Ako nastaviť myseľ na efektívne chudnutie?
Ahojte ako ste sa nastavili aj v hlave na chudnutie prosím? Potrebujem zhodiť ale bojujem so sebou, niekedy sa mi chce ale potom ešte v ten deň siahnem po sladkom a Hádžem do seba všetko možné.
Namotivuj sa knizkami o Tom,ja keď čítam tak mi to ide lepšie.
A sladké si daj raz za deň ,kúsok alebo po každom jedle trošku,lebo úplne bez to zo začiatku rýchlo vzdas a dostaneš veľké chute na to.
A ďalšia zásada,jesť tak aby si nebola hladná, nemať extrémne nízkou kalórie ,nejesť nejaké blbosti ale kvalitnú stravu aby si mala pocit sýtosti.
A mne pomáha aj si zacvičiť trochu každý deň,nič extrémne,môžu byť kľudne aj prechádzky,ja posilujem trošku ráno.
@hortenziaj mne práveže pomáha vylúčiť sladkosti úplne a vydržať tak dlhšie, potom mi chuť na sladké prejde sama.
Naopak, ak si dám trošku, to len cítim chuť na viac. U mňa to je ako keď alkoholikovi by si dala len jeden pohárik, tak ho potom nezastavíš a už ide.
1.Disciplína....zásada čo doma nemám, nezjem...obzvlášť ak sa neviem ovládať....
2.Za ďalšie rutina - dostatočný spánok, pitný režim, pohyb, pravidelná strava s dostatkom bielkovín a zeleniny
3. Trpezlivosť a reálne ciele
1. Disciplina
2. V strave si neodopierat to, co mas rada, ale treba kontrolovat velkost porcie, pretoze po schudnuti sa s radostou vratis k tomu, co si si odpierala a teda to naberies naspat, takze v konecnom dosledku nema vyznam si oblubene jedla odpierat aj pocas diety. Ale porciu si vies kontrolovat.
3. A este raz disciplina.
@hortenziaj mne práveže pomáha vylúčiť sladkosti úplne a vydržať tak dlhšie, potom mi chuť na sladké prejde sama.
Naopak, ak si dám trošku, to len cítim chuť na viac. U mňa to je ako keď alkoholikovi by si dala len jeden pohárik, tak ho potom nezastavíš a už ide.
@zmrzlinka8 ja som zmenila typy sladkosti. Proste viem že čokoľvek čokoládové by som tiež zozrala celé a nevedela sa ovládnuť. Ale keď si kúpim nejaký nanuk alebo také špaldové polomacanie kolieska ,prípadne musli tak to v pohode viem zvládnuť.
@zmrzlinka8 ja som zmenila typy sladkosti. Proste viem že čokoľvek čokoládové by som tiež zozrala celé a nevedela sa ovládnuť. Ale keď si kúpim nejaký nanuk alebo také špaldové polomacanie kolieska ,prípadne musli tak to v pohode viem zvládnuť.
@hortenziaj ja to neviem zvládnuť, dám si jeden nanuk a potom druhý deň ďalší a ďalší
@hortenziaj ja to neviem zvládnuť, dám si jeden nanuk a potom druhý deň ďalší a ďalší
@zmrzlinka8 ak je ten nanuk Misa alebo nieco podobne velke (tento ma 47g), moze to figurovat ako olovrant. Konkretne Misa ma 125kcal co je uplne ok ako olovrant. Ak ti inak sedi kaloricky prijem, nevidim dovod si ho v letnych horucavach odopriet.
@zmrzlinka8 urob si nanuky doma sama, či tam dáš mascarpones tvarohom, medom a kvalitnou čoko alebo len vymixuješ ovocie, bude to zdravá pochúťka v tej tvarohovej verzii aj relatívne nejaké bielkoviny nazbieraš 🙃.
