icon

Ako konečne raz a navždy schudnúť?

Včera o 14:38

Ahojte, mam 83kg a mam pocit,ze nedokazem schudnúť.
Pri mne mi vzdy napada veta,ze nezijeme preto,aby sme jedli ale jedzme preto,aby sme zili.
Skusila som za tie roky kadeco od delenej stravy, kaloricke tabulky, rozne diety. Zakazdym sa mi pdoarilo schudnut nejakych 5-6kil a potom nastal zlom a vratila som sa na pôvodnú vahu. Neviem sa sama namotivovat. Ked nemozem jest,co chcem,mam pocit,ze zivot nema zmysel. Neviem ako to vysvetliť.
Schudnut velmi chcem, ale asi nie natolko ,aby som to zrealizovala. S cvicenim problem nemam, chodim 3-4x tyzdenne na silovy trening. Poradte prosím.
Ps- nejak extra sa nenapchavam,ale viem,ze moja skladba jedalnicka nie je dobra, hlavne kvoli potravinovym alergiam a zanedbavam prisun bielkovin.

Strana
z2
anonym_4e8742
Odpoveď bola odstránená
anonym_0bbd88
Včera o 14:44

@anonym_autor stačí byť v kalorickom deficite a nejesť sladkosti/pečivo/oleje a zrazu sa ľahko chudne. Úplne ľahké.

biba_18
Včera o 14:45

@anonym_4e8742 prosím vymaž sám tento príspevok

biba_18
Včera o 14:46

chýba ti motivácia. sama nevieš prečo chceš chudnúť. teda treba začať tam - úprimne, úplne vážne zadefinovať - prečo to chceš

arek00
Včera o 14:55

@anonym_autor kazdy kto schudol, zmenil jedalnicek a zacal menej jest. Zacal sa hybat a dodrziaval to...

anonym_e5ffbb
Včera o 14:59

@anonym_autor zacni pomaly budovat navyky. Prvy mesiac zarad pohyb napr chodzu, dalsi mesiac napr viac ovocia a zeleniny, dalsi mesiac napr uprava jedánicka al jes prilis peciva ci prilis sladkosti. Nie chciet vsetko hned naraz ze a “od zajtra chudnem” ale postupne zmeny.

jesenzima
Včera o 15:00

@anonym_autor čo môže byť väčšia motivácia, ako vlastné zdravie?

katkazatka
Včera o 15:01

Chudne sa v kuchyni. Môžeš cvičiť koľko chceš, keď ješ kalorické jedla a veľké množstva.

casavina
Včera o 15:03
@anonym_4e8742
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4e8742 zrejme sa hanbíš aj za svoj nick, no nič.. urobíš lepšie ak nebudeš písať a ničiť ľuďom deň.
@anonym_autor držím palce aby to šlo pekne dole 😘🍀

anonym_e75b33
Včera o 15:10

@anonym_autor nadstavit deficit, zapisovať si všetko čo zješ. Nemusíš sa vôbec ničím obmedzovať, v klude aj sladké, fast food, len ti to musí zapadnúť do deficitu. Ja som tak schudla 25kg

autor
Včera o 16:09
@biba_18

@anonym_4e8742 prosím vymaž sám tento príspevok

@biba_18 a co napisal? Urcite nejaké urazky,ze

autor
Včera o 16:10
@anonym_e75b33

@anonym_autor nadstavit deficit, zapisovať si všetko čo zješ. Nemusíš sa vôbec ničím obmedzovať, v klude aj sladké, fast food, len ti to musí zapadnúť do deficitu. Ja som tak schudla 25kg

@anonym_e75b33 fast food nejem, mne to nechuti, aj ked tazko uverit pri tolkych kilách,ze 😄zapisovat si mozem ale s kalorickymi nie som kamoska, vobec ma to nebavi, vydrzim tzyden a vydlabem sa na to, neviem si proste dohovorit. Asi si to budem zapisovat do diara. Co ti pomohlo nakopnut?

autor
Včera o 16:10
@casavina

@anonym_4e8742 zrejme sa hanbíš aj za svoj nick, no nič.. urobíš lepšie ak nebudeš písať a ničiť ľuďom deň.
@anonym_autor držím palce aby to šlo pekne dole 😘🍀

@casavina dakujem,si zlata

autor
Včera o 16:11
@katkazatka

Chudne sa v kuchyni. Môžeš cvičiť koľko chceš, keď ješ kalorické jedla a veľké množstva.

