Ako efektívne zlepšiť stravovanie počas dňa?
Ahojte, má niektorá skúsenosť s tým, že je viac krát menej? Alebo že viac je v prvej polovica dňa? Uvažujem čo by mi pomohlo ohľadne stravovania (jasné viac pohybu menej kalórií).
podla toho co chces dosiahnut, resp co tovj organizmus potrebuje.
ak chces schudnut, je to na tebe, pre co sa rozhodnes, co ti viac vyhovuje. mozes jest viackrat za den menej, ale mozes aj 2x denen vela. dolezity je kaloricky deficit.
ak ams napr traviace roblemy, nie je vhdone jest vacsie mnozstva jedla naraz. tam radsej menej a castejsie.
zaludok sa sice moze roztiahnut, ale urcite nie pri drzani diety. cize ak sa drzi dieta, jedava sa vzdy jedla menej ako ked sa clovek prejeda, aj ked len 2x za den. preto ziadne dlhodobe/trvale roztiahnutie zaludka nehrozi.
prechodne roztiahnutie je bezne, fyziologicke aj v pripade zdraveho zaludka. no po vytraveni sa zaludok dostava opat do normalu.
bezny objem prazdneho zaludka je 1l. pri beznom obede - polievka, maso , priloha, salat nezjeme viac ako 1l.
Neviem podľa mňa to rob tak ako ti vyhovuje aby si sa cítila prirodzene. Mala som spolubývajúcu s ktorou keď sme si kúpili rovnaké množstvo parížskeho šalátu ona ho dokázala zjesť na 5 krát, ja by som to nedokázala však stále by som mala pocit hladu, zjedla som naraz, v konečnom dôsledku sme prijali rovnako kalórii.
myslím si, že u každého je to ináč. Ja jedávam malé porcie, tzn. nedokážem zjesť druhý chod hneď po polievke, to by ma hneď obralo o energiu odvalilo na gauč a spať 🤔 Alebo teplú polievku a potom studený šalát, to nie...
Môj otec zase zošrotuje čo vidí, napr. 1 štrúdľu naraz, misu halušiek, chudý ako tyč do fazule... Nikdy nemal problém, žiadne gastro potiaže. Nikdy. Mňa by rozdrapilo 🙄
Kamarátka zje na raňajky rožok so šunkou, obed poprple nejaké menu (ak vôbec), večer čaj. Veľmi vyberavá a veľmi biedna skladba jedál, živín. Napriek tomu cvičí vo fitku, behá maratóny. Neviem, možno má tak stiahnutý žalúdok, že jej to stačí. Nechápem ale z čoho to jej telo vládze 🤔🤔🤔
Aj ženy nado mnou dobre píšu, samozrejme, že dôležitá je výživná skladba jedálnička, pestrosť, kalórie a pohyb.
Ja si dávam prerušovaný pôsť. Mne a mojmu telu to vyhovuje, ranajky mam o 9 a posledné jedlo o 17h.
@bellaa3007 tak toto je brutál pre mňa. Ani to neskúšam. ja jedávam malé porcie, veľké by mi zaťažili žalúdok a neviem si predstaviť nejesť do 9 hod. keď som hore už od 5,30 a mám za sebou hodinu rezkej chôdze do práce. A zase po 17 ho. ked idem spať okolo 21-22 hod. a mám za sebou nejaké cvičenie .
@ibatanecnica jasne, ved vravim každemu ako vyhovuje. Ja som zvyknuta malo jest, takže mne to vyhovuje. Do práce chodim na 7:30, prídem o 15:30, kym cosi kdesi si dam večeru ale pre niekoho je to vela nejest 16hodín, aj mamina žeby take niečo nedala.
Ja som mala anorexiu, takže pre mna je hlavne aby som mala nejaky "rezim" a nevyjedala alebo neprestala jest
https://www.mizulifestyle.sk/ dievcata, staci sa prihlasit a v sekcii FREE m mate k dispozicii aj material na stiahnutie zadarmo, je tam vyzivovnik, kde su priamo zdrave potraviny, z ktorych si viete vyskladat nakupny zoznam, rozdelene do zakladnych skupin - bielkoviny, sacharidy a tuky. takze si len kombinujet. okrem toho su tam aj rozne tipy a napady, 30 dnova vyzva, velmi postupna, ziadna agresivny, krok za krokom ako menit svoj zivot k zdravsiemu

Áno mám odskušané obe. Jesť menšie porcie a často je najidealnejšie kedze sa nerozťahuje žaludok. Naopak jedenia iba v istú časť dňa je tiež prospešne a vedecky doložené kedze zaludok nespotrebuje viac energie na travenie.