Ako efektívne skombinovať zdravú stravu s nabitým programom?
Dnes mám posledný deň dovolenky, od pondelka zas nebudem mať čas riadne sa najesť, len tak uvažujem ako to robia iní? V práci mám na rovnakej pozícii iba kolegov, tí teda radšej idú rýchlejšie aby mali viac času a zjedia hocičo. Údajne si občas aj zdriemnu. Celý deň jazdím autom, mám stanovené vopred počet zákazníkov ktorích treba navštíviť, vrátiť sa do firmy a odovzdať agendu. Každý deň sa vraciam ako poslená a nadriadený niekedy čaká iba na mňa. Rada by
som jedla zdravšie a zároveň mala viac času na obedovanie. Keď aj zastanem po ceste niekde, tak v to predsa trvá nejakú dobu kým ma obslúžia a zjem, potom na konci dňa mi ten čas chýba.
Ber si jedlo so sebou.
aj do auta si môžeš sama doma deň predtým pripraviť zdravý obed… napr. nejaké wrapy, krémovú polievku a k tomu nejaké zdravé pečivo, sendvič z celozrnného pečiva a niečo zdravé do toho… alebo aj riadny obed si priprav ako píšu baby hore, že zastaneš a venuješ tomu 20 minút a dózu večer doma umyješ…
tak bud si najdes cas na kludny, plnohodnotny obed niekde. Alebo si rano nieco vyzivne, dobre, jednoduche uvar rano (alebo veer a rano ohrej) a daj si to do termosky. Na obed to bude teple. Zastan na prijemnom mieste a pomaly sa najedz. Ono, pomale jedenie a dobre kusanie ozaj robi divy 🙂
@veltraud nosím si so sebou jedlo ale najesť sa mám čas cca okolo druhej poobede a tak je jedlo len vlažné dakedy skôr studené. Keď sa náhodou natiahne stretnutie s klientom tak ešte neskôr, raz za týždeň mám trasu keď sa viem najesť skorej. Chcela by som jesť tempom ako doma, ale potom meškám s návratom do firmy
@anonym_autor Nos si so sebou tebou uvarene v termotanieri. To mas najlepsie. Cas na jedlo je potrebne si najst. Mas narok na obedovu prestavku.
Tiez som v byvalej praci sa snazila rychlo zlhrnit jedlo ( z domu donesene, zdrave, ale som ro rychlo rychlo hltala, lebo praca, az som zacala mat zaludocne problemy). Cize som sa naucila jest pomaly, praca pocka. A radim to aj tebe, bud k sebe ohladuplna!
@anonym_autor Nos si so sebou tebou uvarene v termotanieri. To mas najlepsie. Cas na jedlo je potrebne si najst. Mas narok na obedovu prestavku.
Tiez som v byvalej praci sa snazila rychlo zlhrnit jedlo ( z domu donesene, zdrave, ale som ro rychlo rychlo hltala, lebo praca, az som zacala mat zaludocne problemy). Cize som sa naucila jest pomaly, praca pocka. A radim to aj tebe, bud k sebe ohladuplna!
@siska53 človek by sa aj snažil, ale nadriadený každý deň čaká iba na mňa. Chlapi sa vždy vracajú oveľa skôr. Nemôžem chcieť aby ma čakal aj po skončení jeho pracovnej doby. Tým že idem pomalšie oberiem sa o čas, ktorý by som mohla využiť na pomalšie jedenie. Aj si niekedy myslím že dnes mi to vydá, a stačí jeden klient a čas je v čudu
Druhá vec že niekedy to polovychladnuté jedlo mi už nechcú a kým prídem domov som uvavená hladná ako vlk.
@siska53 človek by sa aj snažil, ale nadriadený každý deň čaká iba na mňa. Chlapi sa vždy vracajú oveľa skôr. Nemôžem chcieť aby ma čakal aj po skončení jeho pracovnej doby. Tým že idem pomalšie oberiem sa o čas, ktorý by som mohla využiť na pomalšie jedenie. Aj si niekedy myslím že dnes mi to vydá, a stačí jeden klient a čas je v čudu
@anonym_autor máš presne určenú pracovnú dobu? Od do? Ak áno, máš aj prestávku na jedlo. A mala by som na háku, či na mňa šéf čaká. Ak si vezmeš jedlo z domu, tak si hádam 15 minút na jedlo nájdeš.
@anonym_autor ale ced predsa nepotrebujes teply obed.
Daj si teple.ranajky, a/lebo veceru, a obed si spokojne mozes dat studeny, a mensi. Tak sa aj najes, aj nebudes stracat cas. Aj ked si myslim, ze je dolezite najst si cas na obed.
