Ako efektívne posilniť panvové dno?
Ahojte,
chcela som sa spýtať. Som po pôrode a som dosť ,,rozťahaná" - pri každom kýchnutí únik moču. Lekárka mi odporučila nejaké cviky na posielovanie, ale nato nemám čas pri malinkom. Našla som venušine guličky, len neviem či si mám kúpiť klasické, alebo také čo vibrujú. Používate to niektorá? pomáha to? Už som zúfalá...
Guličky som si vybrala takéto : https://www.eros.sk/produkt/boom-grace-venusine...
Prípadne mi odporučte iné, také čo fungujú. ďakujem
Panvove dno mozes posilnovat aj pri vareni, sedeni, ked cakas pri pokladni, kocikovani, staci stahovat tie spravne svaly, opakovane. Potom ich zatnut na vydrz. Iste kegelove cviky u ucinnejsie ale toto zvladnes aj popri inom. A este vela robi ak si budes strazit drzanie tela, lebo pri spravnom drzani zapojis vsetky svaly, od tych na zadku a v panve az po tie na krku
Urcite si pri malom babatku vies utrhnut hodinu tyzdenne a vyhladaj si nejake cvicenie v meste. Zajdes na tri styri hodiny a potom budes cvicit doma.
miesto vibracnych guliciek radsej cvic na svojom chlapovi tie svaly a este si tym obaja urobite aj radost 😉 ... inak take kegelove cvicenie byva odporucane aj po vacsej operacii hemeroidov (chlapi aj zeny), chce to vsak riadnu trpezlivost, hlavne v pociatocnych dnoch...
Odporucam fyzioterapiu a ist aspon raz za mesiac. Tiez som si myslela, ze si cas nenajdem, ale nasla som si na cviky doma aspon 1xdenne, bud mi dieta postrazil muz alebo som cvicila, ked mi dieta vecer zaspalo, inak sa mi nedalo a po mesiaci bol u mna citit riadny posun
nič na čo sa autorka pýtala 😂 tiež som nemala čas, takže presne viem. no pri každom jednom cikaní som sa snažila prerušiť močenie. na začiatku tieklo, po pár týždňoch som vedela hocikedy prerušiť bez kvapky 😉 inak dosť to pomohlo aj v sexe 🤭 guličky som neskúšala ale tiež mi to napadlo, no nemala som čas si ich ani vybrať a objednať 🙄 riešiť som to chcela ale hneď.
@rozculena Ano toto som myslela...Akurat to pozeram na videach, myslela som ze to bude narocnejsie. dakujem
@zuzanka.zuzu No ja som na tom podobne. A tie gulicky mi prisli ako alternativa, ze mozem cvicit pri beznych cinnostiach bez toho aby som sa musela nejak extra sustredit. Dakujem baby za rady, vyskusam to skombinovat s tymi kolegovimi cvikmi a uvidime
@duratlicka Vyskúšané, ale vadia mi na nich tie dlhé "chvostíky". Bolo by super, keby to boli také vajíčka bez ničoho.

Kegelove cviky