Ako efektívne schudnúť?
Ahojte baby.
Prišla som si sem po radu. Mám 170cm, 93kg ( ano viem, nemala som to zájsť tak ďaleko, ale mala som osobné problémy) a 22 rokov. Odjakživa som mala väčší zadok a stehná. Merala som sa a pás mám 91 cm, boky 111cm, stehno 74cm a biceps 36cm.
Do posilňovne som chodila dávnejšie s trénerom, takže nejaké zlaklady cvičiť ovládam. No vobev neveim ako si nadstavit nejaky tréningový split a ani jedalnicek. ( Trénera ani vyzivoveho poradcu si už nemôžem dovoliť). Ešte stále chodím do školy, ktorá je dosť náročná, takže nemám ani žiaden vedľajší príjem. Som vďačná mamine, že mi aspoň na šport prispeje. Už som fakt odhodlaná niečo so sebou spraviť.
Tak by som sa chcela spýtať tu. Vedeli by sme mi nejako pomôcť? Ďakujem
Nemusíš absolútne chodiť do fitka, zapni si YouTube doma, je tam milión videí len si stačí nájsť čo ťa bude baviť a cvic 5 x do týždňa, alebo plaváreň, behať.... uprav stravu a vysledky sa pri takej váhe musia ukázať hneď, nechudnes zrazu 20 kilo ale do roka sa môžeš kľudne dostať na váhu 70 kíl, raňajky dve vajíčka, kúsok celozrnného chleba a zelenina k tomu tak môžeš dosť, desiata jablko alebo iné ovocie, obed normálne mäso, zemiaky, olovrant napríklad polievka, večera proteínový puding, prípadne vajíčka, cottage, mozzarella s takýmto jedením máš úspech zaručený, ak už máš strašnú chuť na sladké proteínové tyčinky a mne osobne pomáha cola zero,alebo oriešky alebo maly nanuk a splnis aj kalórie aj svoje uspokojenie
Stiahni si aplikáciu Kalorické tabuľky, a jedalnicek si nechaj vygenerovať v chatgpt.
Nepotrebuješ trénera ani vyzivoveho poradcu.
Nemusíš absolútne chodiť do fitka, zapni si YouTube doma, je tam milión videí len si stačí nájsť čo ťa bude baviť a cvic 5 x do týždňa, alebo plaváreň, behať.... uprav stravu a vysledky sa pri takej váhe musia ukázať hneď, nechudnes zrazu 20 kilo ale do roka sa môžeš kľudne dostať na váhu 70 kíl, raňajky dve vajíčka, kúsok celozrnného chleba a zelenina k tomu tak môžeš dosť, desiata jablko alebo iné ovocie, obed normálne mäso, zemiaky, olovrant napríklad polievka, večera proteínový puding, prípadne vajíčka, cottage, mozzarella s takýmto jedením máš úspech zaručený, ak už máš strašnú chuť na sladké proteínové tyčinky a mne osobne pomáha cola zero,alebo oriešky alebo maly nanuk a splnis aj kalórie aj svoje uspokojenie
Kalorické tabuľky mám. No neveim ako si nadstavit deficit a makroživiny.
@zuzubb007 do fitka ale chodiť chcem, baví ma to
Ty si výplň len výšku,váhu, "chcem schudnúť", a cieľovú váhu ktorú chceš dosiahnuť.
Pripadne ak vieš tak aj obvod pása a bokov...
Nenastavuj si Kaloricky cieľ ani makroziviny. To vypocita aplikácia.
Prerušovaný pôst. Nejde v ňom o kg ale o cm. Už po týždni sa budeš cítiť lahsia. Ja som mala cca 55kg už mesiac som na poste a brucho mam takmer rovne a špeky z bokov išli preč 😁 prvé 2 týždne som úplne vynechala sladkosti. Teraz si doprajem zriedka trochu ale v časovom okne keď môžem jesť, som 16/8.. Od 9 do 17... Ten čas môžem jesť. Po 17 až do 9 rána ďalšieho dňa nejem
Ja som začala s podobnou váhou a výškou minulý rok v januari a vylúčením sladkosti a sytenych nápojov, a lahkym cvičením som schudla takmer 25 kíl. Do fitka som nikdy nechodila, cvičila som doma podľa aplikácie 🙂 ak chceš napíš spravu
Určite Vám nedám radu ako som schudla ja pred mnohými rokmi, lebo váha síce šla dole pekne pri kombinácii hladovky a pohybu, ale bolo to nezdravé,dopracovala som sa k chudokrvnosti.Ak chcete chudnúť pozvoľna tak,ze sa spôsob stravovania stane Vaším životným štýlom, tak okrem vynechania prázdnych kalórií si pomyselný tanier s jedlom upravte tak,aby 1/4 tvorili sacharidy,1/4 bielkoviny a 2/4 zelenina
Určite Vám nedám radu ako som schudla ja pred mnohými rokmi, lebo váha síce šla dole pekne pri kombinácii hladovky a pohybu, ale bolo to nezdravé,dopracovala som sa k chudokrvnosti.Ak chcete chudnúť pozvoľna tak,ze sa spôsob stravovania stane Vaším životným štýlom, tak okrem vynechania prázdnych kalórií si pomyselný tanier s jedlom upravte tak,aby 1/4 tvorili sacharidy,1/4 bielkoviny a 2/4 zelenina
@viera012345 tiež, keď som mala 15 rokov a išla som na SŠ, tak som držala hladovku a pila len odšavenú zeleninu a ovocie… k tomu sa nikdy nechcem už vrátiť. Odvtedy mám aj problem s jedlom. No potom som si zlomila nohu, 2 mesiace pn a všetko sa to vrátilo až som sa dopracovala na to kde som teraz…Praveze nikdy som nejako neoblubovala sladkosti ani nepridávala cukor nikde. Jediné čoho by som sa chcela zbaviť je pitie energi nápojov, no tie pijem tiež Zero
Zero je len reklama. Sú tam iné horšie cukry. A káva ti nepomôže miesto energy?