Kto ti robi trasu na kazdy den? Spytaj sa sefa, ci sa pri planovani casu pocita s rezervou na obed a pripadne zapchy, co ti povie. A teda ze ako sa treba zariadit s obedom. Ak sa nemylim, cas na obednu prestavku je povinny, a musi tam niekde byt zapocitany. A ak meskas, tak spokojne sefovi odovzdaj spravu s tym, preco to dlhsie trvalo. Ak zakaznik prisiel s inym problemom, alebo potreboval doriesit veci co neboli v plane, tak to zreferuj. Aspon to nebude vyzerat, ze pracujes pomaly.
Mňa ešte napadlo, že možno tráviš s klientmi viac času ako tvoji kolegovia. Skús si rozvrhnúť koľko času by si mala byť u každého klienta a tento čas si postrážiť napr. pripomienkou na mobile. Pípne mobil, ospravedlníš sa, že už budeš musieť ísť a ak niečo nepredvídateľné rieši, tak doriešite nabudúce, mailom... Lebo ak kolegovia majú rovnaký počet klientov na cca rovnako dlhej trase a stihnú si aj podriemať, i keď idú vyššou rýchlosťou si myslím, že toľko času neušetria...
Skúšala som odpoveď bola, každý si to vie zariadiť, ako chce. Ja si mám tiež. Oni to veľmi rozpisovať nechcem. Ale otváracie doby a obednajšie prestávky majú aj klienti,. musím sa tomu prispôsobiť. Nerobím tu tak dlho, ostatný už majú rutinu. To podriemanie to hovorí len jeden kolega že si pozrieme po obede 5minút mu stačí.
Trasu prípravuje nadriadený, ale každý z nás svoj má okruh klientov. Neviem možno chlap radšej budú kecať s mladšou babou ako s ušomranými chlapmi, skúsim si to odstopovať. Zápchy a dopravné nehody to má šéf údajne zmapované, možno počúva dopravný servis. Beztak si myslím že to bude tým že jazdím pomaly a opatrne, nepoznám natoľko tie mestá. Oni zas dostavajú pokuty za rýchlosť. Môjho predchodcu prepustili údajne kvôli tomu, lebo mu zobrali vodičák.
Pozri, ja mam svoje zdravotne diety, takze nepripada do uvahy jest v praci. Nodim si jedlo so sebou a ked pridem domov varim na cerstvo a az potom mam teple jedlo- obed. Je to okolo 15.00, nie kedy aj neskor.
Potom uz len malu veceru a je to. Treba si to prisposobit tak, aby si nebola cely den hladna, ale zaroven aj v praci nebrzdila ostatnych.
Skúšala som odpoveď bola, každý si to vie zariadiť, ako chce. Ja si mám tiež. Oni to veľmi rozpisovať nechcem. Ale otváracie doby a obednajšie prestávky majú aj klienti,. musím sa tomu prispôsobiť. Nerobím tu tak dlho, ostatný už majú rutinu. To podriemanie to hovorí len jeden kolega že si pozrieme po obede 5minút mu stačí.
Trasu prípravuje nadriadený, ale každý z nás svoj má okruh klientov. Neviem možno chlap radšej budú kecať s mladšou babou ako s ušomranými chlapmi, skúsim si to odstopovať. Zápchy a dopravné nehody to má šéf údajne zmapované, možno počúva dopravný servis. Beztak si myslím že to bude tým že jazdím pomaly a opatrne, nepoznám natoľko tie mestá. Oni zas dostavajú pokuty za rýchlosť. Môjho predchodcu prepustili údajne kvôli tomu, lebo mu zobrali vodičák.
@anonym_autor asi to nie je úplne pre každého ale skús jest tak “ako naši starí dedovia”. Rano si daj teplu sýtu polievku (navar plný hrniec na 3-4dni). Do autá si neber krabicku ale kus chleba, ktorý pozujes aj za volantom. Večer zjedz veceru. Veľká fľaša s čistou vodou.
Skús si robiť smoothie plne bielkovín a výživy , to by ťa mohli zasytit a môžeš to piť počas jazdy
@anonym_autor nemáš pauzu?

tak bud si najdes cas na kludny, plnohodnotny obed niekde. Alebo si rano nieco vyzivne, dobre, jednoduche uvar rano (alebo veer a rano ohrej) a daj si to do termosky. Na obed to bude teple. Zastan na prijemnom mieste a pomaly sa najedz. Ono, pomale jedenie a dobre kusanie ozaj robi divy 🙂