@autorka nepozeraj na to, čo chudnutím strácaš ale čo získavaš. Nauč sa nové recepty, pozri v obchode nejaké zdravšie varianty sladkostí… vôbec si nevrav “dala by som si čokoládu ale nemôžem” proste nájdi recept, kde použiješ čokoládu a priprav si zdravšiu variantu nejakej maškrty. Však pochutiť sa dá aj zdravo alebo aspoň so zdravou mierou 🙂.
@zmrzlinka8 ono áno ak sa človek nevie ovládať je lepšie vylúčiť úplne časom príde na to že mu to nechutí resp príde veľmi sladké ..alebo zas opak ak sa tomu náhodne dostane spadne zas do toho ako pri iných závislostiach
Ak má človek disciplínu dá si jeden nanuk/kocku čokolády/jeden puncak a stačí....
@autorka nepozeraj na to, čo chudnutím strácaš ale čo získavaš. Nauč sa nové recepty, pozri v obchode nejaké zdravšie varianty sladkostí… vôbec si nevrav “dala by som si čokoládu ale nemôžem” proste nájdi recept, kde použiješ čokoládu a priprav si zdravšiu variantu nejakej maškrty. Však pochutiť sa dá aj zdravo alebo aspoň so zdravou mierou 🙂.
@denkabemommy ja som si vymyslela zdravú alternatívu zákusku. ovsené vločky banány vajcia mlieko kakao plus tvaroh hrudkovity, mandle posekané a mrazené višne. žiaden cukor nepridávam.
to už keď mám fakt chuť na koláčik.
inak nemôžem nič , lebo zase do toho spadnem a idem
To sme dve
@denkabemommy ja som si vymyslela zdravú alternatívu zákusku. ovsené vločky banány vajcia mlieko kakao plus tvaroh hrudkovity, mandle posekané a mrazené višne. žiaden cukor nepridávam.
to už keď mám fakt chuť na koláčik.
inak nemôžem nič , lebo zase do toho spadnem a idem
@zmrzlinka8 https://refresher.sk/77505-Skvely-tvarohovomand...
Aj tento je super a aj tu nájdeš kopec zdravých dezertov https://www.fitrecepty.sk/
@zmrzlinka8 https://refresher.sk/77505-Skvely-tvarohovomand...
Aj tento je super a aj tu nájdeš kopec zdravých dezertov https://www.fitrecepty.sk/
@denkabemommy ďakujem, bude fakt dobrý.
Na cukre môže vzniknúť seriózna závislosť. Začni tým ze prestaneš jesť cukor, vyhod všetky sladkosti, nechaj si ovocie, sušené ovocie, sladidlá ako cakankovy sirup, agave.
Ked ta prepadne chuť na sladké daj si niečo z toho. Uvidis už po tyzdni nebudeš mať taku chuť na sladkosti
Študuj. Je veľa kníh a info o tom ako jesť a nerozhadzat si hladinu cukru v krvi, lebo to je to co spôsobuje zachvatovu chuť na sladkosť
Niekto si vie dopriať malú sladkosť každý deň, ale to musíš ty vedieť či si ten typ co zje len jednu kocku z čokolády.
Ja nie, u mňa je to všetko alebo nic. Sladké jem len deň pred MS ináč to nemám ani doma. A aj to si idem kúpiť nejakú kvalitnú čokoládu nie hocijaké keksiky

Namotivuj sa knizkami o Tom,ja keď čítam tak mi to ide lepšie.
A sladké si daj raz za deň ,kúsok alebo po každom jedle trošku,lebo úplne bez to zo začiatku rýchlo vzdas a dostaneš veľké chute na to.
A ďalšia zásada,jesť tak aby si nebola hladná, nemať extrémne nízkou kalórie ,nejesť nejaké blbosti ale kvalitnú stravu aby si mala pocit sýtosti.
A mne pomáha aj si zacvičiť trochu každý deň,nič extrémne,môžu byť kľudne aj prechádzky,ja posilujem trošku ráno.