Ako efektívne zaťažiť brucho počas cvičenia?
Tie, ktoré cvičíte ako sa dá viac zaťažiť pri cvičení brucho? Do rúk viem vziať činky na nohy expadnery napríklad ale čo na brucho?
To je velmi zvlastna otazka. Ved ono zalezi od cviku. Ak mas cinky a robis drepy zatazujes zadok a nie ruky v ktorych drzis cinky. Kazdy cvik sa ta stazit a nepotrebujes naradie. Napr pri brusaku zdvihni nohy od zeme a uvidis rozdiel
Pilates
@autor jednak mas vo fitku stroje na precvicovanie brucha alebo si lahni na chrbat, vystri nohy, daj medzi ne loptu (vo fitku maju rozne tazke) a nohy pomaly spustaj na zem, sadni si, nohy pokrc, zober cinku, loptu, ketlebell a rotuj zo strany na stranu, v stoji vezmi odporovu gumu a tahaj ju pri bocnych uklonoch, namiesto gumy si mozes vziat cinky...
Čo, veď brucho zapajas pri každom cvičení
@minenkak aj mne môj tréner len s veľkou nevoľou dával cvičiť cviky na brucho (vždy gúľal očami, že jasné, ženské😃), lebo razil teóriu, že brucho sa predsa precvičuje pri každom cviku (a mal na klientkách aj s týmto prístupom výsledky), no ja som v tomto tá klasická ženská a skoro každý tréning zakončujem bruchom - pre istotu.🙂
Svaly na bruchu robis v kuchyni nie v posilke😉
Daj tam tehly
Skoro pri kazdom cviku, zatazujes brucho. To len tak mimochodom.
Ale vysiet alebo lezat a robit pohyby mohami.
@mofa a nie, svaly na bruchu si budujes v posilke. To, co potrebujes aby ich bolo vidno robis v kuchyni. Respektive aby bolo vidno ploche brucho bez nejakych extremnych svalov.
Izometricke cviky sú naj.A treba sa naučiť správne dýchať,už samotné správne dýchanie neuveriteľne posilňuje brušné svalstvo.Ak si za klasiku,rob nožnice,činku drž nad bruchom,lakte do strán.Zaves sa na hrazdu,na členky záťaž a pomaly priťahuj kolená k hrudniku
Pokial cvicis správne, tak pri každom cviku posilňuješ aj brušné svaly.
Môžeš cvičiť taebo a tam ho zapájas počas celého cvičenia..

Brušáky najlepšie, ale strašne veľa pri bruchu robí strava.