@katkazatka kaloricke jedla ani nie, skor jem vela menej kalorickyxh, ale nazbiera sa to.

autor
Včera o 16:11
@jesenzima

@anonym_autor čo môže byť väčšia motivácia, ako vlastné zdravie?

@jesenzima veru. Ale zdrava som, tak asi preto ma to nejak nemotivuje. Kontroly u lekara su ukážkové

autor
Včera o 16:12
@anonym_e5ffbb

@anonym_autor zacni pomaly budovat navyky. Prvy mesiac zarad pohyb napr chodzu, dalsi mesiac napr viac ovocia a zeleniny, dalsi mesiac napr uprava jedánicka al jes prilis peciva ci prilis sladkosti. Nie chciet vsetko hned naraz ze a “od zajtra chudnem” ale postupne zmeny.

@anonym_e5ffbb pohybu mam celkom dost, denne od 10-15tisic krokov, 3x v posilovni. U mna je kamen urazu strava a pitie vela kavy s mliekom ( bez cukru)

autor
Včera o 16:13
@arek00

@anonym_autor kazdy kto schudol, zmenil jedalnicek a zacal menej jest. Zacal sa hybat a dodrziaval to...

@arek00 mne to j jasne, len mam asi roztiahnuty zaludok.

autor
@biba_18

chýba ti motivácia. sama nevieš prečo chceš chudnúť. teda treba začať tam - úprimne, úplne vážne zadefinovať - prečo to chceš

@biba_18 viem preco, ale jaksi to nepomaha

autor
@anonym_0bbd88

@anonym_autor stačí byť v kalorickom deficite a nejesť sladkosti/pečivo/oleje a zrazu sa ľahko chudne. Úplne ľahké.

@anonym_0bbd88 no, asi bude najvacsi problem v pecive a olejoch,skusim prv to vyradit. Resp.obemdzit

autor
Včera o 16:14
@anonym_0bbd88

@anonym_0bbd88 🥹🥹

arek00
Včera o 16:24
@anonym_autor

@arek00 mne to j jasne, len mam asi roztiahnuty zaludok.

@anonym_autor mne sa stiahol zaludok, ked som ubral 90% z jedla... tazko bolo, ale nakoniec sa podarilo a dodnes z toho ťažím...jednoducho vela nezjem. To dáš. Uvidíš... je to len nekomfort a ten ťa posunie... ked zacnes teraz...do dvoch tyzdnov sa zmensi a si vyhrala...potom uz len to dodrzat a zvyknes si... uvidis. Vies aky som bol ja jedak? Vela som jedol...velmi vela.

biba_18
Včera o 16:41

ak ti to nepomáha tak to nie je tá správna motivácia 😉

anonym_e75b33
Včera o 17:26
@anonym_autor

@anonym_e75b33 fast food nejem, mne to nechuti, aj ked tazko uverit pri tolkych kilách,ze 😄zapisovat si mozem ale s kalorickymi nie som kamoska, vobec ma to nebavi, vydrzim tzyden a vydlabem sa na to, neviem si proste dohovorit. Asi si to budem zapisovat do diara. Co ti pomohlo nakopnut?

@anonym_autor pomohol mi pohľad do zrkadla a nie absolútne nieje problem v pečive alebo oleji ako ti píšu vyššie. Kalorické a denník by bolo presne to isté len s tým že v tabuľkách máš vyhodené kalórie a nemusis sa k tomu dopracovávať. Tiež ma to nebavilo, no med som si ťa nahádzala čo som priemerne jedla za deň tak mi bolo až zle. Príjem 2 ľudí…

anonym_3f9423
Včera o 18:03

Snackovanie spraví strašne veľa. Hovorím to ako osoba čo miluje snackovať aj zdravé snacky. Nie je zlé si dať chlieb, nie je zlé si dať pečené zemiaky a ani nie je zlé si dať pizzu. Ak chceš naozaj schudnúť, tak jedz normálne porcie (nie maličké a nie ako za dvoch). Dostatok bielkovín, dostatok sýtych jedál. Šalát s mozarellou má menej kalórii ako pečené zemiaky s kuracím mäsom a zeleninou ale o chvilku budeš z toho hladná, budeš snackovať a kaloricky si na tom horšie, ako keby si dáš tie zemieky s mäsom A pamätaj, čo nekúpiš, to nezješ. A ešte mi napadlo, je veľky rozdiel či dáš do zemiakov pol lyžice oleja alebo 3 lyžice. Niekedy aj takého malé návyky urobia časom veľa.

autor
Včera o 18:46
@arek00

@anonym_autor mne sa stiahol zaludok, ked som ubral 90% z jedla... tazko bolo, ale nakoniec sa podarilo a dodnes z toho ťažím...jednoducho vela nezjem. To dáš. Uvidíš... je to len nekomfort a ten ťa posunie... ked zacnes teraz...do dvoch tyzdnov sa zmensi a si vyhrala...potom uz len to dodrzat a zvyknes si... uvidis. Vies aky som bol ja jedak? Vela som jedol...velmi vela.

