 1/2 týždni ti rýchlo pôjdu dole.Sem tam sadnem na stacionárny bicykel

tiper24
8. mar 2017

@radka159 to jes malo, jedz pravidelne kazde 2-3 hodiny v mensich davkach

celasapremenim
8. mar 2017

@metoyou4 vyskusam a dam vediet :D potrebujem tak tri kila dole dat :D

tarvika
8. mar 2017

musis jest viac. zavisi od toho kolko vazis, merias, kolko mas tuku v tele, svalov, vody atd, kolko sa hybes, kolko mas stresu a podobne. zaklad je 5 mensic jedal denne, pit vela cistej vody. poriadne sa naranajkovat - napriklad obilna kasa, alebo celozrnny chlieb so syrom a vela zeleninkou. desiata ovocie, obed maso/ryba so zeleninou a trochou prilohy, na olovrant napr biely jogurt alebo tvaroh ci oriesky mala hrst, na veceru uz bez sacharidov, cize zeleninova husta alebo strukovinova polievka napr, alebo salat s vajickom a podobne. kontroluj si porcie ale jest je potrebne casto. hlavne je potrebne povazovat to za dlhodobu zmenu stravovania a nie docasnu dietu.

tiper24
8. mar 2017

@celasapremenim doobeda sacharidy poobede bielkoviny to funguje

radka159
autor
8. mar 2017

Dakujem pekne za rady,som nenapisala chodim 2-3krat do tyzdna do fitka.meriam 165 vazim 67kil.

tiper24
8. mar 2017

@radka159 vo fitku ti trener poradi s jedalnickom

lorela
8. mar 2017

@radka159 No, niekedy tie rady od trénerov z fitka... 😨
V každom prípade, jesť pravidelne, každé 2 - 3 hodiny (najneskôr 4 hod) je naozaj dobrá cesta. Strava má byť vyvážená, t.j. v optimálnom pomere zastúpené sacharidy, bielkoviny aj tuky a pestrá. Dostatok tekutín, 2- 3 litre. Na pitie je najvhodnejšia čistá voda.
Čo sa sacharidov týka, hlavne celozrnné alebo grahamové (chlieb, rožky, cestoviny, ryža), tiež ovsené vločky a zemiaky. Strukoviny namiesto prílohy. Ovocie - menej sladké druhy. V poobedňajších hodinách je vhodné menšie množstvo sacharidov, no stále netreba vylúčiť úplne.
Bielkoviny - vhodné je biele mäso (ale kvôli zdravotnému hľadisku občas aj chudé červené), zverina, ryby, a to najmä morské. Mliečne výrobky - tvrdé syry do 30% t.v.s., cottage syry, tvaroh. Ďalej biele jogurty (s výnimkou smotanových), acidká, zakysanky a pod. Vajíčka a prednostne bielka (napr. praženica z 3 vajec a len jedného žĺtka).
Tuky - zdravé rastlinné na varenie sa používa množstvo zhruba 1 čajovej lyžičky (extra panenský olivový, avokádový, kvalitný slnečnicový a pod.), avokádo a denne pár orechov a semien (natural - nepražených, nesolených).
Spôsob prípravy jedla: Varením, dusením, na pare, vo vlastnej šťave. Ak kura tak bez kože už pred prípravou. Polievky možno zahusťovať ovsenými vločkami, nastrúhaným zemiakom alebo pomixovaním zeleniny (krémové polievky), nikdy nie zápražky, zásmažky.

adeli79
Odpoveď bola odstránená
autumn11
9. mar 2017

mne sa osvedčila delená strava. Odľahčí organizmus a pritom človek nehladuje. Ja som jedla aj večer o deviatej, keď som bola hladná napr. šunku, vajíčko na tvrdo a zeleninu a pekne som schudla a celkovo som sa dobre cítila.

nuska
9. mar 2017

Ziadne dieta. Pravidelne stravovanie. Kto chce poradit, piste

metoyou4
9. mar 2017

@nuska mam zaujem

mey_drobna
Odpoveď bola odstránená
tiper24
10. mar 2017

@mey_drobna tych 350 eur si radsej mala zainvestovat do stravy 🙂

mey_drobna
10. mar 2017

@tiper24 ja mám dobré stravovanie, stravujem sa zdravo a cvičím napriek tomu sa mi schudnúť nedarí už dlhšie. Pravdepodobne mám zavodnený organizmus. . Okrem toho bojujem s ekzémom, dúfam, že mi to pomôže aj na tento problém.

tiper24
10. mar 2017

@mey_drobna drzim palce 🙂

radka159
autor
10. mar 2017

@nuska mam zaujem🙂

lorela
10. mar 2017

@mey_drobna Ak by si mala dobre zvládnuté stravovanie, tak nemáš zavodnený organizmus.
Jedine, že máš problémy so srdcom, ľadvinami alebo s cievnym systémom.

aneta09890
12. aug 2020

@radka159 a aký jogurt ak sa môžem spýtať?