icon

Ako influencerky získavajú lieky na chudnutie?

4. sep 2025

Ja som tak random prekutrala internet a nikde som nenatrafila na "ponuku", že by to niekto predával len tak. Poprezerala som aj všeobecný internet, klasické beauty kliniky, kde tieto lieky ponúkajú a všade hovoria, že ho ponúkajú od BMI xy, ktoré určite dané influencerky, aj keď boli tučné nespĺňajú. (Ani keby mali PCOS a pod.)

Majú "známosti" v lekárňach? Kedže personál pracujúci v lekárňach si môže brať lieky z práce ako benefit?

Alebo ako sa k tomu podľa Vás dostanú? 😀 Len taká téma na pohoršovanie a rozrušovanie sa.

Strana
z2
personality
4. sep 2025

A čo si myslíš, že majú 0 známych ako ty?

ukgirls
4. sep 2025

lekarnik si nemoze brat lieky len tak ako benefit ... nieco dostanu od dealerov aby im robili reklamu a nieco na ciernom trhu/..zial su aj lekary,kt predpisu za vsimne ...

anonym_08546b
4. sep 2025

@anonym_autor Mounjaro uz ponukaju aj sukromne kliniky napr. IEM Aleny Pallovej, takze kto si zaplati liecbu, tak ho dostane, takze ziaden problem sa k tomu dostat 🙂 Poistovna nic nedoplaca, tak sa to predpokladam velmi nekontroluje

janai1
4. sep 2025

Ozempic aj mounjaro sa dá celkom ľahko kúpiť cez inzeráty.
Ale hlavne influ majú kamošky lekárky, atď takže získať predpis je ako ísť si ráno kúpiť kávu

autor
4. sep 2025
@ukgirls

lekarnik si nemoze brat lieky len tak ako benefit ... nieco dostanu od dealerov aby im robili reklamu a nieco na ciernom trhu/..zial su aj lekary,kt predpisu za vsimne ...

@ukgirls Minimálne u Dr.Max si vie farmaceut "zobrať" na seba/pre vlastnú spotrebu lieky/liečivá za nákupnú cenu.

anonym_9a658a
Odpoveď bola odstránená
hefo
4. sep 2025

Mounjaro nemá zas až také prísne podmienky na indikáciu (BMI >27 a "najmenej 1 zdravotný problém súvisiaci s hmotnosťou (napr. hypertenzia, dyslipidémia, obštrukčné spánkové apnoe, kardiovaskulárne ochorenie, prediabetes alebo diabetes mellitus 2.typu)"), takže tam predpisujúci lekár až tak neriskuje (pacient mu akože udá trochu vyššiu hmotnosť, aby to BMI vyšlo, a vysoký tlak má dnes každý druhý).
A hlavne ako tu už padlo, keď to neplatí poisťovňa, ale pacient z vlastného vrecka, tak kde niet žalobcu, niet ani sudcu...

anonym_ddb239
4. sep 2025
@anonym_autor

@ukgirls Minimálne u Dr.Max si vie farmaceut "zobrať" na seba/pre vlastnú spotrebu lieky/liečivá za nákupnú cenu.

@anonym_autor som lekárnik u Dr.Maxa a určite nemáme takýto benefit 😂 asi si to mýliš s voľnopredajným sortimentom.

terina25
4. sep 2025

@anonym_autor staci ist do turecka,tam si to vies kupit v lekarni

anonym_9a9081
4. sep 2025

Su lekari, co ri vypisu “umrtny list” na poziadanie. Staci zaplatit. A mozes byt “len obycajny clovek” … takze rozdiel moze byt len to, ze oni mozno vsetko neplatia a ty ano

viestta
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor lieky na predpis si vie lekarnik "zobrat"? Si si ista, ze toto je pravda?

autor
4. sep 2025
@viestta

@anonym_autor lieky na predpis si vie lekarnik "zobrat"? Si si ista, ze toto je pravda?

@viestta Som. Resp, možno je to shady biznis ale je to tak.

anonym_e8a2c4
4. sep 2025

uplne v pohode, aj ja to mozem mat za par eur a nie som influencer, staci ti znamost, prosim nikto mi ohladom toho nepiste, ja taketo lenivosti nepodporujem

inak na Ukrajine ti netreba recept na ziadny liek z roboty ked sa islo na vylet si kazdy kupil co chcel, mozno aj to tam kupis

muchotrafka298
4. sep 2025

Monjuaro je bezne dostupne na roznych tzv.longevity klinikach aj na Slovensku. Nemusia to nikde na cierno zhanat. Je to uplne legalne, zaplatis, dostanes injekcie a pichas si ich sama alebo tam na aplikaciu dochadzas. Tie kury stoja tisice EUR, mas prachy, splnis podmienky a mozes mat.

lenkit
4. sep 2025

Ozempic do lekárne distribučná firma ani bez predpisu nedodá. To, že si si niečím istá, neznamená, že to tak je.
Aktuálne ŠÚKL dosť kontroluje práve takéto lieky, ktoré sú reexportné a nie je za to malá pokuta. Lieky možno majú za nižšie ceny ako zamestnanci, ale nie bez lekárskeho predpisu. Trochu hrubé vyhlásenie voči cca 900 farmaceutom, ktorí u Dr. Maxa pracujú a tak trocha aj ohováranie ;)

denkabemommy
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor zobrať si vedia volnopredajné výrobky nie liek na predpis 🤣🤦‍♀️

Ale inak je k tomu ľahké sa dostať, áno, stačí mať známosti u Dr alebo v lekráni, lenže nezoberie ti to radová farmaceutka, ale taká, čo vie 🙂.

autor
4. sep 2025
@denkabemommy

Ale inak je k tomu ľahké sa dostať, áno, stačí mať známosti u Dr alebo v lekráni, lenže nezoberie ti to radová farmaceutka, ale taká, čo vie 🙂.