@arek00 dakujem ti za podporu, ei velmi mily, no skusit to skusim, len ci vydrzim tie dva tyzdne,aby sa nieco zmenilo.

autor
Včera o 18:46
@biba_18

ak ti to nepomáha tak to nie je tá správna motivácia 😉

@biba_18 veru. Musim si najst inu

autor
Včera o 18:47
@anonym_e75b33

@anonym_autor pomohol mi pohľad do zrkadla a nie absolútne nieje problem v pečive alebo oleji ako ti píšu vyššie. Kalorické a denník by bolo presne to isté len s tým že v tabuľkách máš vyhodené kalórie a nemusis sa k tomu dopracovávať. Tiež ma to nebavilo, no med som si ťa nahádzala čo som priemerne jedla za deň tak mi bolo až zle. Príjem 2 ľudí…

@anonym_e75b33 ano, kaloricke su fajn, hoci sa mi vobec nehcce to robit ,ale asi sa musím dokopay. Kupila som si novu vahu, stara sa mi pokazila. No mne pohlad do zrkadla nepomaha, to je horsie. Mozno preto, ze cvicim silovo uz rok a pol a proporcie sa zmenili, telo vyzera inak, ale kil je to vela a to nechcem mat.

autor
Včera o 18:48
@anonym_3f9423

Snackovanie spraví strašne veľa. Hovorím to ako osoba čo miluje snackovať aj zdravé snacky. Nie je zlé si dať chlieb, nie je zlé si dať pečené zemiaky a ani nie je zlé si dať pizzu. Ak chceš naozaj schudnúť, tak jedz normálne porcie (nie maličké a nie ako za dvoch). Dostatok bielkovín, dostatok sýtych jedál. Šalát s mozarellou má menej kalórii ako pečené zemiaky s kuracím mäsom a zeleninou ale o chvilku budeš z toho hladná, budeš snackovať a kaloricky si na tom horšie, ako keby si dáš tie zemieky s mäsom A pamätaj, čo nekúpiš, to nezješ. A ešte mi napadlo, je veľky rozdiel či dáš do zemiakov pol lyžice oleja alebo 3 lyžice. Niekedy aj takého malé návyky urobia časom veľa.

@anonym_3f9423 presne,to je moj problem. Snackovanie. Dam si rano ranajky, pecivo,zeleninu, prazenicu ,omeletu alebo vajicka inym spsoobom a o dve hodky jem uz jogurt o hodinu zjem banan. O dalsiu hodinu pijem proteinovy napoj, o dalsie dve hodiny jem obed. Vlastne ,ked tka rozmyslam mi cely den len travi. Tak sa necudujem uz ,ze nechudnem ale stagnujem

anonym_3f9423
Včera o 18:56
@anonym_autor

@anonym_3f9423 presne,to je moj problem. Snackovanie. Dam si rano ranajky, pecivo,zeleninu, prazenicu ,omeletu alebo vajicka inym spsoobom a o dve hodky jem uz jogurt o hodinu zjem banan. O dalsiu hodinu pijem proteinovy napoj, o dalsie dve hodiny jem obed. Vlastne ,ked tka rozmyslam mi cely den len travi. Tak sa necudujem uz ,ze nechudnem ale stagnujem

@anonym_autor máš aspoň približne prehlad, koľko kalórii denne zješ? Lebo aj podľa toho, čo píšeš že zjesť plus cvičenie sa mi nechce moc veriť že máš dlhodobo 83 kg. Ale niekde sa tie kalórie asi narátajú.

autor
Včera o 19:02
@anonym_3f9423

@anonym_autor máš aspoň približne prehlad, koľko kalórii denne zješ? Lebo aj podľa toho, čo píšeš že zjesť plus cvičenie sa mi nechce moc veriť že máš dlhodobo 83 kg. Ale niekde sa tie kalórie asi narátajú.

@anonym_3f9423 ja mam rovnakú hmotnost uz rok. Ako som zacala cvičiť schudla som tri kila a potom nic. Vazila som sa aj na inych vahach,ci neninchyba v mojej ale nie

Strana
z2