Zero je len reklama. Sú tam iné horšie cukry. A káva ti nepomôže miesto energy?
@malary káva mi nechutí. Ako môže byt cukor v Zero nápojoch?
Áno a veľa
Náhrady a horšie ako cukor
Ja chodím maximálne behať, zatiaľ 11km za minulý týždeň. Jem iba raz denne kvalitné mäso a k tomu mám vždy zeleninu. To podľa toho akú v ten deň chcem. Po behu si niekedy dám tvaroh niekedy nie. Extrémne? Podľa niekoho možno, niekto je zvyknutý ako bábätko každé 3 hodinky. Ja už roky neraňajkujem a teda ani nie som hladná. Keď prídem z práce najem sa koľko chcem. Ale hovorím, obmedzila som všetok cukor, všetok, aj ovocie, zemiaky ryžu pečivo atď . Ale Iba na mesiac jún. Snažím sa aby bielkoviny boli čo najvyššie každý deň, preto mäso. Mám aj šošovicu a cícer a kde čo, ale ešte som to nezakomponovala do jedálnička. Proste nie som hladná. Telo vie keď je hladné.
Minulý týždeň som mala totálny sugar crash, žiadna energia. Ale že masaker niektoré dni. Dnes pohodička, ešte zvládnem ísť aj behať a to som bola aj včera. Svalovku nemám. Nie som športový typ, nebehám normálne akože z vlastnej vôle, keď nemusím 😂 fitko, neprichádza v úvahu, nuda. Takže mám 170cm, 31, idem z váhy 73,10 k 28.5.
Dnes som sa odvážila a mám 69,40. Vážim sa každý pondelok.
Takže si myslím ,že progres dobrý, a nie je to vyhnane do krajnosti. Nehladujem, bielkoviny na ochranu svalov spĺňam, a pohyb mám.
Išli dole aj centimetre.
Prsia 2,5; pás 1,5; boky 2.
Tak môžeš skúsiť ak si myslíš,že by ti to vyhovovalo.
Lovu zdar a príjemné chudnutie.
Ja chodím maximálne behať, zatiaľ 11km za minulý týždeň. Jem iba raz denne kvalitné mäso a k tomu mám vždy zeleninu. To podľa toho akú v ten deň chcem. Po behu si niekedy dám tvaroh niekedy nie. Extrémne? Podľa niekoho možno, niekto je zvyknutý ako bábätko každé 3 hodinky. Ja už roky neraňajkujem a teda ani nie som hladná. Keď prídem z práce najem sa koľko chcem. Ale hovorím, obmedzila som všetok cukor, všetok, aj ovocie, zemiaky ryžu pečivo atď . Ale Iba na mesiac jún. Snažím sa aby bielkoviny boli čo najvyššie každý deň, preto mäso. Mám aj šošovicu a cícer a kde čo, ale ešte som to nezakomponovala do jedálnička. Proste nie som hladná. Telo vie keď je hladné.
Minulý týždeň som mala totálny sugar crash, žiadna energia. Ale že masaker niektoré dni. Dnes pohodička, ešte zvládnem ísť aj behať a to som bola aj včera. Svalovku nemám. Nie som športový typ, nebehám normálne akože z vlastnej vôle, keď nemusím 😂 fitko, neprichádza v úvahu, nuda. Takže mám 170cm, 31, idem z váhy 73,10 k 28.5.
Takže si myslím ,že progres dobrý, a nie je to vyhnane do krajnosti. Nehladujem, bielkoviny na ochranu svalov spĺňam, a pohyb mám.
Išli dole aj centimetre.
@trisha_r toto je strasne nezdrave chudnutie a vobec nie udrzatelne, vaha sa ti vrati
Odporúčam na nete vypočítať deficit kalkulačkou a chat gpt ti vie spraviť jedálniček zarad prechádzky a nejaké to cvičenie a pôjde to
dobra rada nad zlato je, zaplatit si nutriporadcu
(s trochu stasia ti budu stacit 2-3
konziltacie). Bez trenera sa to da, ak vies zaklady, resp. ak ta bavi cvicit podla videi z youtubu, no bez kvalitneho nutricneho poradenstva to s najvacou pravdepodobnostou nebude dobre (bud skoncis na jojoefekte alebo si blbou vyzivou uzenies nejaky pruser). A ak teda inak nedas - najdi si nejaku nutricnu poradkynu niekde na socialnych sietach a nastuduj si, ako si doma varit a kominovat jedla, aby si jedla zdravo a bola v kalorickom deficite.
Išli dole aj centimetre.
@trisha_r ty si dobry extremista. Mozes sa odfotit 1x v plavkach a potom ked zacnes zase normalne jest, budes tam, kde si bola. Prave takto sa to nema robit. Ale inak - najdi si dobre gastro, budes ho potrebovat...
@trisha_r ty si dobry extremista. Mozes sa odfotit 1x v plavkach a potom ked zacnes zase normalne jest, budes tam, kde si bola. Prave takto sa to nema robit. Ale inak - najdi si dobre gastro, budes ho potrebovat...
@princezna_bosorka milujem ako každý vidí vždy len problém 😂 o svoje telo sa starám, kiežby to robil každý, a nie len závidel a rozhadzoval takéto komentáre, keď aj tak nikoho nezaujímajú.
@princezna_bosorka presne ..z toľkého mäsa bude mať akurát tak dobrú rakovinu do budúcna

Mne pomohli kalorické tabuľky.. za necelé 3 mesiace mám dole 4,5 kila