@denkabemommy "zobrať" myslené ako - vykšeftiť, stratiť, udrbať, zaplatiť :D môžeme to nazvať akokoľvek. Myslené, že sa k tomu "dostanú".

denkabemommy
4. sep 2025
@anonym_autor

@denkabemommy "zobrať" myslené ako - vykšeftiť, stratiť, udrbať, zaplatiť :D môžeme to nazvať akokoľvek. Myslené, že sa k tomu "dostanú".

@anonym_autor nemajú všetky lieky skladom 🙂 napríklad ja si chodím jeden liek vždy objednávať s receptom, bez neho by sa na mňa ani nepozreli

sabinka022
4. sep 2025

Ja som gynekologicka pracujuca v Prahe a bezne Mounjaro pisem pacientkam. A nie,ziadne uplatky neberiem...u tohto lieku staci BMI 27 a viac + nejaka komorbidita.

marryen
4. sep 2025
@anonym_autor

@viestta Som. Resp, možno je to shady biznis ale je to tak.

@anonym_autor prosím Ťa nešír hoaxy. Žiaden lekárnik si nemôže lieky zobrať len tak. 🙈 A už vôbec nie predpisové. To si ako na to prišla. 😂

anonym_d8af58
4. sep 2025
@marryen

@anonym_autor prosím Ťa nešír hoaxy. Žiaden lekárnik si nemôže lieky zobrať len tak. 🙈 A už vôbec nie predpisové. To si ako na to prišla. 😂

@marryen to je ako s drogami, že síce vedia namiešať piko ale nerobia to 🤣🤷🏼‍♀️

marca12
4. sep 2025

@anonym_autor Mnohe aj obycajne zeny si objednavaju z Ameriky napr. Znama robi v nemocnici a uz mali vela pripadov zlyhania organov a predavkovanie. Vraj ich objednavaju cez internet.

anonym_1c6b6d
4. sep 2025
@sabinka022

Ja som gynekologicka pracujuca v Prahe a bezne Mounjaro pisem pacientkam. A nie,ziadne uplatky neberiem...u tohto lieku staci BMI 27 a viac + nejaka komorbidita.

@sabinka022 A vidíš na svojich pacientkach, že z toho chudnú? Ako dlho trvá schudnúť napríklad 10kg zo 70? Výška 168 cm.

glade22
4. sep 2025

Veď to môže predpísať obvodak

sabinka022
4. sep 2025
@anonym_1c6b6d

@sabinka022 A vidíš na svojich pacientkach, že z toho chudnú? Ako dlho trvá schudnúť napríklad 10kg zo 70? Výška 168 cm.

@anonym_1c6b6d Ano, chudnu. A v podstate takmer bez neziaducich ucinkov. Ta otazka ako dlho trva schudnut zo 70kg je nezmyselna. To sa neda povedat,tam zalezi od vela faktorov(vek, fyzicka aktivita,hormonalny stav...). Mounjaro potlacuje chut k jedlu, spomaluje vyprazdnovanie zaludku. Ale je dolezite silovo cvicit,aby neodchadzali svaly + prijimat dostatok bielkovin. Predsa len to nie su lentilky...

anonym_f8d5bc
4. sep 2025
@denkabemommy

@denkabemommy v lekarni bez receptu nepochodis, ani ak mas znamost. To by musel byt rodinny prislusnik a lekaren si musi recept tak, ci tak zohnat.

lizatko1009
4. sep 2025

stačí známosť, ku mne chodi dermatologicka do salonu robit estetiku a tiez vie predpisat, ale nepredpise 👍 toto by si na tricko nevzala, predpise max krem na ekzém, akné atd. tam musí byť clovek sledovaný l, mat dobre pecenove testy, cukor a xy veci. a niekde som tu precitala dobry blud, ze v dr. max si. vedia vziat za nákup 😂😂😂 vazne toto? tam maju extremne prísne, taky blud vypustiť 🫣

o__o
5. sep 2025
@anonym_f8d5bc

@denkabemommy v lekarni bez receptu nepochodis, ani ak mas znamost. To by musel byt rodinny prislusnik a lekaren si musi recept tak, ci tak zohnat.

@anonym_f8d5bc ale pochodis, moja mama tak bezne chodi do 1 lekárne, tam ju poznaju ze je to tá sestrička z nemocnice a bez problemov jej dajú aj liek na recept (bez receptu)

anonym_fbce4d
Odpoveď bola odstránená
zaarraa
12. okt 2025
@anonym_1c6b6d

@anonym_1c6b6d Sabinka, napis mi

Strana
z2